Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: 2 intrebari legate de PHP si htaccess

  1. #1
    Avatarul lui Cristi G
    Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    27
    Posturi
    1.663
    Putere Rep
    38


    Implicit 2 intrebari legate de PHP si htaccess

    1. Am un proiect si 2 posibilitati : Prima ar fi sa fac toate chestiile din index.php cu $_GET .. spre exemplu pentru utilizatori as putea face index.php?do=users&id=5 ... sau sa fac pentru fiecare chestie in parte cate un fisier php , users.php spre exemplu si sa apelez users.php?id=5 .

    Cum ziceti voi ca este mai bine? Este vreun dezavantaj in vreuna dintre metode?
    2. Daca am spre exemplu
    index.php?do=users&id=5&nume=FinalDestiny , pot sa fac in htaccess rewrite sa faca users/FinalDestiny , sa omit idul ?

    Dar daca am index.php?do=users&id=5 iar numele il am in baza de date...Exista vreo metoda de a face linkul users/nume(luat din baza de date) ?
    Am un site cu Campionate si competitii si unul de desene animate

  2. #2
    Avatarul lui StarNET
    StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.427
    Putere Rep
    26


    Implicit

    Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    1. Am un proiect si 2 posibilitati : Prima ar fi sa fac toate chestiile din index.php cu $_GET .. spre exemplu pentru utilizatori as putea face index.php?do=users&id=5 ... sau sa fac pentru fiecare chestie in parte cate un fisier php , users.php spre exemplu si sa apelez users.php?id=5 .
    A doua varianta cu users.php

    Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    2. Daca am spre exemplu
    index.php?do=users&id=5&nume=FinalDestiny , pot sa fac in htaccess rewrite sa faca users/FinalDestiny , sa omit idul ?
    Da, dupa aia verifici daca exista user cu nume FinalDestiny si ce id .. si de acolo te descurci ..


    LE: am impresia ca nu stii exact cum funtioneaza htacces dinaia iti explic putin aici:

    tu in HTML link-ul il scrii de forma: users/FinalDestiny

    dupa aia vii in htacces si pui o regula:
    RewriteRule ^users/(.*)$ /users.php?username=$1

    astfel ii spui ca de fiecare data cand se acceseaza users/[ceva] .. sa apeleze fisierul: users.php?username=[acel_ceva]



    Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    Dar daca am index.php?do=users&id=5 iar numele il am in baza de date...Exista vreo metoda de a face linkul users/nume(luat din baza de date) ?
    pe asta nu o inteleg ...
    Ultima modificare făcută de StarNET; 4th February 2010 la 13:12.
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

  3. #3
    Avatarul lui Cristi G
    Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    27
    Posturi
    1.663
    Putere Rep
    38


    Implicit

    La ultima ma refer asa :
    am users.php?id=5 . Iar in baza de date userul cu idul 5 are numele FinalDestiny si vreau ca in loc de id sa apara nume. E posibil asa ceva cu htaccess?
    Am un site cu Campionate si competitii si unul de desene animate

  4. #4
    Avatarul lui kleampa
    kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    1.461
    Putere Rep
    43


    Implicit

    nu
    faci un camp in tabelul de useri cu numele "link" in care pui numele userul dar in varianta accepta de link (adica fara spatii si caractere ciudate) si peste tot de folosesti de acel link in loc de id

    nu prea e recomandat totusi daca ai multi useri si multi vizitatori pe zi
    Ești bun/ă la SEO? Vezi joburi disponibile.

  5. #5
    Avatarul lui StarNET
    StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.427
    Putere Rep
    26


    Implicit

    De ce nu ar fi recomandat ?

    Si da ... trebuie sa ai un camp noul in tabela de users ceva de genul url ...

    in momentul in care se creaza un nou user .. userul sa il treci printr-o functie de a face lowercase, fara spatii etc ... si sa bagi si acea valoare in tabela

    Citat Postat în original de FinalDestiny Vezi Post
    La ultima ma refer asa :
    am users.php?id=5 . Iar in baza de date userul cu idul 5 are numele FinalDestiny si vreau ca in loc de id sa apara nume. E posibil asa ceva cu htaccess?
    E posibil sa faci ceva de genul users.php?user=finaldestiny ...

    si acel finaldestiny sa fie varianta url a username-ului ...
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

  6. #6
    Avatarul lui kleampa
    kleampa este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    31st May 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    31
    Posturi
    1.461
    Putere Rep
    43


    Implicit

    e o diferenta de viteza sa faci un query pe o coloana de tip text (url) si pe una de tip integer (id)
    Ești bun/ă la SEO? Vezi joburi disponibile.

  7. #7
    Avatarul lui StarNET
    StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.427
    Putere Rep
    26


    Implicit

    Citat Postat în original de kleampa Vezi Post
    e o diferenta de viteza sa faci un query pe o coloana de tip text (url) si pe una de tip integer (id)
    VARCHAR de 30 sau 40 .. ca sa nu faci usere kilometrice ... INDEXED .. si nu e mare diferenta
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

  8. #8
    Avatarul lui Cristi G
    Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    27
    Posturi
    1.663
    Putere Rep
    38


    Implicit

    Ok va multumesc pentru raspunsuri. Cred ca o sa iau direct numele si o sa-l prelucrez pentru a-l afisa in url
    Am un site cu Campionate si competitii si unul de desene animate

  9. #9
    Avatarul lui StarNET
    StarNET este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    5th March 2009
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.427
    Putere Rep
    26


    Implicit

    ca si solutie mai poti sa faci urmatorul lucru:

    /users/finaldestiny-3.html

    unde finaldestiny user prelucrat iar 3 id-u
    Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
    Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

  1. Carti SEO sau legate de marketing
    De Marius Mailat în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 10th March 2009, 15:23
  2. Intrebari legate de SEO
    De hogash în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 14th January 2009, 19:13
  3. Intrebari legate de indexare google
    De dudu_tux în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 18th March 2008, 12:54
  4. Intrebari legate de alegerea unui domeniu
    De Ringwraith în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 1st August 2007, 19:38
  5. Două întrebări legate de AdSense.
    De SmZ în forumul Adsense
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 28th May 2007, 17:52

Permisiuni postare

  • Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •