Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 27

Subiect: Review SoftSailor.com

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit Review SoftSailor.com

Tocmai am schimbat designul la SoftSailor.com si am intampinat tot felul de probleme, buguri, am uitat una-alta, cum ma si asteptam.

As vrea si eu cateva pareri, idei, daca se poate

si inca o problema pe care nu am rezolvat-o inca si nici nu stiu cum. la comentarii am inputul de website asa:
    Cod HTML:
    <input type="text" name="url" id="url" size="22" tabindex="3" value="Website (optional)" onfocus="if (this.value == 'Website (optional)') {this.value = '';}" onblur="if (this.value == '') {this.value = 'Website (optional)';}" />
    Problema e ca atunci cand userul nu scrie siteul ( pentru ca nu au toti ), se trimite exact asa "website ( optional )". Cum pot sa fac cu javascript sa-l trimita gol sau sa-l stearga daca nu a completat altceva?

Multumesc anticipat

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

function siteCheck() {
    if (document.getElementById('url').value == 'Website (optional)')
    {document.getElementById('url').value = '';}
    }

< FORM ... onSubmit="siteCheck();" >
    Vezi daca merge ceva de genul, nu am timp acum sa testez. Daca nu merge incearca sa pui functia pe onClick="siteCheck();" la butonul de submit.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    54
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.598
    Putere Rep
    54

Implicit

am intrat pe un post cu vreo 20 de embeduri de la youtube
    poti face un playlist cu toate astea si sa-l embed-uiesti
    se cam blocheaza asa

pt chestia cu website-ul, modifica in wp-comments-post.php si pune imediat dupa linia 39:

if($comment_author_url == "Website (optional)") {$comment_author_url='';}

casperel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    10th February 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    838
    Putere Rep
    45

Implicit

Cod PHP:
    <input type="text" name="url" id="url" size="22" tabindex="3" value="" onfocus="if (this.value == 'Website (optional)') {this.value = '';}" onblur="if (this.value == '') {this.value = 'Website (optional)';}" /> 
    Nu trebuia sa mai dai nicio valoare lui value=""
    Iar in legatura cu design-ul, imi place ca e clean.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Imi place mai mult ca si cel anterior

Aici ar fi o chestie. In Left sidebar ai Latest downloads si Other news. Ei bine, intre ele este un spatiu destul de maricel alb. Pare ca "Other news" incepe de unde incepe si ads-ul al doilea in Right Siderbar. Cred ca spatiul ala ar tb umplut cu ceva ca e aiurea asa. Sau cel putin mie asa mi se pare.

apoi, eu as "hyperlinka" [...] la sfarsitul excerptului de pe home page.

Si ultima chestie: ai in header uitat un "ca" (stanga sus).
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de big Vezi Post
    Vezi daca merge ceva de genul, nu am timp acum sa testez. Daca nu merge incearca sa pui functia pe onClick="siteCheck();" la butonul de submit.
    A mers cu onclick. Mersi

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    am intrat pe un post cu vreo 20 de embeduri de la youtube
    poti face un playlist cu toate astea si sa-l embed-uiesti
    se cam blocheaza asa

pt chestia cu website-ul, modifica in wp-comments-post.php si pune imediat dupa linia 39:

if($comment_author_url == "Website (optional)") {$comment_author_url='';}
    Nu am asa ceva si, din cate stiu, comment_author_url nu e variabila, ci functie. Asa am gasit in codex. Oricum a mers varianta lui big

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de casperel Vezi Post
    Cod PHP:
    <input type="text" name="url" id="url" size="22" tabindex="3" value="" onfocus="if (this.value == 'Website (optional)') {this.value = '';}" onblur="if (this.value == '') {this.value = 'Website (optional)';}" /> 
    Nu trebuia sa mai dai nicio valoare lui value=""
    Iar in legatura cu design-ul, imi place ca e clean.
    I-am dat valoare pentru ca nu am nici un text langa el care sa-ti spuna ce sa introduci in campul respectiv si nu ar stii ca acolo trebuie siteul

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    Imi place mai mult ca si cel anterior

Aici ar fi o chestie. In Left sidebar ai Latest downloads si Other news. Ei bine, intre ele este un spatiu destul de maricel alb. Pare ca "Other news" incepe de unde incepe si ads-ul al doilea in Right Siderbar. Cred ca spatiul ala ar tb umplut cu ceva ca e aiurea asa. Sau cel putin mie asa mi se pare.

apoi, eu as "hyperlinka" [...] la sfarsitul excerptului de pe home page.

Si ultima chestie: ai in header uitat un "ca" (stanga sus).
    Stiu de asta cu latest downloads si other news si o sa vorbesc cu designerul.

