Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 11

Subiect: blogul nu are "priza" la Google - sfaturi pentru un blog care nu are energie

Alexandru Ionut este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    19th March 2013
    Locaţie
    Brugge
    Vârstă
    35
    Posturi
    43
    Putere Rep
    22

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit blogul nu are "priza" la Google - sfaturi pentru un blog care nu are energie

Salut. In primul rand, imi cer scuze daca deschid un subiect care va deranja pe cineva, daca va contine o problema stupida, dar am nevoie de un sfat de la cineva care intr-adevar simte si vrea sa dea o mana de ajutor.

Acum 10 luni (prin iunie 2012) mi-am facut un blog pe nisa de IT (pt ca ma pasioneaza foarte mult si vreau sa invat mai multe, scriind). Toata chestia e ca am muncit atatea luni si simt ca am facut-o degeaba, in sensul ca nu am lipici deloc la Google.

Ce probleme am avut:
    - prin august - septembrie, am avut probleme cu hostul. O zi nu mergea, 2 mergea, apoi blog-ul a fost offline si 3, 4 zile la rand. Ei bine, pe 1 noiembrie am schimabat firma de hosting si de atunci nu am mai avut probleme. Undeva prin a doua saptamana din luna noiembrie, am simtit o usoara urcare pe la 250 - 260 unici / zi, timp de o saptamana. Pe 16 noiembrie, picaj urat. De atunci, oscilez intre 100 - 140 unici / zi. Uneori si mai putin..
    - m-am jucat joarte mult cu temele, iar de vreo luna am pus una si buna (dupa ce am cumparat-o).

Ce am facut de-a lungul timpului:
    - am incercat sa mai modific titlurile, pt ca am o problema cu ele. Acum de cateva zile, iar am modificat aproximativ 80% din acestea. Se pare ca nu prind deloc.
    - ancore interne atat pe un singur keyword, cat si pe long tail.
    - nu se pune problema de supra-optimizare
    - am cumparat tema, si am facut tot posibilul sa se incarce destul de repede + ca nu folosesc foarte multe plugin-uri (14).
    - usor de navigat pe blog
    - am renuntat la indexarea tagurilor si arhivelor pentru a elimina din sansele de a avea continut duplicat.
    - blogul are pagina fb, si G+, prezenta mea pe retelele sociale este foarte buna tinand cont ca sunt urmarit pe G+ de peste 2250 persoane.
    - share aproapre zilnic
    - implementat author rank
    - guest post-uri pe nise de IT (pr5, pr4, pr3)

Am citit si ceva posturi de pe acest forum, am citit zeci de articole despre seo - blogging, am citit intreg ghidul SEO pentru incepatori oferit de SEOMOZ, zeci de articole de pe extern. Am ceva link-uri bune catre blog, in Alexa stau destul de bine (153 000), PR2 tocmai din august (de atunci nu mi-au luat, nu mi-au dat), bounce rate 1.69 % si niciodata n-a trecut de 10%.

326 articole - in 10 luni.

Daca cineva este atat de amabil sa ma ajute o parere sau un sfat..

Din ce cauza cred eu ca merge prost blogul:
    1. domeniul este total gresit pt o nisa de it - mystreet7.com (domeniul a fost ales atunci cand nu stiam nici ce inseamana blogging sau seo).
    2. din cauza primului serviciu de hosting care a facut ca blogul-ul sa aibe multe zile offline si multe erori de accesare cu crawlere - sfarsitul lui august - sfarsitul lui septembrie
    3. modificarei foarte dese ale temei
    4. pur si simplu sunt total pe langa pe partea cu SEO
    5. nu am suficiente articole.

Ce poate sa ma "omoare" asa de rau?
    Multumesc anticipat.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    81

Implicit

Nu stiu care e problema si daca e vreo problema, insa nu cred ca e nici unul din punctele 1,2,3.
    Caut cu jingle.ro.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Din punctul meu de vedere nu ai probleme majore de SEO.
    Lipsa unui numar mai mare de vizitatori se datoreaza subiectelor alese. Pur si simplu sunt foarte putini oameni care cauta sa lege o camera DSLR la un calculator cu Ubuntu (de exemplu).

Pagina ta de index nu are un titlu, asa ca nu stiu ce cuvinte cheie "importante" urmaresti, probabil ca nu urmaresti decat long-tail in articole?
    Trust, but verify.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

Implicit

- am incercat sa mai modific titlurile, pt ca am o problema cu ele. Acum de cateva zile, iar am modificat aproximativ 80% din acestea. Se pare ca nu prind deloc.
    E bine ca ai picat doar atat. O data postat un articol nu ii mai modifici titlul decat in conditii exceprionale deoarece se schimba si URL si G trebuie sa-l reindexeze.

Atunci cand faci un post despre ceva cauta si vezi daca acel ceva are cautari. Folosesti cuvantul care are cautari in titlul articolului nu numai in continut [body]. [vrei sa scrii despre samsung galaxy s iii - nu pui titlu s-a lansat cel mai tare smartphone! ci pui titlul samsung galaxy s iii - cel mai tare smartphone]

Succesul blogului depinde in mare masura de keywords research [degeaba scrii despre ceva care nu se cauta] dar si de legaturile pe care i le creezi.

