Pentru mine, fara experienta in afiliere subiectul intra la categoria intrebari filozofice
Daca s-a mai discutat va rog sa inchideti postul si sa ma directionati catre subiect.
Subiecte sunt destule vis-a-vis de nume site cu keyword vs impunere nume de brand, insa in afiliere am vazut trenduri diferite, cu succes fiecare:
-exemplul dat de Kidu - care vaneaza longtailuri pe nishe, subnishe ( diferite domenii unele invecinate) si detine sute de domenii
-si exemplul dat de Claudia Plesu – Mujer ro ( plus altele )
Banui ca datele generale ale discutiei se aplica si in afiliere ca scop in sine.
brandul trebuie muncit si trebuie creata o colectivitate care sa aiba vizite recurente si care sa dea click spre magazin si sa cumpere produsul.
Totusi, mujer . ro apare destul de jos pe prima pagina la cautari uzuale de produse, long tailuri. Asta inseamna ca lumea care intra acolo cauta chestii generale moda, pozitii..etc si daca intra pe site ar avea rata de conversie in cumparator efectiv mai slaba.
Intre timp , un site long tail axat pe o gama de produse sau un produs, ar fi pozitionat mult mai sus, cu mai putin efort si ar si converti mai bine vizitatorul in client.
Acum zic si eu ca un site brand solicita mult mai multa munca dar ar avea sanse sa dureze mai mult.
Care este parea voastra?
Exista si o cale de mijloc? Ceva de genul nume brand care sa aiba si un keyord si care sa fie optimizat prin structura sa atace mai multe nishe inrudite cu keyworul respectiv?
Am vazut ceva asemenator la pantofisenzationali*ro
e la granita intre brand si a beneficia de keyword.
Mie unul mi se pare mult mai usor de rankat/promovat
pantoficusiretrosu . ro
+
pantoficusclipici . ro
+
pantofimarimimari . ro E vorba de o focusare pe acel longtail care inca imi zice ca aduce benficii si e facilitata daca e facuta pe un domeniu si nu pe structura interna)
Asta fata de a face un brand gen pantofilux. ro si sa incerc sa il cotez pe viitor pentru "cu sclipici" si "siret rosu' si "marimi mari" . In plus domeniile libere lasate pe longtailuri lasa loc concurentei.
Acum poate difera stiulul fiecaruia. Poate vad eu afilierea de genul hit and run, fata de .. Claudia - mujer . ro care vede afilierea cu mai multa implicatie si devotament.
Sper ca am fost coerent.
MErci![]()

Răspunde cu citat