28th December 2010, 13:03
1 out of 1 members found this post helpful.
Wordpress MU (sau Multi Site)
Am ceva nelamuriri in privinta "wordpress-mu"
1. nu mai gasesc pentru download Wordpress-MU separat, zice ca a devenit parte integrata din wordpress,
2. daca instalez ultima versiune de wordpress, sa inteleg ca e integrat wordpress-mu ?
3. cum se creeaza subdomeniile? le creez eu din /cpanel si instalez separat pe fiecare subdomeniu ?
4. setez aceeasi baza de date pentru toate instalarile ?
Multam de interes si va multumesc
anticipat pentru raspunsuri
Sa auzim de bine!
28th December 2010, 13:54
3 out of 3 members found this post helpful.
1. nu mai gasesc pentru download Wordpress-MU separat, zice ca a devenit parte integrata din wordpress,
Asa e, are in nucleul de la wp si partile de wp-mu
2. daca instalez ultima versiune de wordpress, sa inteleg ca e integrat wordpress-mu ?
exact, il activezi din optiuni dar nu alea din admin te duci in wp-config.php si are o optiune
define('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
3. cum se creeaza subdomeniile? le creez eu din /cpanel si instalez separat pe fiecare subdomeniu ?
aici e mai complicat, nu merge pe orice host, nu le creezi tu iti trebuie activat WILCARD DNS, daca ai shared hosting nu o sa ai parte de optiunea asta orice ai face, daca ai virtual server sau dedicat se poate face destul de usor
4. setez aceeasi baza de date pentru toate instalarile ?
Da setezi aceasi baza de date, defapt ai un singur wordpree un singur director themes, etc, ai un /mu-plugins doar pentru cele din mu
Restul mai afli si singur