Salut,
Nu sunt vechi in ceea ce priveste SEO dar am ceva cunostinte. De curand am o problema cu cateva siteuri. Ea se manifesta in modul urmator:
1. la cautarile pe EMD imi apare pe o pozitie (120+) una din paginile statice interioare, o categorie sau un post
2. cand dau in WMT fetch as Google / Submit to index, apare pentru o zi sau doua indexul pe pozitia 30-40.
3. la cautare site:emd . com emd imi apare indexul pe pozitia 1
Banuiesc ca e penalizat pe index si am nevoie de un sfat in legatura cu penalizarea asta.
Am sa iau ca exemplu unul dintre domenii : posete-dama.com
Ce am facut pana acum:
1. siteurile sunt luate dupa penguin 2.0
2. timp de 2-3 saptamani am pus texte pe site (31 pagini statice, 9 in posturi)
3. am facut un program care imi baga ca si posturi feedurile de la 2parale, deci am bagat si aprox 2000 de posturi cam dupa 2 sapt;
4. cam dupa 2 sapt de la creare am inceput sa pun dir de linkuri (1 pe zi, si dupa 2 sapt am crescut la 2-3 pe zi)
5. am pus in footerul a 3 alte domenii ale mele link catre site si s-au adunat foarte multe - le-am eliminat intre timp.
6. dupa aprox o luna am oprit publicarea de texte si cam pe 27-30 iunie siteul ajunsese cu indexul pe pozitia 11. In jurul datei de 30 a disparut din cautari, aparand cu pagini interioare sau posturi pe pozitia 120+. In fiecare zi alta pagina.
7. Cam pe 20 aug s-a stabilizat pe poz 84 cu o pagina interioara.
La inceput am banuit ca e Google dance si am continuat cu linkuri din Dir de linkuri, Dir de articole, Youtube, Web 2, Social Bookmarking, Doc sharing, cam cate 2-3 pe zi.
Dupa o luna am inceput sa banuiesc o penalizare si am gasit urmatoarele chestii pe care le suspectez ca si motiv de penalizare:
1. metadescrieri copiate din text (le-am facut unice)
2. am eliminat tagurile (am gasit undeva le seopedia ca ar putea fi problema)
3. aveam o pagina de termeni si conditii duplicata pe net (am eliminat-o si am solicitat in WMT deindexare)
4. textele de pe site le-am cumparat si greseala mea le-am verificat doar daca nu mai sunt pe net, nu si daca au copiate fragmente unele din altele. Deci dupa indexare aveam in site texte care aveau paragrafe comune (cam 20% din text era duplicat; cam 20-30% din pagini) - am scos paragrafele duplicate.
Modificarile le-am facut cam in perioada 20.aug - 04 sep. La acel moment aveam cam 10 - 15 linkuri de pe dir de linkuri plus 1500+ de pe un alt domeniu al meu, 500+ de pe un altul si 200+ de pe altul. Am eliminat linkurile astea cam pe 15 aug. Acum a ramas doar amprenta lor.
Acum ... am mai reorganizat siteul dar nu imi revine indexul in cautari pe EMD( acum apare in cautari pe EMD cu o pagina 404)
Astept sfaturi, precum si o estimare a momentului revocarii care banuiesc ca este algoritmica(in WMT nu am mesaje)
Acelasi comportament il au inca 3 siteuri cu care am mers in paralel.
Multumesc anticipat.

Răspunde cu citat
.