Doresc sa intreb si eu expertii SEO de aici daca stiu cumva daca aceasta metoda folosita este considerata spam?
Trecand in revista mai multe din magazinele online de cadouri din Romania mi-a atras atentia unul singur. Pe langa multe altele mai bune sau mai putin bune, m-am hotarat eu sa vad ce ii face pe acesti oameni de la fungift.ro buni... ce credeti ca am observat?
In primul rand am observat de cine este facut site-ul si anume de creative-design.ro care ofera dupa cum ma si asteptam servicii de Optimizarea pentru motoare de cautare si care pretind ca folosesc si "Tehnici "curate" de optimizare" bla bla bla
Apoi primul lucru am incercat sa vad si eu aceasta pagina ce refer-uri are, de unde primeste linkuri etc. Am observat ca primesc linkuri de la ei insisi, dintr-o serie de directoare web unde a fost inscris si din alte pagini de internet. Chiar pe prima pagina, cand dai site:... ultimul rezultat apare o pagina la prima vedere nesemnificativa. tomis.ro/magazine/?id_magazin=16
Uitandu-ma pe pagina sa vad si eu ce link da... am descoperit ca nu este nici un link vizibil... in aceasta pagina, dar totusi ea da link, deci trebuie sa aiba undeva un link cu cedare de rank catre pagina fungift.ro M-am uitat atent in sursa si intr-adevar aparea...
Dupa cum vedeti este vorba de:
vedeti sursa
Ce au facut cei de la creative-design.ro ? au adaugat pe toate paginile tomis.ro mai putin pe home page unde dupa parerea mea...chiar era strigator sa adauge, nu ca nu ar fi si asa... un link ascuns in div catre fungift.ro Am studiat un pic si portofoliul lor de clienti si intr-adevar, aceasta pagina este facuta tot de ei... Probabil din nevoia acuta de linkuri au ascuns in aceste pagini si linkuri catre pagina fungift.ro
Home page-ul tomis.ro este curat dupa cum ziceam... dar daca accesam orice alta pagina vom vedea exact ceea ce am exemplificat mai sus.
Ceea ce spuneam mai sus, este ascuns de ochiul vizitatorului obisnuit dar daca verificam in css
(tomis.ro/tomiscss.css) stilul class="style007" vom observa ca:
}
.style007 {
visibility:hidden;
font-size: 1px;
color: #9A9FA5;
}
Reprezinta ascunderea unui div (span) o tehnica murdara pentru obtinerea de rezultate mai bune din punct de vedere SEO? Reprezinta ascunderea de linkuri in diferite pagini fara voia proprietarilor norme ilegale de SEO?
Aveti atasate niste print screen-uri.

Răspunde cu citat

style007.
Acum ar trebui ca la fiecare post de spam sa apara cineva si sa zica: Asta e RAZBUNARE pe fata!!!!!!!!!!!!! Asta era problema?