10th December 2013, 13:57
1 out of 1 members found this post helpful.
I'm not a complete idiot, some parts are missing...
10th December 2013, 15:20
Comentariile sunt indexate. Trebuie doar setat in admin ca acestea sa se sincronizeze cu baza de date a blogului. Cred ca 80% din site-uri au comentariile cu disqus indexate.
Mai multe detalii aici:
http://www.seroundtable.com/disqus-seo-14093.html
http://help.disqus.com/customer/port...ynchronization
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un
audit SEO complet. :)
10th December 2013, 15:56

Postat în original de
ValentinMilea
Site-ul meu foloseste deja Disqus, fiind o platforma construita de la zero de mine, nu am avut prea multe optiuni.
Oricum, mie mi se pare foarte faina interfata si usor de folosit pentru oricine. Dar, ori am citit un articol prost informat ori nu am inteles eu bine. Credeam ca comentariile adaugate cu Disqus sunt indexate de google si sunt atribuite paginii pe care au fost adaugate. Stiu, acum ca o zic a doua oara nu pare plauzibil dar, asa cum ziceam, la momentul respectiv nu aveam alte optiuni, mi-a salvat multa munca.
Am mai cautat acum informatii si am aflat ca se poate face ca aceste comentarii sa fie indexate de google dar trebuie niste cod scris, a se vedea acest articol:
Making Disqus Comments Search Engine Friendly
Ideea e ca trebuie luat de la Disqus printr-un API si inserate ori intr-un div pe care il ascunzi din JS ori intr-un tag <noscript>.
@Zimbru: multumesc pentru link, nu e tocmai ce voiam eu sa stiu dar oricum e interesant. Probabil din acest motiv (backlink-urile lasate in comentarii Disqus nu sunt indexate de Google) nici nu se face prea mult spam.
L.E.: @Nichita,am postat in acelasi timp. Eu ma referean la site-ul principal, am si un blog WordPress care foloseste tot Disqus dar nu primeste cine stie ce trafic si nici nu mi-am pus problema. Dar e foarte buna si observatia ta, iti multumesc.
Spor,
-Valentin
Sunt SE friendly doar cu pluginul Wordpress, care le printeaza in HTML si astfel le poate citi Google. Poti verifica daca e ok dezactivand javascriptul si verificand daca apar comentariile.
Pentru o platforma custom trebuie sa folosesti API-ul lor, sa iei comentariile si sa le afisezi singur in HTML. De preferat ar fi sa ai propriul sistem de comments in care sa le adaugi, pentru a nu apela la serverul lor pentru fiecare incarcare de pagina.