Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 17 din 17

Subiect: Achizitionare server!

Fabiautomotive este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    27th February 2015
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    30
    Putere Rep
    21

Implicit

hostul este gratuit la firma care mi-a facut site-ul....Dar degeaba am facut site-ul daca se misca ca pe timpu cand erau modemuri de la romtelecom de vedeai o poza in jumatate de ora....Am sunat la ei au spus ca e din cauza la server....Acum ce am zis nepriceput fiind lasa ca o sa cumpar eu un server...De achizitionat in achizitionez dar nu am stiut ca mai trebuie sa am si grija de el...gen am zis ca e site-ul pe el sta mereu in priza si cu asta basta.....Acum citind ce mi-ati spus majoritatea am sa ma orientez catre o firma de host!

Fabiautomotive este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    27th February 2015
    Locaţie
    bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    30
    Putere Rep
    21

Implicit

As mai dorii niste detalii despre mutarea site-ului adica concret in ce consta?

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Fabiautomotive Vezi Post
    As mai dorii niste detalii despre mutarea site-ului adica concret in ce consta?
    Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    asa cum ai nevoie de host.. asa ai nevoie si de cunostinte. daca nu ai host.. cumperi. daca nu ai cunostinte.. ce faci?
    trebuie sa rezolvi cel putin urmatorii pasi:
    * backpup fisiere din serverl vechi
    * backup baza de date din serverul vechi
    * backup setari daca e cazul (poate legate de mx-uri daca ai mailuri setate.. sau chiar mailuri efectiv daca iti sunt gazuite tot local)
    * in functie de noul server si de tipul lui.. pregatirea serverului (in special daca e unmanaged vps)
    * incarcarea fisierelor in noul server
    * incarcarea bazei de date in noul server
    * configurarea mailurilor (daca e cazul) in noul server
    * modificarea in setarile aplicatiei cel putin a coordonatelor legate de noua baza de date
    * mutarea domeniului

problema e ca la tipul asta de site.. nimic nu e standard;
    cand o sa incerci sa incarci o baza de date de zeci de giga intr-un phpmyadmin care are limita de 16mb (nu gb) per fisier uploadat.. o sa dai vina pe host ca nu iti poate incarca baza de date;

si probabil un ultim free advise pe cazul asta: incerca sa negociezi cu cei de la noul host sa iti asigure ei mutarea siteului (sunt multe firme de hosting care ofera acest beneficiu, dar explica-le despre ce e vb, adica despre faptul ca ai un site care nu e chiar standard / comun);
    si alege cu grija noul host (sa fie cat mai aproape de ce iti trebuie) - daca nu e suficient de performant.. iar ai un site care nu prea merge / daca e prea performant.. iti face gaura serioasa in buzunar (resursele in general costa.. si in hosting costurile sunt destul de evidente)

LeThaL este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st March 2015
    Vârstă
    49
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit

Salut,

Nu am vrut sa mai deschid inca un topic pe aceeasi problema asa ca, postez aici.Detin fisiere pentru un Game server care inca ruleaza dar, vreau sa ma extind si de aceea, m-am gandit sa achizitionez un server dedicat acasa.Am asa:
    -DELL R610 2x X5650 cu 48 Mb Ram ECC , 2x surse( secon-hand)
    -Internet 2xGigabyt fibra
    -UPC care tine aproape 1 h

Intrebarea mea este: Pot pune 2 x OCZ Vertex 460A 480 Gb pe server sau trebuie doar HDD sau SSD special pentru DELL?

Multumesc.

EHR
    EHR este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    1st November 2010
    Locaţie
    Romania
    Vârstă
    50
    Posturi
    436
    Putere Rep
    38

Implicit

Teoretic, le poti pune (fiind de 2.5") avand la dispozitie 6 bays si poti la fel de bine sa combini HDD + SSD daca ai nevoie de storage mai mare (HDD). Ai ales 2x * pentru a le tine corect in RAID 1 sau fiecare SSD cu treaba lui ?
    I work for money. If you want fidelity, BUY A DOG! Intrebari despre Gazduire web? PM. Promotii gazduire

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de LeThaL Vezi Post
    Salut,

Nu am vrut sa mai deschid inca un topic pe aceeasi problema asa ca, postez aici.Detin fisiere pentru un Game server care inca ruleaza dar, vreau sa ma extind si de aceea, m-am gandit sa achizitionez un server dedicat acasa.Am asa:
    -DELL R610 2x X5650 cu 48 Mb Ram ECC , 2x surse( secon-hand)
    -Internet 2xGigabyt fibra
    -UPC care tine aproape 1 h

Intrebarea mea este: Pot pune 2 x OCZ Vertex 460A 480 Gb pe server sau trebuie doar HDD sau SSD special pentru DELL?

Multumesc.
    Vezi ca serverul are interfata SAS (Hard-uri SAS). Mai intai vezi daca stie SATA, ca OCZ-urile sunt SATA! Unele au interfata SAS/SATA, altele numai SAS!

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Nu poti pune pune hdd-uri SATA pe controlerul ala RAID: PowerEdge R610 with SATA Drives - PowerEdge HDD/SCSI/RAID Forum - Servers - Dell Community

Aici ai hard-uri speciale pentru PowerEdge: SSD 2.5" SATA HDDs for Dell R610

Si inca o chestie, daca ai vecini, sau daca mai vrei sa dormi in casa aia, intai antifoneaza camera unde pui serverul!
    Nu vrei sa stii cum fac 16 ventilatoare de 10k rotatii!
    Ultima modificare făcută de Pami; 31st March 2015 la 14:25.

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Achizitionare domenii .ro
    De Twigg în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 20th January 2014, 11:08
  2. achizitionare domeniu rotld
    De Paul în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 8th May 2012, 09:42
  3. Ajutor achizitionare laptop
    De piciu1993 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 10th September 2011, 09:56
  4. achizitionare nume domeniu
    De pdaniel în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 26th April 2007, 15:51
  5. Achizitionare domeniu .com
    De Duncan în forumul Domenii
    Răspunsuri: 50
    Ultimul Post: 21st July 2006, 03:56

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •