Depinde de site si daca ai nevoie de ele. Si eu aveam conturi spam si la sfatul cuiva de aici, am dezactivat practic inregistrarea si nu mai am treaba. In cazul meu insa, fiind vorba de un blog, nu ma intereseaza partea de useri inregistrati.
Pentru restul spam-ului din analytics (mai tarziu am vazut ca mai ai si altii) cred ca trebuie sa-ti faci filtre serioase.
Eu unul am asa:
- un plugin instalat: https://wordpress.org/plugins/wp-block-referral-spam/
- filtre manuale in analytics. verific la un anumit interval de timp si cand vad chestii dubioase le blochez prin filtre si aia e.
Bafta!
Ai grija sa verifici si in webmastertools daca ai ceva backlinks de pe acolo ,daca da DISAVOW sa nu patesti altele .
GoodBye Captcha e foarte bun il folosesc de cand a aparut si da baga ceva in afara de captcha la cate servicii platite sunt acum iti trec de toate formele de captcha.
Eu am blocat traficul pe clase mai mari de IP-uri si am scapat de spam. In cazul meu site-ul era in romana, si imi permiteam sa blochez toata clasa Ip-ului care ma vizita.
Asa ceva si eu primesc. Dar dupa ce ai mii de vizite nu le mai bagi in seama spam-urile de genul. Nu prea ai ce sa le faci pentru ca ei ataca in special site-urile noi create. Eu mi-am cumparat 10 domenii de pe namecheap si toate au vizite de la surse necunoscute gen my.space.key.doesnt.work.com... Nu prea poti scapa de ele.
Ba poti sa le blochezi in statistici prin filtrare. In unele cazuri nici macar nu-ti intra pe site ci doar le vezi in alaytics.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)