Vezi Rezultate Sondaj: Conversie mai buna, daca:

Alegători
35. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Reducere de pret mai mare, dar se adauga alte costuri (livrare, taxa verde....)

3 8,57%
  • Reducere mai mica, pret final (transport gratuit, ...)

32 91,43%
  • Alta optiune

0 0%
Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234
Rezultate 31 la 38 din 38

Subiect: Preferi sa vezi direct pretul final sau un pret mai mic?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    Cu exceptia emag (dar si aici sunt doar cateva situatii in care Dante International accepta returul pe cheltuiala proprie si doar printr-un curier agreat de acestia), cheltuiala de retur cade in sarcina clientului: vezi evomag, pcgarage, pcfun etc. Mai mult, eu vad asta si ca o forma de descurajare a comenzilor facute "de proba" (exemplu, vreau sa vad cum arata laptopul X, il comand, ma uit la el si-l returnez ca oricum nu ma costa nimic si legea imi permite....altfel, daca o "vizionare" ma costa 20 lei, parca nu mai sunt tentat sa fac comenzi).
    Exact. Mai nasol, la incaltaminte si haine, se comanda acelasi produs in 2 marimi. Vin cizmele le probez, ce nu-mi vine, trimit inapoi. De aceea e obligatoriu sa ai transport la retur.

Si revenim la prima problema. Daca am toate taxele incluse in pret, cum calculez transport la retur?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Si revenim la prima problema. Daca am toate taxele incluse in pret, cum calculez transport la retur?
    Pai ti-am spus ca pe factura treci costul de transport o data cu plus si o data cu minus
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Tom, ceva imi scapa ori mie, ori tie. Daca tu ai toate taxele incluse in pret si clientul face retur pe cheltuiala lui, ce transport trebuie sa mai calculezi la retur?
    @Lovelife
    Si ce rezolva ca trece transportul cu plus/minus? Care e avantajul? Care e logica?

Poate nu inteleg eu ce vreti sa spuneti, dar exista cateva situatii:
    1. Produs + transport evidentiate separat (100 lei produs + 15 lei transport = 115 lei). Clientul face retur (pe cheltuiala lui, ca nu ai forma emag sa suporti tu returul) si aici mai apar doua situatii
    a) i se face storno pe 100 lei (caz in care clientul pierde cei 15 lei si cheltuiala de retur, firma lui Tom nu castiga nimic pentru ca transportul se achita mai departe catre curier)
    b) i se face storno pe 115 lei (caz in care clientul isi recupereaza 115 lei, mai putin cheltuiala de retur, iar firma lui Tom inregistreaza 15 lei pierdere la aceasta livrare..presupun ca se vor trece pe cheltuieli de transport in contabilitate)
    2. Situatia in care firma lui Tom e suficient de puternica si isi permite si costul cu returul, situatie in care a livrat cu 100+15 lei, are cheltuieli de retur de 20 lei si se roaga sa nu dea clientul retur, altfel inregistreaza cheltuieli de transport de 35 lei (care vor fi facturate catre firma lui Tom de catre curier, astfel ca toate operatiunile de mai sus sunt acoperite de acte).
    3. Transport inclus in pret. Costul final al produsului este 115 lei, si in caz de retur Tom pierde zero lei (daca clientul face retur pe cheltuiala lui) sau 20 lei daca Tom suporta costul de retur.
    Am pastrat sumele date ca exemplu peste tot.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

@imagini daca nu evidentiezi costul transportului in factura , nu ai cum sa ii opresti contravaloarea atunci cand face returul.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@lovelife
    90% dintre magazine mentioneaza ca, in caz de retur, costul transportului NU se returneaza. Toti se refera la produs si atat, nu la produs+transport.
    Mai mult, taxele bancare in caz de retur prin transfer bancar se vor suporta tot de catre client.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@imagini.

Returul il plateste clinetul, pentru cazuri clasice de tip: " nu-mi place", "nu e marimea buna", "nu e pe gustul meu", ...... Returul e greatuit cand produsul are un DEFECT real! Pt ca romanii nu sunt cumparatori online, lor le place cu prosteala, asa ca inventeaza "defecte".

Returul e platit intodeauna de client, si la retur primeste suma totala comanda (produs defect), sau suma totala produse (mai putin transport retur).

Returul e simplu:
    - platesc eu retur, iti trimit curier, si iti scad valoarea din retur.
    - platesti tu retur, si iti returnez toata suma initiala.

In ambele cazuri, daca produsul e defect (it & electro), primesti toata suma inapoi, inclusiv transport retur (daca e platit de tine).

Daca pretul produsului include toate costurile, la retur, daca eu de ex cer 25 ron (curier), clientul "comenteaza" ca e prea mult! Ce are daca trimit cu posta? e doar 10 lei. Si incepe o discutie din care nu iesi.

Am cateva optiuni:
    - pret transport pe factura cu discount 100% (macar stie valoarea)
    - pret transport trecut la termeni si conditii clar, si pe invoice undeva jos (in cazul unui retur, costul este de x lei).
    - ????

