Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: Cum ma pregatesc pentru un concurs?

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit Cum ma pregatesc pentru un concurs?

Problema sta in felul urmator: vreau sa organizez un concurs cu premii pentru blogeri si tind sa cred ca nu voi gasi sponsori pentru a primi gratuit premiile ce vreau sa le ofer. Prin urmare, cred ca va trebui sa le cumpar eu.

Ceea ce ma apasa pe mine este modalitatea in care voi putea justifica in contabilitate iesirea acelor premii din activele firmei. Vreau sa fac totul legal si nu stiu precedeul, deoarece nu sunt cazino sau loterie pentru a putea justifica asta simplu.

M-as bucura sa primesc pareri pertinente, de la cei ce au organizat sau au fost sponsorii unor asemenea concursuri.
    Mersic!
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

3 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Tony, vezi daca te ajuta acest material: Acordarea unor premii. Cum deducem cheltuielile aferente?

Atentie, daca valoarea unui premiu depaseste 600 de lei, ar fi ok sa te ocupi tu si de plata impozitului (e can penibil sa oferi un premiu cuiva si sa il pui sa plateasca impozit pe el).

Oricum, in principiu orice contabil ar trebui sa stie cum sa te scada cu acest tip de cheltuieli.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post
    Problema sta in felul urmator: vreau sa organizez un concurs cu premii pentru blogeri si tind sa cred ca nu voi gasi sponsori pentru a primi gratuit premiile ce vreau sa le ofer. Prin urmare, cred ca va trebui sa le cumpar eu #1.

Ceea ce ma apasa pe mine este modalitatea in care voi putea justifica in contabilitate iesirea acelor premii din activele firmei #2. Vreau sa fac totul legal si nu stiu precedeul, deoarece nu sunt cazino sau loterie pentru a putea justifica asta simplu.

M-as bucura sa primesc pareri pertinente, de la cei ce au organizat sau au fost sponsorii unor asemenea concursuri.
    Mersic!
    Din cat ma pricep eu tu ai expus doua situatii total diferit,
    #1 scoti bani din firma sa le achizitionezi
    #2 vrei sa donezi(sponsorizezi) cu active ale firmei

Daca vrei sa cumperi anumite premii si nu vrei sa rasplatesti direct cu bani sau premii dintre activele deja detinute, formula:

(Donatii si subventii) 6582 = 5311 (Casierie)

Daca nu, folosesti 658 Alte ch. de exploatare cu un cont din clasa 3 depinde de natura obiectelor, dar cred mai degraba ca este vorba despre prima varianta.

Banuiesc ca stii ca o sa ai parte si de un tratament fiscal aparte legat de acest cheltuieli.

" Din punctul de vedere al impozitului pe profit

In conformitate cu prevederile art. 21 pct. 4 lit. p) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, cheltuielile de sponsorizare sau mecenat sunt nedeductibile la calculul impozitului pe profit.

In situatia in care entitatile efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat potrivit Legii privind sponsorizarea nr. 32/1994, in baza unui contract de sponsorizare, atunci acestea deduc din impozitul pe profit datorat, sumele aferernte acestor operatiuni, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

sunt in limita a 3%o din cifra de afaceri;
    nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Din punctul de vedere al T.V.A.

In conditiile in care sponsorizarea se efectueaza in bani, nu apar implicatii din punctul de vedere al T.V.A."

Mai multe poti citi aici.
    Fara semnatura.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit

Claudiu, ce ai zis tu e valabil pentru firmele care fac o sponsorizare. Premiile nu cred ca pot fi catalogate drept sponsorizare.

M-a lamurit link-ul dat de Roby. Mersi

haotik este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    24th October 2006
    Locaţie
    Ploiesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    1.332
    Putere Rep
    40

Implicit

Daca premiu e 100 de euro se incadreaza in valoarea de sub 600 de lei corect? Sau daca premiile sunt in bani e alta distractie nu se mai aplica aia cu 600 de lei?

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit

Din ce am auzit si din ce am mai citit, se ia impozit la ce e peste 600 lei, indiferent ca e vorba de un obiect sau de bani.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.027
    Putere Rep
    97

Implicit

Idealul ar fi sa atragi un sponsor care sa ofere premiul/ premiile. Astfel, singura ta bataie de cap este sa organizezi si sa promovezi concursul.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de AntonioTony Vezi Post
    Din ce am auzit si din ce am mai citit, se ia impozit la ce e peste 600 lei, indiferent ca e vorba de un obiect sau de bani.
    Eu am primit odata un monitor la un cocnrus de genul, pe un advertorial. Mi s-a cerut copie de buletin si am semnat un proces verbal.

Toata smecheria e sa tii preturile sub 600lei/premiu. Chiar daca sunt obiecte, pretul lor trebuie specificat in regulamentul concursului si daca e peste 600 platesti impozit la valoarea respectiva.

Daca ai ce oferi unui magazin din domeniu (advertoriale, linkuri, bannere, habar n-am) contra premiilor ai iesi mult mai castigat, s-ar ocupa ei de formalitati, garantie, etc.
    Retired

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •