@imagini.
Returul il plateste clinetul, pentru cazuri clasice de tip: " nu-mi place", "nu e marimea buna", "nu e pe gustul meu", ...... Returul e greatuit cand produsul are un DEFECT real! Pt ca romanii nu sunt cumparatori online, lor le place cu prosteala, asa ca inventeaza "defecte".
Returul e platit intodeauna de client, si la retur primeste suma totala comanda (produs defect), sau suma totala produse (mai putin transport retur).
Returul e simplu:
- platesc eu retur, iti trimit curier, si iti scad valoarea din retur.
- platesti tu retur, si iti returnez toata suma initiala.
In ambele cazuri, daca produsul e defect (it & electro), primesti toata suma inapoi, inclusiv transport retur (daca e platit de tine).
Daca pretul produsului include toate costurile, la retur, daca eu de ex cer 25 ron (curier), clientul "comenteaza" ca e prea mult! Ce are daca trimit cu posta? e doar 10 lei. Si incepe o discutie din care nu iesi.
Am cateva optiuni:
- pret transport pe factura cu discount 100% (macar stie valoarea)
- pret transport trecut la termeni si conditii clar, si pe invoice undeva jos (in cazul unui retur, costul este de x lei).
- ????
La retur, clientul suna in 95% din cazuri, si atunci i se explica "frumos", care este procedura de retur. Problema este ca nu o citeste nimeni! Asa ca o explici la telefon (pierdere de timp) = Impachetati si vine maine curierul sa ridice produsul. Dupa ce verificam daca produsul este "starea de care se plange", vom aproba returul sumei de "valoare comanda - transport".
Si intrebari de genul:
- ati purtat cizmele? NU;
- ati folosit camera? NU;
- ati purtat tricoul? NU......
si ghici care e raspunsul corect cand primesti retur!
Tu ca magazin, vrei sa oferi servicii de calitate, dar te lovesti de exemplele mele anterioare: comanda 2 perechi de cizme, 36 si 37, si returneaza marimea care nu e buna!
Sunt magazine care nu accepta retur de nici un fel, pentru persoanele juridice! Si sincer, te ia "capu" ! E clar ca nu mai comanzi niciodata de la ei.
Asa ca returul e un subiect sensibil, la fel cum e si pretul "total" al produsului.
Off: Emag suporta retur, din 2 motive: (1) are cel mai mic pret la curier din romania, (2) si are foarte multe produse it&electro, care au "normal" defecte. E logic sa faci retur "moka". Dar cand ai "haine", "incaltaminte", "accesorii' si alte categorii de produse, toata povestea se schimba.
Firma lui "tom" este fictiva, eu am deschis subiectul pentru ca incerc sa cresc un pic conversiile si sa ofer sfaturi clientilor mei. Plus ca sunt multi dintre membrii care au sau vor un magazin online.
Ultima modificare făcută de Tom; 15th February 2013 la 23:59.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.