Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 13

Subiect: Retea de domenii si bloguri pe subdomenii - tu ce varianta preferi

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    30

Implicit Retea de domenii si bloguri pe subdomenii - tu ce varianta preferi

Salut Comunitate.

Am cateva siteuri pana in prezent (diverse), iar de vreo luna vreau sa imi fac o retea de bloguri in special pentru articole platite.

Stiu ca e bine sa:
    - am domenii .ro sau .com in loc de .info - asta mai mult pentru imagine,
    - am hosting romanesc decat US sau DE - desi hostul romanesc in general e aproape dublu ca pret final la aceleasi optiuni oferite (sunt si exceptii fericite in .ro dar rare) - stiu subiectul Ce Host Romanesc Folositi?
    - am IP-uri diferite pt fiecare domeniu

Din lipsa de bani am ajuns la varianta minima adica:
    - sa cumpar 3 domenii .info (nu am gasit ceva fenomenal la Ofer gratis ponturi domenii si care sa ma scuteasca de multi bani, la inceput de drum) (singurul pont ar fi treaba cu .com si .org de la namecheap, unde am cont) (nu agreez godaddy)
    - fiecare domeniu va avea subdomeniile lui

Intrebarea este: In caz ca vreti sa cumparati niste advertoriale, pentru care varianta ati opta, daca ati avea ocazia, din cele doua de mai jos:

1 - sa cumparati de pe 5-6 siteuri, dar cu acelasi IP (indiferent ca sunt sau nu pe nisa. au acelasi IP)
    2 - sa cumparati de pe 3 subdomenii optimizate fiecare cu nisa lui si cu IP-uri diferite.

(Mentionez ca am deschis subiectul mai mult din teama ca nu cumva sa investesc bruma de banuti disponibili pentru asa ceva, iar lumea sa strambe din nas ca sunt subdomenii in loc de domenii, ca aia nu stiu ce ... Desi, de 3 ani de cand citesc SEO (fara sa fac tam-tam), as alege fara sa clipesc, in situatia data.)
    Ultima modificare făcută de iuddavali; 26th December 2011 la 20:29.
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.827
    Putere Rep
    37

Implicit

Cea mai buna varianta ar 5-6site-uri cu ip-uri diferite, subdomeniile le optimizezi mai greu, mai ales ca nu le poti inscrie in directoare, domenii cu acelasi ip tot mai mare sansa ai decat subdomeniile, multi nu se uita ce ip are blogul ci mai mult ii intereseaza pr, vechime, vizitatori, continut.

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    33
    Posturi
    455
    Putere Rep
    31

Implicit

Seoieste vorbind varianta cu subdomenii si ip-uri diferite este mai buna dar cum zicea si Phonix ai sanse mai mari sa vinzi daca sunt domenii diferite chiar si pe acelasi ip.
    Ai face o treaba foarte faina daca ai avea domenii diferite pe ip-uri diferite.
    .

virgil este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    26th April 2011
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    43
    Posturi
    34
    Putere Rep
    0

Implicit

Din cele doua variante, cred ca mai tentanta este aceea a celor 5-6 domenii, chiar daca sunt pe acelasi IP. Ideal ar fi sa le imparti si pe mai multe conturi de gazduire, cu IP-uri diferite, pentru articole orice pachet de gazuduire shred ar trebui sa fie suficient.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.827
    Putere Rep
    37

Implicit

Ideal ar fi sa le imparti si pe mai multe conturi de gazduire, cu IP-uri diferite, pentru articole orice pachet de gazuduire shred ar trebui sa fie suficient.
    Ar fi cea mai mare prostie, blogul tau sa fie pe acelasi ip cu site-uri xxx, filme online sau warez, apoi sa va mirati de ce sunteti penalizati, parca te costa 1$ ip-ul/luna, foarte putin tinand cont ca vinzi linkuri pe un blog de cel putin 10$ + 10$/luna din advertoriale, din prima luna iti platesti si domeniul si hostul+ip-uri, tu trebuie doar sa vi cu niste articole de calitate zilnic si putina optimizare.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    30

Implicit

PhoeniXman, tiberiur, virgil - am citit parerile voastre si am luat aminte la ele.

"Seoieste" tre sa facem treaba buna. Numai ca varianta "ideal ar fi" costa cam mult (pentru mine, in perioada asta). Adica imi dubleaza cheltuielile si nu sunt dispus deocamdata la o asemenea cheltuiala. De aceea ma gandeam sa apelez la subdomenii. Stiu ca e mai mult de munca la subdomenii, promovarea e mai grea. Stiu.

Vroiam sa vad parerile catorva cumparatori. Ei pentru ce ar opta, daca ar avea in fata doua oferte in genul celor mentionate de mine, la acelasi pret.
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    33
    Posturi
    455
    Putere Rep
    31

Implicit

Daca tot vrei sa faci ceva fa calumea. Poti incepe pentru inceput cu un numar mai mic de site-uri si daca vezi ca totul merge asa cum ai planuit extinzi pur si simplu reteaua de site-uri.
    .

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    30

Implicit

Da, tiberiur, pana la urma asa o sa fac. O sa iau doar 2-3 domenii, le pun fiecare pe cate un hosting, cu IP unic, si incep asa. Iar peste cateva luni ... maresc numarul. Cand voi mai adauga domenii e posibil si sa fie mai multe pe un cont, dar oricum din 10 domenii tot vor fi macar 4-5 IP-uri.

Va multumesc.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    102
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    102

Implicit

DAca faci site-urile doar pentru vandut advertoriale, si sanse sa fii ocolit de cei ce vor sa cumpere, pentru ca ar prefera sa fie articole in site-uri cat mai naturale, si apoi poti sa gazduiesti un domeniu la google si scapi de un cost, apoi mai sunt si hostinguri cu gazduire gratuita
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    30

Implicit

Pe blogurile pe care deja le detin cred ca raportul "articole_personale_generale" : "articole_platite" este undeva la 25:1 la unul, iar la celalat cred ca de 100:1 (in 1300 de posturi nu sunt mai mult de 10 platite). Si pentru cele noi pe care le planuiesc, nu vreau sa scad sub un raport de 15:1.

Chiar daca in introducere am folosit "in special pentru articole platite" - parerea mea (proprie si personala) este ca raportul personal:platit in nicun caz nu trebuie sa scada sub 10:1. Asta ar fi un maxim considerat de mine. In paragraful de mai sus am mentionat un raport echitabil de 15:1.

Asadar, chiar daca vor fi domenii separate cu hostinguri separate, cu IP-uri proprii, sunt constient cu nu trebuie transformate in niste ferme de linkuri .

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sodaj - ce tip de back-linking preferi?
    De Dan în forumul Link Building
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 29th July 2011, 15:06
  2. Retea bloguri
    De alexandrudaniel în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 21st July 2011, 00:39
  3. Servicii: Bloguri personale pe .edu, pana la 7 domenii diferite.
    De Serban Cristian în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 27th February 2011, 19:42
  4. Retea de bloguri
    De edy12006 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 4th June 2009, 23:38
  5. Ofer Banner 769x90 pe o retea de 8 bloguri - 25.000 afisari
    De Consumatorul în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 23rd April 2008, 22:37

Permisiuni postare