Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Am nevoie de un sfat

cronoslord este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    117
    Putere Rep
    24

Unhappy Am nevoie de un sfat

Salut,
    Nu sunt vechi in ceea ce priveste SEO dar am ceva cunostinte. De curand am o problema cu cateva siteuri. Ea se manifesta in modul urmator:
    1. la cautarile pe EMD imi apare pe o pozitie (120+) una din paginile statice interioare, o categorie sau un post
    2. cand dau in WMT fetch as Google / Submit to index, apare pentru o zi sau doua indexul pe pozitia 30-40.
    3. la cautare site:emd . com emd imi apare indexul pe pozitia 1

Banuiesc ca e penalizat pe index si am nevoie de un sfat in legatura cu penalizarea asta.

Am sa iau ca exemplu unul dintre domenii : posete-dama.com

Ce am facut pana acum:
    1. siteurile sunt luate dupa penguin 2.0
    2. timp de 2-3 saptamani am pus texte pe site (31 pagini statice, 9 in posturi)
    3. am facut un program care imi baga ca si posturi feedurile de la 2parale, deci am bagat si aprox 2000 de posturi cam dupa 2 sapt;
    4. cam dupa 2 sapt de la creare am inceput sa pun dir de linkuri (1 pe zi, si dupa 2 sapt am crescut la 2-3 pe zi)
    5. am pus in footerul a 3 alte domenii ale mele link catre site si s-au adunat foarte multe - le-am eliminat intre timp.
    6. dupa aprox o luna am oprit publicarea de texte si cam pe 27-30 iunie siteul ajunsese cu indexul pe pozitia 11. In jurul datei de 30 a disparut din cautari, aparand cu pagini interioare sau posturi pe pozitia 120+. In fiecare zi alta pagina.
    7. Cam pe 20 aug s-a stabilizat pe poz 84 cu o pagina interioara.

La inceput am banuit ca e Google dance si am continuat cu linkuri din Dir de linkuri, Dir de articole, Youtube, Web 2, Social Bookmarking, Doc sharing, cam cate 2-3 pe zi.
    Dupa o luna am inceput sa banuiesc o penalizare si am gasit urmatoarele chestii pe care le suspectez ca si motiv de penalizare:
    1. metadescrieri copiate din text (le-am facut unice)
    2. am eliminat tagurile (am gasit undeva le seopedia ca ar putea fi problema)
    3. aveam o pagina de termeni si conditii duplicata pe net (am eliminat-o si am solicitat in WMT deindexare)
    4. textele de pe site le-am cumparat si greseala mea le-am verificat doar daca nu mai sunt pe net, nu si daca au copiate fragmente unele din altele. Deci dupa indexare aveam in site texte care aveau paragrafe comune (cam 20% din text era duplicat; cam 20-30% din pagini) - am scos paragrafele duplicate.

Modificarile le-am facut cam in perioada 20.aug - 04 sep. La acel moment aveam cam 10 - 15 linkuri de pe dir de linkuri plus 1500+ de pe un alt domeniu al meu, 500+ de pe un altul si 200+ de pe altul. Am eliminat linkurile astea cam pe 15 aug. Acum a ramas doar amprenta lor.

Acum ... am mai reorganizat siteul dar nu imi revine indexul in cautari pe EMD( acum apare in cautari pe EMD cu o pagina 404)

Astept sfaturi, precum si o estimare a momentului revocarii care banuiesc ca este algoritmica(in WMT nu am mesaje)

Acelasi comportament il au inca 3 siteuri cu care am mers in paralel.

Multumesc anticipat.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

Ai 2000 de pagini duplicate (luate din feed) plus una de termeni si conditii. O stergi pe-aia de termeni si conditii si lasi restu 2000. Ce te-astepti?
    Retired

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    117
    Putere Rep
    24

Implicit

Ai dreptate, dar nu e singurul site de nisha cu acelasi mod de afisare a feedului de produse. la fel posturile sunt indexate si duplicate la greu pe net si totusi sunt pe pozitia 1 pe EMD.
    Daca asta este parerea generala ca ar fi motivul pentru care sunt penalizat am sa pun noindex la posturi si astept deindexarea lor. Dar am sa astept si alte pareri.

P.S. mai am 3 domenii care afiseaza in acelasi mod feedurile , deci au pagini duplicate, si sunt pe prima pagina in serp pe emd. De asta inca nu am apelat la solutia asta.

Multumesc mult pentru raspuns

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

Implicit

si eu am avut situri pe feed, content zero si cronjob saptamanal care sa-l actualizeze. Toate pe afiliere, toate emd .eu . Au mers cateva luni, dupa care mi le-a halit google, a disparut traficul organic. Nu cred ca rezista la infinit, mulgi cat poti la ele si treci mai departe, cel putin eu asa am facut.

Nu zic ca n-or fi solutii, eu nu pur si simplu m-am impacat cu ideea, tinand cont ca-s 10h de munca la unul, dupa care e automatizat.
    Retired

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    117
    Putere Rep
    24

Implicit

Stiu ca nu sunt de durata. Oricum EMD-urile mele sunt sezoniere. Asa ca prefer sa le ridic ... le tin pentru sezon si dupa aia scot feedul si le folosesc pentru linkuri pana sezonul urmator. Intre timp pun si continut pe ele. Sezonul urmator am si continut mai mult si vechime si mai usor de ridicat iar pe pozitii de top. Parerea mea .

Dupa cum am spus sunt abia la inceput cu SEO si SEM si modul asta de monetizare a unui site mi s-a parut cel mai accesibil de invatat deocamdata.

Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    117
    Putere Rep
    24

Implicit

Din cate am vazut cred ca am scapat de penalizare ... de vreo 10 zile siteul si-a revenit si sta pe aceeasi pozitie. Ca si schimbari in plus am modificat slug-urile paginilor pentru a nu mai parea keyword stuffing, am mai adaugat si cate un link exterior pe unele pagini plus ce am scris la inceput. parerea mea e ca structura url-urilor era problema... cam atat din cate mi-am dat seama.

O zi buna

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Urgent! Am nevoie de un mic sfat/ajutor
    De dumis în forumul WordPress
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 10th April 2013, 22:30
  2. Sfat
    De Cartis Dragos în forumul Hosting
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 21st September 2012, 12:04
  3. Sfat...!
    De Waddu în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 5th January 2010, 01:16
  4. Un sfat SEO va rog
    De Hetzenauer în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 30th September 2007, 12:44
  5. Un sfat
    De andrei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 22nd November 2006, 02:21

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •