Vezi Rezultate Sondaj: Conversie mai buna, daca:

Alegători
35. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • Reducere de pret mai mare, dar se adauga alte costuri (livrare, taxa verde....)

3 8,57%
  • Reducere mai mica, pret final (transport gratuit, ...)

32 91,43%
  • Alta optiune

0 0%
Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 38

Subiect: Preferi sa vezi direct pretul final sau un pret mai mic?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Merci de voturi, cei care nu au votat o pot face in continuare.

Intrebare pentru varianta 2:

Returul (transport) e platit de catre client, dar daca pretul total include si transportul, cum calculezi retur?

1. il treci pe invoice la vanzare, si pui voucher cu reducere 100%, astfel incat la retur sa se aplice acel tranport.
    2. sau ?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Returul (transport) e platit de catre client, dar daca pretul total include si transportul, cum calculezi retur?
    Nu cunosc legile, dar normal mi se pare ca returul sa fie platit de client. Cum stie si cum se descurca. Poate vrea sa-l trimita cu Posta.
    Trust, but verify.

Daniel Mocan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    6th September 2010
    Locaţie
    Turda (Cluj)
    Vârstă
    41
    Posturi
    282
    Putere Rep
    31

Implicit

Eu as prefer varianta numarul 2, adica pretul final. Dar vreau sa fie scris ca nu mai sunt alte costuri.
    Adica sa fie ceva de genul: pret 155 lei (timbru verde si transportul gratuit)
    Atunci stiu ca nu mai am altceva de platit.
    O gresala mare ar fi sa ai transportul inclus in pret si sa nu mentionezi asta doar in cosul de cumparaturi.
    Scriu constant pe Traficant.Ro
    [ex username dane1505]

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

@Tom
    Tu cand ii vinzi cu transport inclus, pe factura ta o sa apara doar produsul, nu si contravaloare transport. La retur, la fel. Transportul ti-l factureaza firma de curierat, iti afecteaza marja, dar clientul nu are treaba cu asta.
    In caz de retur, transportul client - firma e suportat de client.

Gandeste-te ca o firma mare are preturi negociate la livrari, pe cand clientul nu. Ce nebunie ar iesi din aceste diferente de pret la transport?

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Cand facturezi chiar daca oferi transport gratuit, e bine sa facturezi transportul la o valoare un pic mai mare decat cea platita efectiva de tine, si apoi pui o linie cu discount exact valoarea transportului. Aceasta este utila pentru cazul in care trebuie sa justifici clientului sau institutiilor ca tu ai platit transportul la suma x, dar lui i-ai dat gratis. Si arata si pe factura mai bine acolo cand scrie discount, clientul simte ca a facut o afacere buna, ca a platit mai putin decat face.
    La retur marfa clientul trebuie sa plateasca transportul, dar tu trimiti firma de curierat sa ridice produsul si ii scazi pretul transportului din valoarea banilor care trebuie sa ii returnezi (legea permite asta si la fel face si emag)
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

@ lovelife. Da, valoarea retur se scade din suma de bani returnata, dar exact cum zice imagini, eu am un pret la transport, clientul altul.
    Daca eu trimit curier sa faca retur, si tanti Nuti "maraie" la pretul transportului pe care il scad?
    Trebuie sa il afisezi undeva, fix pt retur.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Merch este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    10th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    333
    Putere Rep
    28

Implicit

Costul returului il poti afisa in pagina de "Cum cumpar" / "Plata si livrare".

Nu stiu care e profilul magazinului sau politica comerciala, insa poti avea o lista agreata de curieri din care clientul poate alege si trimite singur returul.
    Domenii EMD, majoritatea doar 1 euro. Accept si schimburi.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    @ lovelife. Da, valoarea retur se scade din suma de bani returnata, dar exact cum zice imagini, eu am un pret la transport, clientul altul.
    Daca eu trimit curier sa faca retur, si tanti Nuti "maraie" la pretul transportului pe care il scad?
    Trebuie sa il afisezi undeva, fix pt retur.
    Daca trimite el cu un curier care doreste ele, plateste el transportul.
    Dar daca transportul se face printr-un curier agreat de tine, cu care ai contract, fie se pune aceleasi taxe de transport care le-ai facturat la livrare (de asta e bine sa fie facturate si apoi pus minus) si plata pentru diferenta o faci dupa ce ai receptionat produsul.
    PS: Si daca ai facut cum am zis eu facturat si la livrare transportul, ii poti imputa clientului atat transportul dus cat si cel de retur (cu conditia sa fie specificat in termeni si conditii de retur)
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Incerc sa clarific ceva. Studiul de caz din acest topic, nu este doar pt mine, sau pt un caz anume, as dorii sa fie general, astfel incat sa se poata "inspira" si ceilalti.

Nu poate face retur cu cine vrea el, pt ca riscul de "defetiune", "pierdere", .... ii apartine, si nu vrei sa piarda posta coletul, sau sa-i cada curierului si sa-l sparga ( ceva fragil), ca atunci incepe nebunia cu clientul.

imagini este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    29th June 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    677
    Putere Rep
    34

Implicit

Cu exceptia emag (dar si aici sunt doar cateva situatii in care Dante International accepta returul pe cheltuiala proprie si doar printr-un curier agreat de acestia), cheltuiala de retur cade in sarcina clientului: vezi evomag, pcgarage, pcfun etc. Mai mult, eu vad asta si ca o forma de descurajare a comenzilor facute "de proba" (exemplu, vreau sa vad cum arata laptopul X, il comand, ma uit la el si-l returnez ca oricum nu ma costa nimic si legea imi permite....altfel, daca o "vizionare" ma costa 20 lei, parca nu mai sunt tentat sa fac comenzi).

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Retea de domenii si bloguri pe subdomenii - tu ce varianta preferi
    De iuddavali în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 27th December 2011, 19:26
  2. Sodaj - ce tip de back-linking preferi?
    De Dan în forumul Link Building
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 29th July 2011, 14:06
  3. Vara 2009 aproape de final...
    De Nica Cristian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 31st August 2009, 12:58
  4. Windows XP Service Pack 3 final
    De Federals în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 27th May 2008, 15:07

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •