1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
felix
Mda, portocala, vinde semnal gsm, de ce xjocuri nu poate vinde portocale, jucarii, guma de mestecat sau alceva?
Portocala nu vinde semnal GSM, ORANGE o face. ORANGE este tradus prin PORTOCALIU pe langa PORTOCALA. (Cum Apple este tradus prin mar.) Denumirea de brand este geniala. Tine de limba si acoperire.
XJocuri nu este nimic. Este un X si un cuvant : jocuri. Nu se leaga. jocurex, jocurix, jocurici, jocu, ..... si altele brandabile gen: jaja, jojo, joco, .... sunt termeni care pot deveni brand.
Xjocuri nu poate deveni brand si nu poate vinde nimic pe post de brand. Este un domeniu online, achizitionat "ca sa fie", cu care tu te-ai obisnuit.
Felix poate devenii brand, si este. Cand zici felix eu ma gandesc la 2 lucruri: alune sau patronul grupului intact. Indiferent de ele, felix este egal "ceva".
Este parerea mea, poti sa o accepti, sau nu.
Ultima modificare făcută de Tom; 14th May 2013 la 23:48.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
2 out of 2 members found this post helpful.

Postat în original de
Marius Cristian
Mai conteaza? Cum mai conteaza ce fel de ratiuni mistice a contribuit la alegerea numelor Domo, Altex etc? Puteau sa fie la fel Goso sau Armux. Promovarea de dupa face totul.
Pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca uneori o anumita logica din spate poate contribui mult in faza incipienta. Ex: 220.ro, emag.ro. Dupa semnificatiile descoperite de tine deja imi suna inspirat.

Domo, altex, emag sunt brands. 220 este un domeniu.
Koyos de ex pt mine nu este brand si nici nu poate deveni vreodata. Are conotatie "de mahala", nu am intrat niciodata pe site, ce sa mai vb de cumparaturi. Si de astfel de aspecte trebuie sa tii cont cand alegi un nume. Cred ca pizdos.ro e luat tot de ei.
goso sau armux sunt nume care pot devenii usor brands. Trebuie doar sa "le legi" de ceva. Ce inseamna goso? Astazi nimic, dar daca il legi de "seminte de banana", in cateva luni de promvoare, goso = seminte de banana.
Armux e cam topor
Acum ceva ani, cand nu stiam seo, si inregistram domenii pentru proiecte, am luat asa:
costo.ro, bigo.ro, leverage.ro, ..... pentru ca eu cautam domenii ce pot devenii brands, INDIFERENT ce content pui pe ele. Nu stiam de emd sau balarii. De cand cu seo, am > 100 balarii
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.