Succes!

Clax este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    3rd April 2007
    Locaţie
    Ploiesti
    Posturi
    574
    Putere Rep
    41

Implicit

Din cate stiu eu nu este tocmai indicat sa faci des modificari de structura la thema. Blogul este destul de nou avand doar 10 luni, nu te astepta la rezultate spectaculoase.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Nu am analizat site-ul tau decat fugitiv ca sa pot sa indicatii directe la subiect
    Dar cum a spus si dan nisa ubuntu nu este prea aducatoare de trafic
    De ce link-urile interne se deschid blank? E neplacut pentru vizitator si poate google tine cont si de asta, mi sau deschi 5 ferestre rasfoind la tine pe site
    In afara de optimizare conteaza si nisa, eu am avut un site pe o nisa cu concurenta mare am ajuns primul la tot ce mi-am propus si am constatat ca nu puteam depasi 50 unici, atat era nisa.

Structara de link-uri inbound care este? Ai link-uri majoritar din directoare si comentarii? Ponderea ancorelor? Cate ancore pe brand cate pe cuvinte generaliste, ai link-uri spre paginile interne?

Citat Postat în original de karismasand Vezi Post
    O data postat un articol nu ii mai modifici titlul decat in conditii exceprionale deoarece se schimba si URL si G trebuie sa-l reindexeze.
    Nu se modifica url daca modifici titlul in WP, se modifica doar daca schimbi slug
    Google reindexeaza oricum dar trebuie sa ai rabdare chiar si o luna sa vezi care sunt efectele schimbarii in google, uneori si mai mult
    Citat Postat în original de karismasand Vezi Post
    Succesul blogului depinde in mare masura de keywords research [degeaba scrii despre ceva care nu se cauta] dar si de legaturile pe care i le creezi.
    Asa este, ajuta si long tailul, uneori poate aduce mai mult trafic decat cuvintele principale, dar trebuie sa te orientezi bine la ce cautari vrei sa ajungi in fata
    Alege mai bine titlurile de exemplu "Cum incarcam si descarcam rapid pozele pe Facebook" incercam nu are ce cauta in titlu, te gandesti ca si cum ai cauta tu pe google si asa poti sa pui un titlu de genul "cum descarc pozele de pe facebook" parca suna mai ok
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    19th March 2013
    Locaţie
    Brugge
    Vârstă
    35
    Posturi
    43
    Putere Rep
    22

Implicit

Multumesc mult de raspunsuri.

puthre:
    deci mi-ai eliminat orice suspiciune in legatura cu alegerea numelui domeniului - cu toate ca e ciudat, poate insemnat oarecum "un brand". Sunt multe bloguri de it, foarte bune, si care au un domeniu care nu inseamna nimic concret - doar branding.

dan:
    sunt putin dezorientat si nu am inteles prea bine despre titlul index-ului... unde il completez?

- mda, urmaresc oarecum long-tail-urile

karismasand:
    - cand modific titlurile, nu modific si link-urile... cel putin n-am observat daca acestea se schimba macar automat.
    - keywords research imi da mari batai de cap, si iti spun de ce,

De ceva timp, caut sa scriu doar subiecte care se gasesc mai rar, subiecte noi, nu foarte dezbatute, si am pus accent pe unele chestii care nu multi le cunosc.. (vezi: conectare DSLR la un pc care ruleaza Ubuntu). Am incercat destul de mult sa promovez Ubuntu, programe pentru acesta, in special utilizatorilor care folosesc Windows. Am incercat sa scriu ceea ce nu ofera concuranta ..

Din raspunsurile voastre, greseala mea a fost ca nu m-a interesat daca subiectele sunt cautate, ci doar am scris chestii (unele necunoscute) care nu au priza la public, care nu aduc cautari.

lovelife:
    multumesc de feedback. revin dupa ce fac o mica analiza la ceea ce ai punctat in prima parte.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    791
    Putere Rep
    45

Implicit

Nu se modifica url daca modifici titlul in WP, se modifica doar daca schimbi slug
    Google reindexeaza oricum dar trebuie sa ai rabdare chiar si o luna sa vezi care sunt efectele schimbarii in google, uneori si mai mult
    Scuze ... dar eu nu am lucrat niciodata cu wordpress, deci nu stiu... am crezut ca este la fel ca la cele custom

Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    19th March 2013
    Locaţie
    Brugge
    Vârstă
    35
    Posturi
    43
    Putere Rep
    22

Implicit

De ce link-urile interne se deschid blank? E neplacut pentru vizitator si poate google tine cont si de asta, mi sau deschi 5 ferestre rasfoind la tine pe site
    In afara de optimizare conteaza si nisa, eu am avut un site pe o nisa cu concurenta mare am ajuns primul la tot ce mi-am propus si am constatat ca nu puteam depasi 50 unici, atat era nisa.

