Asta se vroia un post foarte detaliat dar mi s-a resetat computerul fix in momentul cand vroiam sa dau send, si nu mai am rabdare sa o analizez in detaliu.
Spam in footer cu afisatul tuturor localitatilor. De ex: 'Locuri de munca lehliu Gara' primul loc, pagina are PR4
Cel mai mare spam vine insa din asazisa arhivare a tot felul de lucruri.Cei mai multi care folosesc tipul asta de spam se multumesc sa faca 'arhivarea' cautarilor si cam atat, insa cei de la ejobs au sistemul mult mai bine pus la punct si il fac la modul agresivi. Avem Arhiva Firme, Arhive Cautari, Arhive titulaturi,Arhive pagini. De parca nu ar fi de ajuns avem si Alte arhive.
Asa se face ca atunci cand cautam de ex. 'observator electoral' ejobs sa aiba primele 2 pozitii in google cu 2 pagini MFG(made for google). Una ne spune caiar alta are o lista cu 100 de tot felul de linkuri de cuvinte(frumos numite de ei titulaturi).Pentru a vedea daca in acest moment exista joburi pt Observator Electoral, te rugam sa:[Login] sau [Register]
Alt exemplu cautand o firma numita sa zicem Rolicom ejobs apare pe locul 3 cu o pagina in care ni se spune *ahem*In fine sunt multe exemple ce pot fi date, nu mai am rabdarea necesara sa scriu din nou, cercetati 'Arhivele' ejobs si vedeti si voi.Pentru a vedea daca in acest moment exista joburi pt Sc Rolicom Srl, te rugam sa:[Login] sau [Register]
Oricum studiind un pic statisticile ejobs am observat ca o parte importanta din traficul 'long-tail' e datorata spamului.
Concluzie: vorbim de un site cu 1.600.000 de vizitaroi pe luna. 1.600.000! Care face spam la modul nesimtit. Prin astfel de practici ejobs 'legalizeaza' spamul. 'Legalizare' nu in termeni juridici ci in cei ai justificarii acestuia.
Numai bine

Răspunde cu citat