Rezultate 1 la 10 din 44

Subiect: Asigurari.com a doua oferta peste 10.000 $

Afișare hibrid

Mar
    Mar este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd January 2008
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    49
    Posturi
    318
    Putere Rep
    34

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Am trimis acum vreo 6 luni o intrebare de cotatie pentru un domeniu de la Arhipeleago, n-am primit niciun raspuns.

'turism' keyword principal pe nisa? says who ? aici vorbesti in totala necunostinta de cauza, cunosc piata si nu este deloc asa.

pentru cine vrea 'brand awareness' in romania .ro is the way to go. .com .net si altele sunt variante nefericite - trimiti trafic direct celor care au varianta .ro
    ex: gandul.info : sa fiti convinsi ca gandul.ro beneficiaza de type-ins serioase . la fel pentru realitatea.net , financiarul.com and so on.

attagency : firmele mari care nu au legatura directa cu domeniul IT nu prea stiu cu se se mananca seo si nici nu prea angajeaza consultanti pe online. avand bani multi pompeaza in awareness, advertoriale cu linkuri etc a.i. optimizarea se face organic in 90% din cazuri. daca beneficiezi de trafic direct in cantitati corespunzatoare google te ridica si in rankuri, chiar daca optimizarea insite nu e stralucita sau nu ai foarte multe IBL - treaba asta este testata de mine pe site-urile unui client.

PS: cumva romano americanul este din LA si are o firma alcor media? daca da este un mare 'glumetz'... o sa va povestesc despre el cand am timp, este mult de scris
    Ultima modificare făcută de Mar; 17th October 2010 la 15:38.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Mar, ai dreptate. Ma refeream ca este numele nisei. Ca si keyword este slab. Hoteluri este mult mai bun. Am formulat prost, mea culpa. Nu ii pot da detaliile pe forum ca nu e corect, dar poti verifica in whoisul domeniului cine este. jc**coz este de la alcormedia, asta e idul de mess (nu ii pun idul direct sa mentinem discutia fair). Tipul de care vorbesc eu e altul

In ceea ce priveste .ro/.com cred ca e o discutie care poate deveni rapid flaming, de ambele parti din zeci de motive. La final am constientiza probabil cu totii, ca e greu sa stabilim care argumente sunt mai puternice. Realitatea e ca un investitor strain va avea intotdeauna reticente pe .ro mai ales daca investeste +30K in domeniu. Ai citit vreodata cu mare mare atentie contractul de la ROTLD? Este incredibil. Am vazut zeci de domenii .ro cu proprietarul schimbat fara decizie WIPO, pur si simplu pentru ca ROTLD poate face chestia asta unilateral (iti pot da exemple pe privat fara probleme). In plus, daca investesti si vrei doar sa faci swapuri, iti va fi frica sa te joci pe .ro pentru ca in primul rand contractul de inregistrare interzice vanzarea. Si e putin mai complicat. Daca vinzi ca site, ai mici dezavantaje fiscale comparabil cu cazul in care faci doar trading.

ROTLD poate si face ce vrea la finalul zilei. Ai vazut recent schimbarea in politica WHOIS? Neanuntata pur si simplu. Oricarui domeniu mai vechi de 2001, i se afiseaza ca data generic Registration Date: Before 2001, si nu se mai specifica exact data de inregistrare. Si asta e doar un exemplu simplu.
    Ultima modificare făcută de Emil; 17th October 2010 la 16:54.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de emil Vezi Post
    ROTLD poate si face ce vrea la finalul zilei. Ai vazut recent schimbarea in politica WHOIS? Neanuntata pur si simplu. Oricarui domeniu mai vechi de 2001, i se afiseaza ca data generic Registration Date: Before 2001, si nu se mai specifica exact data de inregistrare. Si asta e doar un exemplu simplu.
    Nu stiu de ce au facut ei asta, nu imi pot imagina, insa foarte mult de pierdut nu avem. In cazul cumpararii unui website mai vechi de 2001 poti cere copie de pe factura. Daca aceasta nu mai exista la cumparator, rotld iti poate oferi un scan.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Mar Vezi Post

