Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 15

Subiect: [Despre pret SEO]Design..

JustDeals este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th February 2008
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit [Despre pret SEO]Design..

Salut,

Cat se cere de obicei pt a face SEO la un site??
    Am primit un astfel de job de curand.. si invat si eu totodata. .. stiu ca e o chestiune de durata, vrea sa ajunga cu site-ul dupa cuvintele lui cheie pe prima pagina la google si vrea sa i-l si mentin acolo.

Pe langa toate astea s-ar putea sa vrea sa ii si imbunatesc site-ul, ca e varza.

All the best,
    JD//

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Am scris mai demult un ghid, care te-ar putea ajuta si sa iti structurezi pretul:

Ghid: Plan SEO Complet

De ex poti cere un pret pe:

studiul pietei si crearea un plan de optimizare
    optimizarea on-page
    link-building
    content writing

etc. Depinde evident si de ce are nevoie clientul. Daca a zis ca are nevoie de toate astea, da-i o lista cu preturile pentru fiecare si fa-i o reducere usoara daca le cumpara pe toate. Great-deal marketing - el va crede ca ii faci o super oferta cu reducerea

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de JustDeals Vezi Post
    Salut,

Cat se cere de obicei pt a face SEO la un site??
    Am primit un astfel de job de curand.. si invat si eu totodata. .. stiu ca e o chestiune de durata, vrea sa ajunga cu site-ul dupa cuvintele lui cheie pe prima pagina la google si vrea sa i-l si mentin acolo.

Pe langa toate astea s-ar putea sa vrea sa ii si imbunatesc site-ul, ca e varza.

All the best,
    JD//

nu stiu daca e pusa corect problema..
    "cat se cere" pe de o parte e relativ (fiecare isi face pretul in functie de niste baza pe care le are sau nu (resurse in general.. de la cunostinte, experienta, disponibilitate ca timp - cost de oportunitate adica, etc);

pe de alta parte.. cred ca problema e cat valoreaza munca ta.. si de asta tu ar trebui sa iti dai seama cel mai bine

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th February 2008
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

@Tudi: ok, ms... la asta ma gandeam si eu, poate ziceti si voi niste scoruri totusi.. sa nu ne abatem de la titlul thread-ului.

@gabriel.stancu: echipa e una profesionista si in dezvoltare... acum poti sa pui un scor, asa dupa tine.

Am facut mai jos si o lista pt pachetul de SEO:

Step 1) Analysis and Research
    Keyword research
    Site analysis
    Competitive analysis
    Statistic analysis

Step 2) Optimization
    Site Map Creation
    Optimize Pages
    Custom HTML code optimization
    Custom Meta Tag code optimization
    Link Checking

Step 3) Submission
    Search Engine submission
    Search submissions
    Directory submissions

A Monthly Ranking Report and to maintain the rankings

Sunteti liberi sa pune-ti scoruri pe criteriile de mai sus, sau pe altele proprii.. dar fara offtopic-uri va rog... ati inteles ideea.
    Ultima modificare făcută de JustDeals; 16th February 2008 la 12:35.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

as avea de remarcat:

1. echipa profesionista.. e irelevant.. daca am o echipa profesionista de zugravi sii ii pun sa opereze pe creier nu inseamna ca o sa o faca bine;
    (cel putin asa am inteles eu din primul mesaj: echipa invata acum seo)

mentionez ca exemplul este strict pt a exprima o idee si nu intentioneaza sa desconsidere pe nimeni (nici pe cei cu seo si nici pe zugravi in general)

2. e o diferenta intre a face seo pt un site de fizica avansata si unul de travel / auto / sex;
    cel putin volumul de munca difera (ca sa nu mai spun de alte costuri);

prin urmare a da un pret in general e irelevant;

3. un bussiness in general merge dupa un principiu simplu: trebuie sa se intoarca mai multi bani decat pleaca;
    daca optimizarea pentru un site care vinde ceva (produse / servicii / publicitate / imagine / etc).. poate sa aduca profit suplimentar de x$.. atunci un cost seo care poate fi acceptat e de (x-1)$

sper ca ideile de mai sus sa fie de folos,

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th February 2008
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

@gabriel.stancu: adica daca aduce profit de 300 de mii de EUR, eu sa cer 299 mii de EUR??

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de JustDeals Vezi Post
    @gabriel.stancu: adica daca aduce profit de 300 de mii de EUR, eu sa cer 299 mii de EUR??
    daca actiunea ta aduce 300.000 (adica surplusul asta de profit sa fie rezultat exclusiv din ce faci tu si nu in general un surplus) si tu poti garanta asta atunci da, sunt foarte mari sanse ca un "business man" sa iti dea 299.000;

[later edit]
    evident, actiunea ta trebuie sa produca cei 300.000 si implicit profitul de 1000 pt cel care iti comanda asta intr-un timp suficient de scurt pentru a asigura o rentabilitate mai mare decat alternativele pe care le are (299.000 depus in intr-o banca / fond de investitii / etc produc destul de repede inca 1.000)
    [/later edit]

cum asa ceva e putin probabil sa se intample in realitate (in special partea in care garantezi ca acel seo produce 300.000).. imi e greu sa cred ca va fi cazul in situatia de fata
    Ultima modificare făcută de Ciprian.Olaru; 16th February 2008 la 16:07.

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    38
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Are dreptate Gabriel, conteaza foarte mult pe ce site faci SEO. Apropo, sit-ul e in Engleza sau romana?

