22nd March 2013, 21:27
1 out of 1 members found this post helpful.
blogul nu are "priza" la Google - sfaturi pentru un blog care nu are energie
Salut. In primul rand, imi cer scuze daca deschid un subiect care va deranja pe cineva, daca va contine o problema stupida, dar am nevoie de un sfat de la cineva care intr-adevar simte si vrea sa dea o mana de ajutor.
Acum 10 luni (prin iunie 2012) mi-am facut un blog pe nisa de IT (pt ca ma pasioneaza foarte mult si vreau sa invat mai multe, scriind). Toata chestia e ca am muncit atatea luni si simt ca am facut-o degeaba, in sensul ca nu am lipici deloc la Google.
Ce probleme am avut:
- prin august - septembrie, am avut probleme cu hostul. O zi nu mergea, 2 mergea, apoi blog-ul a fost offline si 3, 4 zile la rand. Ei bine, pe 1 noiembrie am schimabat firma de hosting si de atunci nu am mai avut probleme. Undeva prin a doua saptamana din luna noiembrie, am simtit o usoara urcare pe la 250 - 260 unici / zi, timp de o saptamana. Pe 16 noiembrie, picaj urat. De atunci, oscilez intre 100 - 140 unici / zi. Uneori si mai putin..
- m-am jucat joarte mult cu temele, iar de vreo luna am pus una si buna (dupa ce am cumparat-o).
Ce am facut de-a lungul timpului:
- am incercat sa mai modific titlurile, pt ca am o problema cu ele. Acum de cateva zile, iar am modificat aproximativ 80% din acestea. Se pare ca nu prind deloc.
- ancore interne atat pe un singur keyword, cat si pe long tail.
- nu se pune problema de supra-optimizare
- am cumparat tema, si am facut tot posibilul sa se incarce destul de repede + ca nu folosesc foarte multe plugin-uri (14).
- usor de navigat pe blog
- am renuntat la indexarea tagurilor si arhivelor pentru a elimina din sansele de a avea continut duplicat.
- blogul are pagina fb, si G+, prezenta mea pe retelele sociale este foarte buna tinand cont ca sunt urmarit pe G+ de peste 2250 persoane.
- share aproapre zilnic
- implementat author rank
- guest post-uri pe nise de IT (pr5, pr4, pr3)
Am citit si ceva posturi de pe acest forum, am citit zeci de articole despre seo - blogging, am citit intreg ghidul SEO pentru incepatori oferit de SEOMOZ, zeci de articole de pe extern. Am ceva link-uri bune catre blog, in Alexa stau destul de bine (153 000), PR2 tocmai din august (de atunci nu mi-au luat, nu mi-au dat), bounce rate 1.69 % si niciodata n-a trecut de 10%.
326 articole - in 10 luni.
Daca cineva este atat de amabil sa ma ajute o parere sau un sfat..
Din ce cauza cred eu ca merge prost blogul:
1. domeniul este total gresit pt o nisa de it - mystreet7.com (domeniul a fost ales atunci cand nu stiam nici ce inseamana blogging sau seo).
2. din cauza primului serviciu de hosting care a facut ca blogul-ul sa aibe multe zile offline si multe erori de accesare cu crawlere - sfarsitul lui august - sfarsitul lui septembrie
3. modificarei foarte dese ale temei
4. pur si simplu sunt total pe langa pe partea cu SEO
5. nu am suficiente articole.
Ce poate sa ma "omoare" asa de rau?
Multumesc anticipat.