31st March 2013, 15:17
2 out of 2 members found this post helpful.
Magazin on-line, ce platforma alegem?
Fiecare platforma de “e-commerce” are avantaje si dezavantaje. Fie este prea usor de modificat si asta aduce o groaza de bug-uri ascunse , ne putem referi la platforma de Wordpress (gen. adaugi 5 produse la pret de unul), fie este foarte greu de modificat si aici as vrea sa fac referire la Magento. Sa te apuci sa faci sau sa modifici o tema personalizata poate deveni un adevarat cosmar pentru orice programator.
Majoritatea platformelor de e-commerce sunt gratuite, putem opta pentru un magazin on-line realizat in WP< Prestashop, Opencart dar si Magento.
In principiu, toate sunt gratuite pana la un anumit nivel , facand referire la faptul ca daca vrei ceva extra, trebuie ori sa platesti , ori sa-ti construiesti singur modulul de care ai nevoie pentru a evita costurile suplimentare.
Ca facilitati, toate pe care le-am enumerat mai sus suporta “Multi-Language”, “Multi-Currency”, “Product Reviews”, “Product Ratings”, “Downlodable Products”, “Discount Coupons”, “Related Products” si multe altele, majoritatea o sa ne dam seama pe parcurs ca sunt nefolositoare si ca incarca platforma degeaba.
1. Opencart-ul, este foarte bine structurat, logic, usor de modificat si de adaptat la nevoile noastre. Nu trebuie sa fii un programator prea stralucit ca sa reusesti sa iti dezvolti un magazin on-line pe aceasta platforma.Back-end-ul este prea simplu si presupun ca in 2h il poti invata si te poti adapta foarte usor la el.
2. Prestashop, foarte bine optimizat pentru motoarele de cautare in primul rand. Destul de greu de modificat si de adaptat la nevoile noastre iar asta implica ceva cunostinte de PHP ca sa il aduci la forma dorita. Back-end-ul este mai mult decat simplu, asadar un utilizator cu cunostinte minime se poate adapta usor la ceea ce gaseste in panoul de admin.
3. Magento, sau mai bine spus ( din propria experienta), cosmarul oricarui programator. Trebuie sa fii un programator foarte bun, sau sa ai prea multa rabdare sa dezvolti un magazin on-line pe aceasta platforma de e-commerce. Sa mergem in admin, ok o groaza de functii. Sa fim seriosi, mai bine de 50% din ce gasim acolo nu o sa folosim in veci pentru un magazin cu mai putin de 5000 de produse.
4. Wordpress, cum toata lumea stie, usor de customizat, usor de folosit si la fel de usor de buguit.Nu vreau sa imi dau prea mult cu parerea deoarece nu sunt in masura sa vb despre aceasta platforma dar o consider o amenintare la securitatea unui magazin online.
In concluzie, dupa parerea mea, pentru un magazin mare, cu un nr. De produse mai mare de 5k, as recomanda Magento, pentru un business de nivel mediu Opencart-ul sau Prestashop este solutia optima, iar daca vinzi doar cateva produse, si nu esti decat un simplu programator incepator(ajutat de google), Wordpress-ul este singurul lucru care nu te va solicita prea mult.
As vrea sa aud si parerile voastre, argumente PRO si CONTRA, pentru ca in viziunea mea, 2013 va aduce pe piata si mai multe magazine on-line, iar concurenta devine din ce in ce mai mare.
31st March 2013, 15:48
1 out of 2 members found this post helpful.
Opencart, cea mai buna varianta. Am facut 3 site-uri pe aceasta platforma.
Prestashop, mi se pare cam aiurea la partea de programare, eu fiind incepator. E prea greu de modificat dar nu imposibil. Pe aceasta platforma am facut 1 magazin online.
Magento - prea grea, prea mare. Daca ai un magazin de genul lui emag se merita.
Eu aleg opencart.
31st March 2013, 16:20
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
AlexMar
Opencart, cea mai buna varianta. Am facut 3 site-uri pe aceasta platforma.
Prestashop, mi se pare cam aiurea la partea de programare, eu fiind incepator. E prea greu de modificat dar nu imposibil. Pe aceasta platforma am facut 1 magazin online.
Magento - prea grea, prea mare. Daca ai un magazin de genul lui emag se merita.
Eu aleg opencart.
Stie opencart filtre? dar 1 page checkout?
Ti-am dat negativ, pentru: "mi se pare cam aiurea la partea de programare, eu fiind incepator". Nu cred ca cineva cauta sfaturi de la "incepatori".[COLOR="Silver"]
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
@ zimzum, ai omis cea mai buna platforma: Cs-cart. Luna asta lansez eu un site pentru magazine la 500 euro pe platforma cs-cart si 0 euro pe prestashop sau opencart. Toate platformele ecommerce au trecut, sau trec in 2013 "pe bani". Dintre toate, cea mai buna raport calitate/ pret este cs-cart. Am mai scris, dar va e lene sa cititi.
Magento este pt alt nivel. Ai nevoie de programatori specializati in magento si clienti dispusi sa plateasca pe termen lung, iar pt magazinele mari, obligatoriu programatori buni inhouse.
Mai era interspire (pe bani) dar au scos optiunea, si este doar pe abonament. Acolo ajung toate in curand.
Wordpress pt shop? Cred ca e la misto postarea.
Cs-cart nu mai are versiunea community, magento o scoate in curand, open cart si presta mai au mult de munca sa vina din "urma". Oricine incepe un shop, pe o solutie gratis sau "wordpress", sa fie sanatos!
Ultima modificare făcută de Tom; 31st March 2013 la 16:26.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.