Structara de link-uri inbound care este? Ai link-uri majoritar din directoare si comentarii? Ponderea ancorelor? Cate ancore pe brand cate pe cuvinte generaliste, ai link-uri spre paginile interne?
    Nu stiam ca poate reprezenta un minus deschiderea link-urilor interne - blank.

Link-uri inbound:
    - sunt inscris doar intr-un singur director - toateblogurile
    - 48.949 (conform webmaster)
    - 157 domenii trimit link-uri
    - am cateva guest post-uri pe cateva bloguri de PR 4, cu link dofollow (din pacate, pe numele meu cele mai multe) la finalul articolelor, DAR in continut. Dar si pe long-tail-uri care fac trimitere catre posturi pe blogul meu, si catre index. Am ceva guest post-uri si pe pr3.
    - forumul ubuntu (PR5), am link in semnatura + ca am postat ceva link-uri si prin topicuri
    - am un guest post pe computerblog, titlu - Ubuntu 12 - un os stabil si prietenos. Ce imi aduce: un dofollow direct pe adresa domeniului, si un dofollow pe ancora "pe blogul meu" cu trimitere catre index.
    - am multe link-uri si din comentarii (unele irelevante cu nisa mea)

Nu stiu cum pot afla numarul exact al link-urilor atat pe brand, cuvinte generaliste sau pagini interne... pbbil din webmaster, dar sunt putin confuz datorita problemei in sine...

Sandu Stefan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti/TR
    Posturi
    152
    Putere Rep
    28

Implicit

Desi la tine nu este marea problema seo ci continutul. Pur si simplu nu ai continut suficient bun. Aici nu ma refer la nr de articole ci la dimensiunea lor. Uite de ex http:// mystreet7.com/linux/controlarea-dslr-ului-folosind-calculatorul-ubuntu]mystreet7. com. html - 201 cuvinte. O alta problema sunt url-urile de genul http:// mystreet7.com/linux/dezactivare-eroare-apport-ubuntu-12-04-has-experienced-an-internal-error .html Dezactivare eroare Apport – Ubuntu 12.04 has experienced an internal error | MyStreet7[/url] - sunt suficiente intre 3-5cuv nu tot titlul in url. Incearca sa folosesti etichete, fara sa exagerezi. Daca nu ai idei te poti folosi de propriile date oferite de Google Analitycs (setezi toata perioada) si de webmaster tool ( trafic => interogari de cautare). Nu trebuie neaparat sa te axezi aiurea pe anumite cuvinte cheie pentru ca din ce vad ai un blog generalist si e bine sa il menti asa dar cu o imbunatatire a titlurilor. Uite ceva genul cred ca te poate ajuta ca sa iti dai seama cum sa faci titlurile (click aici). Din cate observ eu din o simpla cautare si o scurta verificare a catorva site-uri nu esti singurul in situatia asta.

Site-ul tau nu este rau. Trebuie doar sa te folosesti de ce ai: informatiile din Analitycs si webmaster tool la care sa adaugi un continut mult mai complex si cateva taguri relevate paginilor respective. Trebuie sa te gandesti la ce au vizitatorii/posibili vizitatori nevoie si este imposibil sa nu iti creasca traficul. Apropo, schimba si tu titlul de la home din "MyStreet7" in ceva mai informativ gen MyStreet7 => Informatii utile din It ... blablablabla despre ce este vb in site-ul tau, fara sa il faci de 100 de cuvinte.

Hai sa iti mai dau un exemplu. In loc sa faci un articol cu "Cea mai buna alternativa pentru Google Reader – Good Noows" poti sa faci unul mult mai mare cu mai multe variante la Google reader ca tot e frenezia asta la aflarea vesti ca Google inchide acest serviciu.

* Sa nu uit. Sa nu te apuci sa modifici toate titlurile si sa pui numai cuvinte cheie ca faci o mare greseala. Blogul tau nu se poate baza prea mult pe anumite cuvinte cheie. Incearca sa scrii pentru vizitatori si acolo unde este cazul poti adauga in titlu h1 etc. cuvinte sau variati de cuvinte si incearca sa scrii despre noutatile in domeniu sau despre problemele care apar, ex: inchiderea Google Reader. Aici trebuie sa vi cu informatii la greu, exemple, alternative.

Sper ca te-am ajutat putin.

Si ca sa citez din clasici: Funda? =)))))))
    Ultima modificare făcută de Sandu Stefan; 23rd March 2013 la 01:23.
    În timpul liber scriu sfaturi utile și articole interesante.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 30
    Ultimul Post: 5th November 2011, 12:56
  2. "how-to" Pentru Raportarea Site-urilor Romanesti Care Fac Spam
    De Cristian Mezei în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 28th September 2011, 22:57
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 9th September 2011, 11:37
  4. Sfaturi optimizare cuvant cheie "greu" .
    De Hapiuc Robert în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 8th May 2011, 01:57
  5. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 12:54

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •