Cine stie de vreun script anti-scan sau macar sa ma ajute cu ip`urile.
Vreau sa fac un script care sa baneze ip`ul respectiv daca scaneaza site-ul (offline saver inclusiv). Teoria e daca vezimai mult de y pagini in x secunde (10 pagini in 3 secunde cam asa) inseamna ca scanezi.
As face un fel de buffer in baza de date (ultimele 10 pagini vizitate si sa retin timestampu la fiecare) sau o variabila pe sesiune.
Oricum problema este sa nu banez vreun bot de la google. Niste baieti mi-au recomandat site-ul iplists com care are listele de ipuri de la motorarle de cautare. Problama e ca am facut un mic test si botul google care mi-a scanat siteul nu se afla in listele alea.
Am vazut site-uri mari care isi protejeaza continutul ca au si ban pe timp petrecut pe site (un client nu poate sa stea mai mult de 2h) si anti scan, deci se poate.
Singura solutie ar fi sa ii dau drumu si sa verific fiecare ip banat. daca apartine vreunu companiei google il trec pe accepted list.
Desigur nu este 100% sigur, cei care scaneaza prin sute de proxyuri nu vor fi gasiti asa usor.
Stiti de unde altundeva as putea sa adun ip`urile ? Sau cum ati face voi un asemenea script.
ps poate topicul ar sta mai bine la Utile

Răspunde cu citat
, dar incerc sa raspund pentru ca nu cred ca are legatura cu asta. Bineinteles ca un bot poate cauta mai intai cu un motor de cautare, pentru ca mai apoi sa acceseze site-urile returnate la cautari. Daca cel care l-a facut si-a dorit sa faca asa (de ex. cu intentia de a colecta continut despre o anumita tematica, fie ca e vorba de text sau imagini), atunci asta face.