Ca sa iti dau un exemplu de pret:

Eu cer in jur de 1,000 - 1,500E pentru un plan SEO basic pentru un site de prezentare. Aici intra:

Un studiu de keyword-uri
    Studiul competitiei
    Optimizare on page
    10 articole optimizate (400-500 de cuvinte)
    Submissions
    Link exchange cu 10-15 site-uri relevante, cu trafic si PR mai mare decat cel pe care il optimizez
    10-15 one-way link-uri cu ancore diferite (3-4 ancore)

Evident asta e o oferta foarte generala. Daca site-ul e dinamic si are ceva functionalitate, optimizarea on-page va fi mai grea, deci voi cere mai mult. Daca are nevoie de multe one-way links, voi cere mai mult pt a avea cu ce cumpara link-uri. Daca are nevoie de mai multe articole, iarasi, cer mai mult.

Optimizarea se intinde pe parcursul unei luni si nu garantez un loc anume in SE. Un SEO care se vrea profesionist, nu cred ca poate spune ceva de genul "garantez locul 1 in Google" pentru ca nu stii niciodata cat dureaza sa ajungi acolo si mai ales, cati bani baga competitia in optimizare. Daca eu am buget SEO de 1,000E si un competitor direct pe acel keyword are 5,000E am putine sanse sa il iau (asta daca si eu si celalalt optimizer folosim aceleasi metode).

Inca o chestie care poate modifica pretul e limba in care se face optimizarea. Evident, ca sa optimizezi pe "car insurance" va fi mult mai dificil decat daca ai optimiza pe "asigurare masini".

Numai bine si bafta cu business-ul.
    Ultima modificare făcută de Tudi; 16th February 2008 la 17:05. Motiv: *spelling

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th February 2008
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

Mda...Site-ul este in engleza (.com) dar se refera la romania.

Si eu sunt la inceput si o sa cer 400EUR(prima luna), 600EUR(a doua luna) pentru un plan SEO Basic(pana ajunge pe prima pagina pe care nu a vazut-o in viata lui, ca dupa aia pt mentinere o sa cer si eu 800-1000EUR) :

1.Un studiu de keyword-uri
    Studiul competitiei

2.Optimizare on page
    10 articole optimizate (400-500 de cuvinte, 50 sunt kw-uri principale, secundare sau tertiare)

3.Submissions
    Link exchange cu 10-15 site-uri relevante, cu trafic si PR mai mare decat cel pe care il optimizez

4.Monitorizarea rezultatelor
    (Shoemoney serps script)
    Apropos, aici e zero dupa cuvintele cerute.. de fapt si rank-ul e tot zero

Referitor la Design.. vreau sa il schimb total, el vrea multe poze.. eu vreau sa ii pun doar o poza sau eventual un flash sus de tot si o culoare asortata pe fundal, totul asa incat sa simti ca traiesti ceea ce vrea sa transmita site-ul. (ex de site decent: greenmountains - Asociatia GREEN MOUNTAINS ). Sa optimizez pagina web, pt ajutarea cresterii in rank. (Pret estimativ 500 EUR)
    Si daca alege ambele variante ii fac discount pt site si ii iau 400. : asa cum ziceai si tu Tudi.

Si avand in vedere ca nu prea a vazut prima pagina vreodata, bineinteles ca ii vor creste si vanzarile indata ce va ajunge acolo.
    Dar mi se pare cam absurd daca vinde ceva de 100KEUR eu sa cer 1000EUR. .. Cel putin nu din prima.
    (nu de alta dar nici nu pot sa imi dau seama de ce vanzari ar avea ca are nr de telefon si cine are nevoie trimite mail sau da telefon... poate doar daca fac eu o o baza de date cu ce are si cu un formular de inscriere... si eu sa am cont de admin pe site.. cred ca atunci ar merge sa vad cine cumpara de pe site.... dar probabil ca ar creste si pretul site-ului )

joom este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th February 2008
    Posturi
    10
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Tudi Vezi Post
    Are dreptate Gabriel, conteaza foarte mult pe ce site faci SEO. Apropo, sit-ul e in Engleza sau romana?

Ca sa iti dau un exemplu de pret:

Eu cer in jur de 1,000 - 1,500E pentru un plan SEO basic pentru un site de prezentare. Aici intra:

Un studiu de keyword-uri
    Studiul competitiei
    Optimizare on page
    10 articole optimizate (400-500 de cuvinte)
    Submissions

Evident asta e o oferta foarte generala. Daca site-ul e dinamic si are ceva functionalitate, optimizarea on-page va fi mai grea, deci voi cere mai mult. Daca are nevoie de multe one-way links, voi cere mai mult pt a avea cu ce cumpara link-uri. Daca are nevoie de mai multe articole, iarasi, cer mai mult.

Optimizarea se intinde pe parcursul unei luni si nu garantez un loc anume in SE. Un SEO care se vrea profesionist, nu cred ca poate spune ceva de genul "garantez locul 1 in Google" pentru ca nu stii niciodata cat dureaza sa ajungi acolo si mai ales, cati bani baga competitia in optimizare. Daca eu am buget SEO de 1,000E si un competitor direct pe acel keyword are 5,000E am putine sanse sa il iau (asta daca si eu si celalalt optimizer folosim aceleasi metode).

Inca o chestie care poate modifica pretul e limba in care se face optimizarea. Evident, ca sa optimizezi pe "car insurance" va fi mult mai dificil decat daca ai optimiza pe "asigurare masini".

Numai bine si bafta cu business-ul.

TUDI am citit postarea ta si am ramas stupefiat. Totdeauna am crezut ca preturile in RO sunt cu mult exagerate fata de cele din afara si citind aceste randuri tu chiar imi confirmi lucrul asta.....

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pret aproximativ
    De c0s în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th June 2008, 22:50
  2. Ce pret as lua?
    De LoL07 în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 23rd August 2007, 15:17
  3. Ce pret as lua?
    De undoweb în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 13