Postat în original de
Rapsodia
Eu am o nedumerire: cine stabileste cate ore e nevoie pentru un proiect. Sunt programator, uneori merge rapid, alteori merge aiurea. O chichita de care nu-ti dai seama, oricat ai fi tu de avansat. Deci nu e mai ok plata pe proiect? Cat imi iei sa-mi faci aia? Atat. In cat timp livrezi? Atat. La writeri e cu cuvintele, ca se pot numara, fara sa mai conteze cat iti ia sa scrii articolul respectiv.
La mine, cand am avut nevoie sa zicem de un plugin de wordpress, lucrurile au stat cam asa: "dureaza 3 ore sa il fac, pretul pe ora de x, deci costa y". Practic am platit tot per proiect, insa omul are nevoie sa isi calculeze un numar de ore pentru ca asa isi monetizeaza el timpul. Daca ii ia doar o ora sa il faca, nu e nici o problema. Ai fost de acord cu acel tarif, si restul e can-can. Orice e la mica intelegere, nu stiinta exacta.
Or fi si proiecte la care se lucreaza strict la numarul de ore, contorizat. Nu stiu, n-am vazut, n-am folosit.

Postat în original de
Rapsodia
Legat de cat platesti pe ora in RO si cat in afara. Este adevarat ca aia au bani mai multi, dar totusi nu am vazut ca iPhone sa coste in jumatate in Ro fata de DE. Nu mai zic de o tema WP, nu au pret de RO si pret de Danemarca.
Pana la urma cand lucrezi in online nu conteaza ca stai la Berlin sau la Chisinau. Atata timp cat poti avea siteuri in orice tara din lume si poti monetiza cum doresti, nu ai limite.. atunci intr-un fel e si normal ca preturile la programare sa fie cam echilibrate. Pe programator nu il intereseaza ca stai in Rosiorii de Vede, ori ca stai in Las Vegas, asta e doar o decizia a ta, ca asa vrei sa iti traiesti viata. Si nici nu ar avea de ce sa il intereseze, atat timp cat si tu poti incasa la fel de bine oriunde ai fi pe glob.
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.