din cat am lucrat eu cu PHP-ul, cand am dorit sa fac data layere ajungeam tot timpul la module. spre exemplu sa zicem ca faci un script care iti permite sa faci orice formular doresti (cu butoane submit, select, campuri, radio, hidden etc) . la un moment dat, daca se doreste acest formular sa interactioneze cu o baza de date, apar si specificatiile de gen camp_X obligatoriu si deja layerul de construit formulare nu mai stie ce sa faca. in sensul ca trebuie sa vii din exterior cu un modul ce preia datele si care nu mai are nici o treaba cu campurile sau cu HTML-ul ci cu comenzile SQL.

trebuie sa gandesc global, si scalabil. cred ca cel mai bine este sa incepi prin construirea unui CMS, care sa aiba o interfata de administrare flexibila, care sa ii permita utilizatorului sa zica: 'vreau la acest articol sa adaug o poza, 2, 3, sau inca un feature (a se citi camp) 'rating' '

a programa dupa un asemenea model, prin care poti defini constantele ce sa faca si cum sa se comporte,este intr-adevar o provocare