18th February 2011, 18:31
1 out of 1 members found this post helpful.
Primul lucru care trebuie facut in cazul tau e designul, deoarece dupa aia poti face modificarile privind seo onpage.
18th February 2011, 20:29
1 out of 1 members found this post helpful.
De cand am intrat pe index... nu-i ok.
1. Despre design ti s-a mai tot spus: ori ai noroc sa gasesti o tema frumoasa si pe care sa poti sa o aplici usor ( gen ce gasesti pe .com la cautarea "free css templates" ) sau mergi la un desenator cu multa experienta care este in stare sa scrie si (x)html si css si eventual si niste obiecte flash sau macar ceva scripturi jquery; asta din urma o poti implementa si u: uite cand dau click pe o poza ma trimite pe o pagina cu galeria foto, n-ar fi fost mai ok sa se deschida poza intr-un pop-out javascript? ( uite aici gasesti cum sa faci asta simplu la cod si foarte usor de implementat Slimbox, the ultimate lightweight Lightbox clone ). Asta a fost doar o idee... cauta despre javascript si ajax si o sa gasesti o tona de posibilitati de imbunatatire.
2. Brand. Numele domeniului dupa parerea mea nu merge. Mi-ar fi placut sa vad o sigla totusi, si poate chiar si un slogan.
3. Elemente social media = none! Pacat, chiar daca la noi nu a prins ( inca! ) SM, asta nu inseamna ca merita sa neglijezi aceste aspecte. Si din cate am observat eu pe facebook spre exemplu prind chestiile gratis chiar si la noi si oricum likebox sau fel si fel de butoane SM arata "cool" sau "trendy" ceea ce ar putea sa te intereseze.
4. Nu are sens sa tii chestii/functionalitati care nu merg sau momentan sunt inutile. Sageata "forward 5 panels" m-a facut sa ma simt ca un idiot...
5. Tot pe index vad 7 poze cu aceeasi masina... care-i faza?!? Anunturi in general sau anunturi citroen??? Sincer: este suficient sa vad anuntul o singura data. Parerea mea este ca ai putea sa pui o restrictie ceva... sau un query mysql cu keywordul DISTINCT sau cel mai bine interoghezi fiecare categorie pentru un singur rezultat. Orice ca pe prima pagina sa apara anunturi diferite si cat mai diverse. Tot acolo ti-ar prinde bine ceva gen ultimele anunturi adaugate, newsletter configurabil cu cele mai noi anunturi dintr-o anumita zona de interes ( instantaneu la publicare, zilnic, saptamanal, lunar )... s.a.m.d. acum nu am inspiratie.
Si este ceva ciudat pe siteul tau... poate te-ai jucat cam mult cu controalele. Uite am intrat pe pagina cu anunturi Alba si back din browser reincarca aceeasi pagina iar click pe sigla tot reincarca pagina Alba. Nu-i ok deloc treaba asta. Aaa... cum ajung inapoi la index fara sa scriu nimic in browser?!? Stai! Cum ajung la index orice as scrie in browser???
SEO on page:
- ce cautam eu pe pagina Alba de fapt? sa nu se repete expresia urmarita pe prima pagina ( "anunturi gratuite" din cate vad eu ). Ca de obicei protocolul standard Keyword Cannibalization: Dezavantaje SEO - stiu ca par niste aberatii, corecteaza cu sinonime unice pentru fiecare pagina sau in cel mai rau caz cuvinte care pot atrage dar nu te intereseaza in SERP si discutam pe urma.
- mai poti adauga putin continut dinamic: ultimele 5 anunturi din orasul Alba spre exemplu ( pe pagina categoriei de anunturi din orasul Alba ). Si uite asa pagina aia va avea putin continut "nou" tot timpul. Nu trebuie sa exagerezi cu numarul de caractere care se vor repeta si in anunturile propriu-zise si mai ales nu trebuie sa deranjeze utilizatorul treaba asta, ba chiar din contra ar fi bine sa il ajute chiar daca avem intentii SEO!
Si cu siguranta mai poti aduce multe imbunatatiri, dupa cum spuneam acum nu am inspiratie. Urmareste Seopedia si gandeste-te la siteul tau orice ai citi pe aici si mai incearca si niste chestii de marketing gen "Neuro Web Design: What Makes Them Click". Siteul acesta poate fi un proiect foarte bun sa experimentezi SEO si chiar si programare deci... un motiv in plus sa imbunatatesti si innoiesti! ( daca ai intentii serioase in PHP incearca frameworkul Codeingniter... s-ar putea sa nu mai concepi sa lucrezi altfel si cel putin rescrierea URL-urilor nu o sa te mai preocupe
).