Nu .
Un domeniu premium e un domeniu valoros ( in bani ) . Anunturi de vanzare de genul vand domeniu premium cu 50 E sunt hilare .
Lungimea domeniului , extensia , volumul cautarilor ,CPC , numarul TLD-urilor ocupate pentru keywordul respectiv ,etc sunt doar indicii, nu si garantii de identificare a unui domeniu premium . Nu mi-e teama sa afirm insa ca , daca indicatorii mentionati , sunt toti buni atunci e 90% probabil ca avem de-a face cu un domeniu valoros .
Intrebare suplimentara:
pot exista (se considera) nume premium pe tld-uri extoce si sld-uri?
(.info / .org.uk / me.uk /.me / .sx / .tv / .co)
Trust, but verify.
Parerea mea ca da, daca cuvantul generic este cu adevarat "strong" . Gandeste-te de exemplu la sex.info, sau sex.tv. Categoric, nu vor fi evaluate precum un .com, dar au o valoare considerabila.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Oricum, in opinia mea, catalogarea unui domeniu ca fiind premium e un pic subiectiva si fortata, uneori. Am vazut domenii ( 15-16 caractere, doua sau chiar trei cuvinte) catalogate ca fiind premium (probabil doar ca reprezentau kw exact match) de appraiseri demni de toata increderea pe care personal nu as fi dat nici doi bambilici.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Cum vad eu un domeniu premium: un pe care l-ar vrea multi, si daca l-ai scoate la vanzare, l-ai vinde in cateva ore, maxim o zi. Google a spart mitul domeniilor premium, vezi penalizarile pe EMD.
instagram.com cu ceva timp in urma nu reprezenta nimic, azi este un brand si odata cu asta poti spune ca domeniu este de prima mana, ce pacat ca nu l-am luat eu acu 15 aniasta la gluma.
Domeniile premium ramane o moneda de schimb cu valuare scazuta, construeste un brand si el v-a avea valoare. Wordpress, baidu, ebay, google, yahoo, facebook, pinterest si altele au fost inregistrate cu 10 usd, munca oamenilor si ideia le-a facut sa valoreze milioane.
Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012
Eu cred ca e o diferenta intre brand si domeniu premium. Cand spui google, spui brand. Cand spui news.com, acela este domeniu premium indiferent daca este dezvoltat ceva pe el sau nu.
iphone.com a fost inregistrat de un tip cand apple nu stia ca v-a lansa un telefon cu acelasi nume, la data inregistrari era premium? S-a vandut cu 1milion de USD. Ar mai fi un exemplu fb.com s-a vandut cu 10milioane de usd, asta pentru ca este prescurtarea de la facebook, daca facebook nu ajungea celebru nu cred ca ar fii primit pe el decat cateva zeci de mii. Daca te uiti cu atentie pe bursadedomenii sunt niste preturi astronomice pentru tara noastra. Daca aveti Domenii premium nu ezitati sa ni le aratati![]()
Studiu de caz pentru un magazin online, FashionLand, Bld, Bulevardul Regele Mihai I 55, Baia Mare 430012
offtopic
orice analiză ai face este automat invalidată dacă te exprimi în felul ăsta în limba maternă.
ontopic - google.com nu e un "domeniu premium", e un site.
un domeniu premium este un cuvânt-cheie , rareori mai multe, cu o extensie potrivită, ce se pretează unei anumite audiențe (locale - stiri.ro sau globale - news.com).
un domeniu gel lpktmd.ro nu va fi niciodata premium, chiar dacă un site la adresa respectivă ar avea 1.000.000 vizitatori pe zi
Da, ai dreptate, nu ma pot lauda cu gramatica mea si nu am analizat textul cu atentie, l-am scris la repezeala![]()
google.com este un domeniu si cea ce vezi pe el este site-ul
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)