Scriu pe blogul personal si administrez un blog cu reduceri pentru utilizatorii cumparatori din Romania
eu inca astept un raspuns concret de la tom sau lovelifepar useri cu o experienta vasta asa ca ii rugam sa ne ajute.
De la primul penguin, motivul principal de penalizare este "money keyword". Google stie despre ce e site-ul, nu are nevoie de anchore. Practic, un site cu linkuri naturale, nu primeste links pe anchora. Nu-si mai au utilitate. Asa ca raspunsul este: este o tehnica benefica = links fara anchora "money keyword".
Iar de curand, face ceva si mai ciudat. Isi alege singur pagina relevanta pentru cautare. Am de ex un client optimizat pe root (pentru o anumita cautare) si de la penguin 2.1 google a schimbat pagina cu una fara links si cu title generat automat. Ciudat sau nu, nu am optimizat pagina deloc, dar este mai relevanta ca indexStie google ce stie!
(in cazul de fata: nu il intereseaza de linkuri, de title, de descriere, de continut, cat pur si simplu stie ca pagina respectiva e mai relevanta (nu din text) pentru user. Cum face? treaba lui, dar face bine)
Link-urile din imagini sunt de obicei cele din banners. Ai banner cand faci reclama, fapt acceptat de google. Ca sa faci spam, pe imagine, adaugi alt, anchora, etc. Daca nu adaugi, iti faci doar reclama, iar link-ul este "naked". Este foarte ok sa ai link din bannere, iar in functie de % de money keywords pe care il ai, iti poti pune alt (title) sau nu.
Natural un site primeste si links "text" dar si "imagini". In ambele variante de mai sus, link-urile sunt ok si sunt destul de "naturale".
Devin daunatoare doar in cazul in care site-ul de unde cumperi, este penalizat pentru vanzare de links, si atunci ori iti vine mail sa le scoti, ori le anuleaza valoarea si devin inutile, fara ca tu sa stii. Oricum, asta urmeaza, a ramas singura problema in lupta contra spam-ului = penalizarea pentru vanzare.
Ultima modificare făcută de Tom; 17th October 2013 la 01:45.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
In primul rand multumesc pentru acest raspuns complet
Din ce inteleg eu din "un site primeste si links "text" dar si "imagini" este ca e bine sa ai si link din imagini dar si de genul de linkuri clasice (cu ancora sau fara). Totusi sa avem grija la cantitatea lor.
Citeam intr-un post anterior, ca mai functioneaza inca linkurile din advertoriale. Sa fie cu ancora sau nu?
Eu nu stiu si din cazua asta intreb: inainte de a cumpara un link poti afla daca site-ul respectiv este penalizat?
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)