Cred ca o sa incerc si cu link la sfarsitul excerpt-ului, desi am deja "Read More" putin mai jos. O sa vad cum e mai bine.

Cat despre header, am avut chestia aia un minut pentru ca modificam ceva. Se pare ca ai intrat exact atunci

P.S. Pacat ca nu mai merge butonul de multi quote

Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Dezgrop topicul pentru a mai cere cateva idei si a impartasi cateva lucruri pe care le-am analizat,testat si descoperit pe parcusul optimizarii acestui site.

Eu modific aproape zilnic cateva la site si am vrut:
    -sa reduc timpul de incarcare
    -sa scad bounce rate-ul
    -sa-mi imbunatatesc pozitiile
    -sa fidelizez cititorii mai bine
    -sa atrag cititorii catre twitter si facebook

cum am rezolvat:

Viteza de incarcare
    Am redus la maxim numarul elementelor de pe pagina, in masura in care am putut: Am eliminat unele imagini care nu pareau sa aiba usability foarte mare, am scos gravatar, am mai eliminat niste reclame mai putin productive. Am mutat siteul pe un server dedicat managed pe care mi l-au configurat mult mai bine. Am mutat toate imaginile, js-ul si css-ul pe un CDN, lucru care a redus timpul de incarcare cu 75% dupa calculele mele. Partea buna e ca nu am ales cel mai bun CDN si s-ar putea sa se reduca si mai mult dupa ce le mut pe altul.
    Rezultat: Timp de incarcare redus cu 75%.
    Costuri: $200 pentru 2TB de trafic pe CDN. Am ales CDN scump si prost, dar o sa ma mut la MaxCDN, care e considerat cel mai bun si costa doar $40 / TB.

Scaderea bounce rate
    Eu am un bounce rate foarte mare si a fost una din prioritati reducerea lui. Motivul a fost ca pierdeam foarte multe page views si celalalt faptul ca Google s-ar putea sa tina cont de asta. Ce am facut: Incerc sa pun foarte multe linkuri in articole, sa fac totul clickable ( inainte aveam la featured si related posts doar textul clickable, acum am facut si imaginile si a crescut ctr-ul cu 60% pe ele ). Am sortat mai bine content writerii si tipul de articole si incerc sa ma axez cat mai mult pe calitate, lucru care se vede si din interactiunea readerilor prin comentarii si social media.
    Rezultatul: A scazut bounce rate cu ~20%, dar tot ma chinui.
    Costuri: 0

Fidelizarea cititorilor
    Imi doresc foarte mult sa depind cat mai putin de parti terte ( Google, referrali, social media ), asa ca incerc cat mai mult sa fac cititorii sa revina singuri pe site, fie prin retinerea domeniului, bookmark, abonare RSS sau newsletter. Am rugat content writerii sa scrie mesaje call-to-action la sfarsitul sau in interiorul articolelor, prin care le cer cititorilor sa se aboneze prin una din metode. A dat rezultate bune, dar putin sub asteptari. Oricum da rezultate mult mai bune decat formularul de abonare standard de la sfarsitul articolului. Am organizat concursuri si am oferit gratuitati celor care s-au abonat. Rezultatul: Dupa 1 an, siteul avea ~1000 abonati.
    Rezultat: Dupa alte 4 luni are peste 16,000. Am avut costuri pentru ca au lipsit sponsorii, dar acum primesc multe oferte, deci probabil costurile vor fi 0 in continuare.
    Costuri: ~$400

Atragerea cititorilor catre social media
    Stiu, asta e aproape acelasi lucru cu fidelizarea, dar consider ca sunt lucruri relativ diferite. Am scris articole virale dedicate fanilor Twitter/Facebook, au mers foarte bine in privinta retweet-urilor, share-urilor, dar fanii/followerii nu au venit. Aici as vrea cateva sfaturi, pentru ca nu am reusit
    Rezultat: 0
    Costuri: 0

Concluzia
    Daca te dedici foarte mult unui proiect si citesti/analizezi mult, apoi pui in practica si mai inovezi putin, nu ai cum sa nu reusesti. Acum am ajuns la o medie de aproape 100,000 afisari pe zi si sper sa mai creasca cu 50% pana la sfarsitul anului, desi targetul pentru sfarsitul anului asta era de 100,000 / zi, care e deja atins.

Sper sa va ajute ce am scris aici si sa primesc cateva sfaturi/feedback

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Review
    De Radu V în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 22nd December 2009, 13:02
  2. review nft.ro
    De dcosmin83 în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 12th September 2009, 10:07
  3. Review-uri pentru review-uri
    De misu în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 1