ASP (Active Server Pages)Originally posted by misu
[b]asp-ul e?
ASP (Active Server Pages)Originally posted by misu
[b]asp-ul e?
Danic, ce e J2EE?
Cu stima,
Razvan Pop
http://www.google.com/search?hl=en&lr=&c2c...e&q=define:J2EEOriginally posted by Razvan Pop
[b]Danic, ce e J2EE?
Gesus ma.![]()
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Cred ca denumirea corecta era JSP.
Cred ca J2EE se foloseste pentru aplicatiile java.
De exemplu jocurile de pe telefoanele mobile.
Java 2 Enterprise Edition - pt aplicatii web. e adevarat ca e mai complex decat un limbaj de scripting... ai in plus Entreprise Java Bean-uri, clase care stau pe server pt business logic (se joaca cu baza de date), etc, etc...Originally posted by FireEyes
[b]Cred ca J2EE se foloseste pentru aplicatiile java.
De exemplu jocurile de pe telefoanele mobile.
pt telefoane mobile exista J2ME - Java 2 Micro Edition
ar mai fi J2SE pt aplicatii desktop: Java 2 Standard Edition
Pt aplicatii simple cu JSP-uri e suficient un container web cum e tomcat-ul, dar pentru aplicatii mai complexe care au si Enterprise Java Bean-uri este nevoie de server de aplicatii cum este JBoss
Scriu si eu din cand in cand despre mobila si amenajari interioare
mersi misule pentru lamurire.
Ok.
Diferenta majora intre un limbaj de programare (Java, C, C++, Pascal) si un limbaj de scripting (ASP, PHP, CF, Python, Perl) este faptul ca limbajele de programare, pentru a deveni cod executabil trec prin faza de compilare (se face cu ajutorul unui compilator care genereaza fisierul cod-obiect). Rezultatul compilarii este apoi link-editat cu ajutorul unui linker (sau link-editor) obtinandu-se un fisier executabil.
Un limbaj de scripting foloseste o cu totul alta abordare: textul sursa este doar INTERPRETAT, linie cu linie, fara obtinerea unui fisier executabil.
Java (pe care se bazeaza si J2EE) reuseste cu succes sa sara peste faza de link-editare, deoarece fisierul cod-obiect este interpretat in mod nativ de catre masina virtuala - JVM - care insoteste orice distributie de J2SE sau J2EE.
Concluzie: In primul rand, este total deplasata folosirea in acest content a termenului J2EE (care nu este limbaj, ci este TEHNOLOGIE). In al doilea rand, Java (pe care se bazeaza J2EE) este limbaj de PROGRAMARE, si nu limbaj de SCRIPTING.
Sper ca am reusit sa va lamuresc!
Numai bine!
finally, o explicatie care ma lamureste si pe mine complet. stiam care sunt diferentele dintre un limbaj de programare si unul de scripting, dar niciodata nu gaseam cuvintele potrivite pentru a le explica. 10x danic.
De-aia te iubesc eu asa mult. :oops:Originally posted by danic
[b]Sper ca am reusit sa va lamuresc!
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)