La retur, clientul suna in 95% din cazuri, si atunci i se explica "frumos", care este procedura de retur. Problema este ca nu o citeste nimeni! Asa ca o explici la telefon (pierdere de timp) = Impachetati si vine maine curierul sa ridice produsul. Dupa ce verificam daca produsul este "starea de care se plange", vom aproba returul sumei de "valoare comanda - transport".

Si intrebari de genul:
    - ati purtat cizmele? NU;
    - ati folosit camera? NU;
    - ati purtat tricoul? NU......

si ghici care e raspunsul corect cand primesti retur!

Tu ca magazin, vrei sa oferi servicii de calitate, dar te lovesti de exemplele mele anterioare: comanda 2 perechi de cizme, 36 si 37, si returneaza marimea care nu e buna!

Sunt magazine care nu accepta retur de nici un fel, pentru persoanele juridice! Si sincer, te ia "capu" ! E clar ca nu mai comanzi niciodata de la ei.

Asa ca returul e un subiect sensibil, la fel cum e si pretul "total" al produsului.

Off: Emag suporta retur, din 2 motive: (1) are cel mai mic pret la curier din romania, (2) si are foarte multe produse it&electro, care au "normal" defecte. E logic sa faci retur "moka". Dar cand ai "haine", "incaltaminte", "accesorii' si alte categorii de produse, toata povestea se schimba.

Firma lui "tom" este fictiva, eu am deschis subiectul pentru ca incerc sa cresc un pic conversiile si sa ofer sfaturi clientilor mei. Plus ca sunt multi dintre membrii care au sau vor un magazin online.
    Ultima modificare făcută de Tom; 15th February 2013 la 23:59.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de imagini Vezi Post
    @lovelife
    90% dintre magazine mentioneaza ca, in caz de retur, costul transportului NU se returneaza. Toti se refera la produs si atat, nu la produs+transport.
    Mai mult, taxele bancare in caz de retur prin transfer bancar se vor suporta tot de catre client.
    La un retur se cheltuie de doua ori transportul dus+retur, daca nu ai trecut in factura transport nu poti sa ii opresti decat costul de retur.
    Daca nu specifici costul traqnsportului in factura te poti trezi cu tot felul de reclamatii, ca ai pus un pret mai mare ca era transport gratuit etc.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Sincer eu nu imi dau seama cum se descurca magazinele de incaltaminte si haine, eu nu imi dau seama cum poti cumpara pantofi online, eu probez 10 perechi aceeasi marime pana nimeresc unii in care ma simt bine (am si o anatomie a piciorului mai de capricorn)
    Eu administrez un mic magazin online, si am foarte putine retururi, si cand le am sunt de obicei intemeiate.
    Ieri am avut o reclamatie pentru ca alta data avea doua sigilii, dupa primul sigiliu mai era un alt sigiliu, la comanda actuala a avut doar un sigiliu, ii trimit alt produs, nu il vreau pe cel vechi inapoi, este valoare mica si vreau sa imi protejez nervii

PS: Cand ai o problema de neconformitate trebuie sa platesti tu transportul. La haine iti poate gasi orice motiv, maneca dreapta este mai lunga cu 2 milimetri decat cea stanga, distanta intre nasturi este de 52 mm dar intre butoniere de 54mm

PS2: Cea mai tare reclamatie la garda financiara a fost ca am refuzat sa prestez servicii gratis, clientul respectiv a auzit ca au fost oameni ce au primit servicii gratuite la mine (fac asta in diferite cazuri sociale). Au venit m-au controlat si am platit 1000 lei, si am ramas buni prieteni cu cei de la garda, imi sunt clienti fideli.
    Ultima modificare făcută de lovelife; 16th February 2013 la 00:14.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Salutare
    De ce nu pui in Termeni si Conditii de retur clauze beton?
    Produsele se returneaza in baza unui formular de retur, cu nuar de retur, in starea initaial, cu toate actele, etc. Returul se va face prin curier rapid (poti nominaliza), fara ramburs, pe cheltuiala clientului. Banii vor fi virati integral in contul furnizat in formularul de retur, in termen de maixm 30 de zile calendaristice de la returnarea produsului. coletele ramburs Nu vor fi acceptate.
    vezi si legea, exact asta prevede. Ideea e sa le ai clar evidentiate pe site. Eventual sa bifeze si'un accept termen si conditii inainte de checkout, oricum nu le citeste multa lume si sunt standard la majoritatea magazinelor.

Daca il vrei pe factura poti factura fustita rosie 190 lei, taxe transport 20 lei. Promotie transport gratuit, -20lei, total 190 lei.

Pagina 4 din 4 PrimulPrimul ... 234

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Retea de domenii si bloguri pe subdomenii - tu ce varianta preferi
    De iuddavali în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 27th December 2011, 19:26
  2. Sodaj - ce tip de back-linking preferi?
    De Dan în forumul Link Building
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 29th July 2011, 14:06
  3. Vara 2009 aproape de final...
    De Nica Cristian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 31st August 2009, 12:58
  4. Windows XP Service Pack 3 final
    De Federals în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 27th May 2008, 15:07

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •