Salutare colegi, am si eu o intrebare care mi-a tot dat de gandit in ultimele doua zile: exista vreo legatura intre PR si traficul siteului ? Totodata daca un blog are PR bunicel insa nu are trafic se pot vinde advertoriale pe el ?
Multumesc.
Salutare colegi, am si eu o intrebare care mi-a tot dat de gandit in ultimele doua zile: exista vreo legatura intre PR si traficul siteului ? Totodata daca un blog are PR bunicel insa nu are trafic se pot vinde advertoriale pe el ?
Multumesc.
Salut, desi sunt sigur ca s-a mai discutat subiectul, o sa incerc sa-ti ofer cateva raspunsuri.
Exista o legatura intre page rank si trafic, in felul urmator : daca tu ai un site de pariuri si eu alt site de pariuri cu page rank mai mare si iti dau un link din site-ul meu (homepage) catre tine pe o ancora spre ex "pariuri sportive online", tu vei creste in serp si implicit vei avea trafic. Asta nu inseamna ca e suficient un singur link.
Iar intrebarea a 2 a are legatura cu prima si da, se pot vinde articole.
We buy things we don't need to impress people we don't like.
Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare
Nu exista nicio legatura intre PR si traficul unui site. Sa nu te gandesti acum ca daca obtii un PR5 pentru un blog, traficul tau se va inmulti cu 10 peste noapte...Traficul este generat de pozitiile tale in motoarele de cautare sau de alte surse(social media, publicitate, samd).
Referitor la vanzarea de linkuri si articole, se mizeaza MULT prea mult pe PR-ul unui site si nu mi se pare tocmai normal. Gandeste-te doar ca daca vinzi articole, le vinzi intr-o pagina fara PR, deci cel ce va cumpara ar trebui sa tina cont de autoritate si mai putin de PR-ul din root(oricum nu-l va capata).
Ma rog, se pare ca este mai important sa cumperi un articol pe un blog/site ferma de linkuri si cu PR, decat pe un blog/site cu putine linkuri externe si o autoritate buna...
Asa ca spor la ridicarea autoritatii site-ului tau si uita de PR, el oricum va veni de la sine.
Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare -> vezi oferta
Ai nevoie de un site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!
Multumesc. Intrebarea e pentru un blog care nu-mi apartine. Blog generalist PR 2.
Pe scurt, NU e nicio legatura DIRECTA intre ele.
Poti avea site PR 4-5 penalizat de google cu 10 vizite lunar. Dar poti avea site cu PR 0 cu trafic frumos (mai ales ca se updateaza asa rar PR-ul public in ultima vreme, e irelevant aproape). In 10 luni (cam cat a fost distanta intre ultimele 2 update-uri publice de PR) poti urca un site pe prima pozitie, sa stai in fata competitorilor cu site-uri de 5 ani vechime si PR frumos, iar tie-ti va arata PR 0 in toolbar, dar e irelevant.
Plus, n-ai mentionat ce fel de trafic. Cu o investitie considerabila, poti avea zeci de mii de vizitatori pe zi pe un site nou nout. Cum? Cumperi reclame, share-uri pe FB, sau chiar PPC, dar e trafic referral sau platit. Dar tu cred ca te refereai la trafic din motoarele de cautare si aici vezi explicatia dinainte.
Signatura lipsa
PR-ul este rezultatul unor factori printre care si traficul. PR-ul nu-ti influenteaza traficul, ci doar iti arata increderea obtinuta de site in raport cu activitatea sa in online. Este un fel de nota acordata siteului pentru ceea ce reprezinta el, si vine odata cu cresterea siteului de orice natura (in trafic, la numar de backlinkuri, etc).
Exista si metode de a creste pagerank-ul, dar fara a obtine vreun rezultat palpabil pentru site. Aceasta metoda se face cel mai usor prin cumpararea de linkuri pe siteuri care au deja un pagerank mare. Trebuie cunoscut faptul ca acesta nu este deloc agreeat de google si risti penilizari in serp.
In concluzie: PR-ul nu este un element care sa iti influenteze siteul in vreun fel, ci este doar concluzia celor facute de tine pentru siteul respectiv, sub forta unei note de la 0 la 10.
Putin offtopic:
Fraza asta este falsa. Pr-ul este un indicator de autoritate, un link cu pr mare, face minuni de cele mai multe ori, cu conditia ca PR-ul sa fie real si in pagina de unde ai link.
Ca orice link, puterea lui este data de numarul de link-uri din pagina. Cu cat sunt mai putine link-uri in pagina, cu atat puterea este mai mare. PR-ul si autoritatea unei pagini se distribuie (imparte) la nr de link-uri din pagina respetiva (externe+interne). In acelasi timp, valoarea PR-ului o ofera si nr de link-uri catre site-ul tau, in sensul in care, daca ai 3000 de root domains junk si un pr7, Pr-ul tau nu sare de 4.
Quality not quantity, este lege in seo. Putine link-uri din pagina, putine link-uri catre pagina, dar de calitate!
Nu poti spune ca ai un site autoritar, fara sa ai PR. Poti spune invers, cu un PR fake. Un site PR7+ este un site cu autoritate, pentru ca acel PR se obtine prin link-uri de la alte site-uri autoritare.
Arata-mi un site de calitate cu PR mic.
Un site nu rankeaza datorita PR-ului, ai nevoie si de continutsi link-uri.
Ultima modificare făcută de Tom; 12th December 2013 la 01:38.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Nu, am site cu PR6 si e gol.PR depinde doar de link-urile primite, mai ales cele cu PR cat mai mare.
Imi ocup timpul uneori cu pariuri sportive si fac si web development WordPress.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)