Pagina 5 din 6 PrimulPrimul ... 3456 UltimulUltimul
Rezultate 41 la 50 din 53

Subiect: Resurse gratuite - cum scriem corect?

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

In primul rand as dori sa salut ideea lui Dan pentru acest post. Sunt convins ca multi dintre cei care citesc acest post au cate ceva de invatat.

In al doilea rand, mi-ar placea sa stiu ca vor citi acest post si cei care ofera servicii de content-writting. Fara sa generalizez, sunt foarte multi pentru care limba romana este o enigma...si totusi ei ofera servicii unde cunoasterea la un nivel acceptabil a regulilor de scriere ar trebui sa fie o conditie si nu o exceptie.

Revenind la subiect, o sa punctez si eu cateva exemple destul de des intalnite (sunt multe, dar acestea imi vin in minte acum).
    Confort, confortabil – (gresit comfort, comfortabil)
    Creeaza – (gresit creaza)
    Dividend – (gresit divident)
    Englezi, chinezi – (gresit engleji, chineji)
    Escroc – (gresit excroc)
    Idee – (gresit ideie)
    Majoritatea programatorilor a vrut sa…- (gresit majoritatea programatorilor au vrut sa…)
    Merci – (gresit mersi)
    Mi-ar placea – (gresit mi-ar place). Aceasta greseala o faceam si eu. M-a deranjat acum multi ani cand cineva mi-a atras atentia, acum ii multumesc.
    Vreo idee – (gresit vre-o idee)
    Aceeasi – (gresit aceasi, aceeas)
    Alcoolic – (gresit alcolic)

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Merci – (gresit mersi)
    Asa credeam si eu, dar se pare ca forma "mersi" este acceptata. La fel, m-a corectat cineva.
    mersi - definitie | DEX online

Pentru cine nu stie - in Bulgaria se foloseste "mersi" mai mult decat la noi. Nu e nevoie sa invatati sa spuneti "multumesc" in bulgara cand mergeti pe acolo.
    Trust, but verify.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Merci de atentionare, insa preluarea in DEX mi se pare una fortata. Vorbim de un cuvant imprumutat din limba franceza, adaptat pentru limba romana si ulterior introdus ca fiind corect (si) in varianta adaptata (mai mult in functie de pronuntie).
    Una peste alta, este bine de stiut acest lucru. Pe vremea mea...
    Ultima modificare făcută de imagini; 18th July 2012 la 00:31. Motiv: typo

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

In limba romana "merci" s-ar citi cu "ci" nu cu "si". De asta nu cred ca a fost vreodata "merci" in dictionar. Daca gasesti un singur dictionar romanesc in care sa se specifice ca forma corecta e "merci", iti scriu un articol gratis despre ce vrei tu ))
    Trust, but verify.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Te cred pe cuvant, dar nu ma pune sa scriu articole gratis. E suficient ca la ora asta le corectez pe ale altora!

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Creeaza – (gresit creaza)
    Exista si creaza, iar forma de mersi nu este gresita - ba mai mult, este in doom si in dex de foarte multa vreme. Sunt o multitudine de alte cuvinte de alta origine care prin fonetica si-au schimbat cu totul structura, asta nu este neaparat un lucru rau, se intampla peste tot si asa este normal. O explicatie logica ar fi diferenta morfologica, lexica si fonetica dintre limbi.
    Ai zis ca fiind un cuvant imprumutat, ar trebui sa se foloseasca ca in limba din care s-a imprumutat. Asa ca te intreb si eu, de ce nu folosesti celibataire, importance, punaise asta asa lite, as putea sa-ti zic si din germnana(ca tot am facut cativa ani):bohrmaschine, stecker .. dar cred ca cel mai bun exemplu ar fi vignette. De ce aceste cuvinte nu le folosesti "corect", toate sunt imprumutate dar nu am auzit pe nimeni sa zica de bormasina sau oricare alt cuvant imprumutat ca ar fi gresit. Folosesti merci la fel cum folosesti si mouse, computer si alte cuvinte de acest gen in mod clar eronat.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Problema cu merci / mersi am discutat-o cu Dan si am acceptat ca are dreptate. Probabil simteai nevoia sa subliniezi si tu acest lucru inca o data, altfel nu-mi explic postarea ta.
    Referitor la creaza, da-mi si mie exemple unde este corecta aceasta forma (eu unul nu am gasit nici in dex, nici in alte parti). Admit ca e posibil sa gresesc, dar sunt curios sa vad si o dovada in acest sens.

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    34

Implicit

Merci de atentionare, insa preluarea in DEX mi se pare una fortata. Vorbim de un cuvant imprumutat din limba franceza, adaptat pentru limba romana si ulterior introdus ca fiind corect (si) in varianta adaptata (mai mult in functie de pronuntie).
    Pe forumul asta toata lumea este cu capsa pusa? De ce as fi simtit nevoia sa-ti explic? Ai impresia ca ma intereseaza sau nu ca stii tu sau oricare altul sa scrieti?
    Am "simtit nevoia" sa-ti explic pentru ca conceptia ta cu privire la cuvintele imprumutate este eronata, am incercat sa-ti explic de ce nu se scrie in acel mod. Daca vroiam sa demonstrez ceva nu stateam sa-ti explic de ce nu se scrie "merci" ori sa-ti mai dau exemple.
    Plus de asta, am inceput sa scriu postul de aseara, inainte sa postati voi.

Iar referitor la creaza cauta-ti singur, momentan nu mai am chef sa subliniez nimic.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Si zici ca eu sunt cu capsa pusa? Crede-ma ca nu. Si daca e nevoie, chiar te rog sa-mi dai acele exemple. M-ar ajuta. (si nu sunt ironic, cu capsa pusa etc. Poate doar curios.)
    Multumesc anticipat.

relansat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    18th July 2011
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    780
    Putere Rep
    32

Implicit

Astea cu mersi/ merci sunt fineturi deja.

Ia de aici: Momentan este/sunt 4 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (4 membrii și 0 vizitatori)

Pagina 5 din 6 PrimulPrimul ... 3456 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Resurse
    De Krumel în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 25th October 2010, 02:28
  2. Cum scriem descrierea produsului
    De lovelife în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 22nd August 2009, 10:23
  3. Resurse web
    De undoweb în forumul Continut web
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th September 2007, 13:30
  4. Resurse
    De Iskander în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 26
    Ultimul Post: 24th October 2006, 12:58

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.