Rezultate 1 la 8 din 8

Subiect: alternativa stocare carte de credit?

Chip este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th November 2007
    Vârstă
    40
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit alternativa stocare carte de credit?

Salutare!
    Nu am gasit un forum mai potrivit,, scuze daca nu e bine...

Ma confrunt cu o problema pe care nu stiu cum sa o abordez. Am un client care m-a rugat (e vorba de munca pe rentacoder.com) sa ii fac o mica baze de date unde clientii lui sa isi introduca diverse date, precum si cartea de credit pt ca el mai tarziu sa ii taxeze - preseteaza servicii de curatatorie chimica. Ma rog...
    Problema este ca nu am mai lucrat niciodata cu CC fiind cat de cat la inceput (cand am luat proiectul clientul nu a pomenit nimic desrep CC si plati) si nu stiu cum sa abordez problema. El nu vrea ceva gen magazin online. Vrea sa stie nr cartii de credit si toate datele ca de ficeare data cand clientul sau vine cu o camasa la curatat sa nu mai scoata bani si sa ii ia el din CC.
    Asta e o chestie cu care eu nu sunt deloc de acrod, in primul rand din cauza securitatii. Am citit si pe net si se pare ca e chiar ilegal sa stochezi carti de credit, sau cel putin nu in orice conditii.
    Asa ca, ce imi recomadati sa fac? Exista servicii consacrate prin care utilizatorii pot trece sa introduca cartile de credit?
    Multumesc.

ciops este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    29th April 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    37
    Posturi
    21
    Putere Rep
    0

Implicit

Cred ca mai mult vrea sa tina carti de credit furate. Daca nu are vreun terminal in care poate taxa doar cu seria cardului si data expirarii, nu poate face nimic. Toate POS-urile au nevoie de hash-ul cartii de credit.

Paypal ofera ceva similar dar prin telefon (am vazut intr-o prezentare cand ma documentam pentru un client).

Aurel Dragut este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    36

Implicit

Informatiile cardurilor de obicei trimise direct catre Visa, Mastercard sau orice alta firma de carduri, fara stocare pe vreun alt server intermediar ce nu apartine de firmele de mai sus. Exista intr-adevar servicii precum paypal sau yahoo (la astea doua am vazut) care retin date ale cardurilor folosite in cadrul lor. Poate doar codul de siguranta de pe spatele cardului (CVV2) nu poate fi salvat pe nici un server in afara de cele Visa, Amex, Mastercard, etc...
    Promovez Produse și Servicii Auto si detin un Blog personal
    Twitter: @AurelDragut

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    864
    Putere Rep
    36

Implicit

Si hostgator si world of warcraft retin datele cardului, daca tin eu bine minte.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Problema nu ar fi ca se retin datele cardului... desi nici asta nu ok. Problema ar fi daca clientul stie ca i se retin datele cardului si mai ales daca are optiune de a refuza acest lucru.

Aurel Dragut este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    42
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de toto Vezi Post
    Problema nu ar fi ca se retin datele cardului... desi nici asta nu ok. Problema ar fi daca clientul stie ca i se retin datele cardului si mai ales daca are optiune de a refuza acest lucru.
    Toto, e ceva de genu cum e la paypal, unde iti bagi de la inceput cardul (initial pentru verificare) si iti retine datele pentru a iti lua bani de pe card sau pentru a pune pe el. Unde sunt site-uri de incredere precum yahoo, paypal, blizzard mai merge sa le lasi datele, dar in alte cazuri fiecare risca in masura in care il tine portofelul. La paypal stim cu totii povestea, la yahoo la partea de smallbusiness parca poti sa scoti cardu...dar apoi nu s-ar mai face platile automate de ex. la expirarea domeniului iar la blizzard nu stiu ca nu folosesc
    Promovez Produse și Servicii Auto si detin un Blog personal
    Twitter: @AurelDragut

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Citat Postat în original de Aurel Dragut Vezi Post
    Toto, e ceva de genu cum e la paypal... Unde sunt site-uri de incredere precum yahoo, paypal, blizzard mai merge...
    Mda, vezi, iti dai singur explicatia la ceea ce am vrut eu sa zic... Pot sa compar eu PP cu un site necunoscut si sa bag cardul acolo?? Nu prea... Bine, probabil se vor gasi o multime de creduli care sa o faca...

msmp3 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    19th July 2006
    Posturi
    23
    Putere Rep
    0

Implicit

am intalnit o multime de website-uri care iti retin detaliile cartii de credit... majoritatea companiilor de web-hosting ... chiar foarte multe.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Stocare date din functie intr-o variabila...
    De Popescu Marian în forumul Server side
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 13th July 2009, 14:19
  2. cost hosting si spatiu de stocare
    De emaianos în forumul Hosting
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 25th April 2009, 12:45
  3. Carte de Google
    De gigibecali în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th March 2009, 14:50
  4. carte css