attagency : firmele mari care nu au legatura directa cu domeniul IT nu prea stiu cu se se mananca seo si nici nu prea angajeaza consultanti pe online. avand bani multi pompeaza in awareness, advertoriale cu linkuri etc a.i. optimizarea se face organic in 90% din cazuri. daca beneficiezi de trafic direct in cantitati corespunzatoare google te ridica si in rankuri, chiar daca optimizarea insite nu e stralucita sau nu ai foarte multe IBL - treaba asta este testata de mine pe site-urile unui client.
    Daca ai dreptate, imi confirmi ce am zis eu. Firmele mari nu stiu seo, sau poate ca la nivelul lor nu conteaza, deci ar prefera o startegie de online marketing pt kakamaka.com in loc de asigurari.com. Eu sincer nu vad brandabil asigurari.com
    Iar daca vb de brand, as prefera oricand sa fac un brand din IMDB.com decat sa dau zeci de mii pe movies.com sau filme.com. Asta cu keyowrd bradabil iese din discutie din puctul meu de vedere. Nu cred ca in top 500 brand-uri online sunt mai mult de 50 brand-uri formate din keyword.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de emil Vezi Post
    Attagency, cu unele chestii sunt deacord, cu altele, nu. Sa le luam la rand.

1. Cazare.com si Asigurari.com sunt din nise diferite. Cazare e B2B (clientii tai = cei care platesc, sunt agentiile care posteaza ofertele), Asigurari e B2C (faci bani din vanzare de polite). corect, numai ca agentiile care platesc, vor sa ai trafic, implicit un brand in "nisa"
    2. La cazare, piata e super fragmentata, la asigurari e polarizata. corect, dar era un exemplu. Cu asta mi-am batut capul in ultimele 2 luni
    3. La cazare ai alternative si sinonime pe expresie, la asigurari nu.
    4. Un singur operator din asigurari face 250 de milioane de euro pe an din vanzari. In 2009 turismul romanesc abia daca a fost dublu per total, cu doar 15% din cheltuieli alocate cazarii, rezultand un total de 50-60 milioane de euro din care un 3-5% maxim online in RO si 12% in EU. Iti recomand insse.ro/?m=produse-si-servicii/publicatii-ins/2010/e/cererea-turistica-a-rezidentilor-in-romania-trim-i-2010 sau varianta 2009.
    5. Turismul este facultativ, multe asigurari sunt obligatorii (RCA, locuinte), deci ai o piata relativ captiva
    6. Nu e vorba doar de SEO, e vorba de brand awareness. Cu 10K probabil orice Seopedist duce trifoi.ro pe keywordul asigurari pe numarul 1, sau gestioneaza un Adwords mai bine de 1 an.
    7. Turism.com a fost 7000 acum 1 an. Si e keywordul principal pe nisa.
    8. Sunt diferente majore de monetizare.
    9. .com is king. Nu genereaza nici un fel de problema.
    10. Am avut bilete.org si rezervari.org si am iesit de pe ambele cu 50 USD parca. Cu privire la trafic problema e ca putini cauta bilete. Se cauta mai degraba cinema, sau titlul filmului. Ceva gen bilete.ro nu e neaparat extrem de profitabil pentru ca marja e mica. La 1 Euro pe bilet, 1500 unici, 1% conversie inseamna 15 Euro pe zi.

eu am incercat un exemplu de domeniu, cumparat de mine, nu am comparat pietele, care clar sunt total diferite. Dar daca am ales sa dau cateva sute pe .com, sincer il consider mai bun decat .ro, pentru marketul de turism. In rest, asigurari e clar peste, nu comentez.

PS. Nu as oferi nici 10% (4K) pe cazare.com tinand cont de posibilitatile de monetizare. As cumpara ceva gen pensiuni.com, hoteluri.com, apartamente.com etc. Tine si de exit strategia. Pe asigurari poti iesi usor, pe cazare nu te cumpara mai nimeni.
    corect

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Nu banuiam ca sunt atatia bani in asigurari, dar dupa ce am citit acest post, m-am hotarat sa fac si eu un portal

Ce ziceti de costo.ro ? e brandabil ? pot sa concurez asigurari.com? am dat doar taxa de inscriere pe el.
    Cum strang un buget de 65k, o sa lansez un portal de asigurari, si facem un test. Daca cu 65k se poate crea un brand si mai ales o pozitionare buna pe keyword : asigurari".

Eu zic ca da

O sa deschid un topic separat: asigurari vs asigurari.ro si asigurari.com
    Ultima modificare făcută de Tom; 15th November 2010 la 12:07.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. 2 domenii de asigurari
    De SeerKan în forumul Domenii
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 17th August 2008, 11:18
  2. Creatori.net - de doua ori in doua zile
    De thefan în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 10th July 2008, 11:48
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 10th May 2008, 20:39
  4. Răspunsuri: 14