Buna seara.
Imi cer scuze pentru lipsa de buna crestere: postez de cateva zile si am omis sa ma prezint
Ma numesc Ramona. Dojo vine de la pasiunea mea pentru Karate, care a dus la pasiunea pentru design. Acum 5 ani, ca laudabila centura galbena in shotokan, am pus la cale proiectul dojo.ro .. in acea vreme nu aveam calculator acasa, asa ca stateam mai mult la radio si lucram de pe comp-ul de acolo. Fostul prieten mi-a aratat cum se lucreaza in Total Commander (FTP access), el mi-a rezervat la myx cont cu domeniul .ro si tot el mi-a ghidat primi pasi in Front Page. Ne-am despartit la 3 luni dupa aceea, dar ii multumesc pentru ajutor
Primul site a aparut ca un template (unul negru) de pe Front Page. Am scris cu multa verva multe articole despre Karate, desi aveam 3 luni de practica. Majoritatea dateaza de atunci. Mi-am spus ca nu conteaza cum arata, ideea este sa fie informatie buna. In cateva luni m-am axat tot mai mult pe looks (ca am mai scos nasul prin lumea net-ului si m-a apucat rusinea cu ce aveam eu).
In urmatoarele luni am muncit la situl "jumatatii", apoi la situl cumnatului. Dupa ce am avut si eu 3 situri facute, era foarte clar ca am nevoie de un portofoliu... asa a aparut dojodesign.ro (ce si-a schimbat layout-ul de 6 ori cred si e acum in redesign, ca nu am updatat noile creatii si am alte idei de layout).
Anul 2004 (finalul) a insemnat trecerea mea de la faza "OK" la faza "nebuna cu acte in regula". Am trantit un site pe un host free (dhost.info, bun proiect pe atunci) in care am instala nuke si am indexat situri de arte martiale. Minunea se chema International Martial Arts Portal (da, stiu, sforaitor). A urmat webtips (webmaster tips and tricks, care acum e wtricks.com).
Am terminat 2004 scriind articole de web design si indexand la situri de AM cat puteam. Ma jucam tot mai mult cu Nuke si am inceput sa ma joc cu tema. Un CSS modding aici, o imagine refacuta acolo, un header .. si asa am prins mai mult curaj.
2005 a marcat aparitia a si mai multor situri. Cred ca am ajuns aproape de faza de "un site pe luna" .. sau pe aproape .. in vara am pus mana pe un domeniu si hosting platit. Asa am mutat wtricks. Am lansat dupa ce am venit de la mare un forum de muzica, apoi am mutat portalul de AM pe host platit si cu domeniu cu tot. A aparut un forum despre filme, un forum de femei, un site de shopping timbre, un proiect caritabil (lovingdoggies.com) in care imi propun sa platesc din ce fac prin reclame mancare si veterinar pentru cainii vagabonzi (am un catel "pescuit' acum 8 ani de pe strada si sunt foarte atasata si de el si de caini in general. in loc sa mai plang de mila lor, mi-am propus ca din putinii bani pe care ii am sa mai ajut cauza si poate sa adun oameni care ii iubesc). Proiectul merge greut (ca nu am timp sa ma ocup asa cum trebuie), dar odata va fi mare
Am mai lansat morrowind.ro (am avut si eu un joc preferat), un director de links de web design etc.
Nu mai stiu ce am prin cont-ul de reseller ... destule.
Pasiunea aceasta a ajuns cred la faza "nesanatoasa", dar m-a ajutat sa ma dezvolt mai mult. Am invatat sa lucrez cu o serie de script-uri, sa creez teme pentru ele ... asa mi-a venit ideea ca as putea avea un "job" ca designer (chiar daca am terminat Pedagogicul si Literele). Acum sunt in faza de start de firma si sper ca aceasta pasiune sa imi aduca si satisfactii "din alealalte".
in rest .. viata mea inseamna munca la job-ul normal, munca pe situri, stat cu the doggie, vazut "jumatatea', mers la antre din cand in cand. Traiesc in minunatul municipiu de pe Bega, ascult muzici "destepte", vizionez filme care ma fac sa ... gandesc.
Hai ca v-am plictisit.
Deci .. bine v-am gasit

... asa a aparut dojodesign.ro (ce si-a schimbat layout-ul de 6 ori cred si e acum in redesign, ca nu am updatat noile creatii si am alte idei de layout).
). A urmat webtips (webmaster tips and tricks, care acum e wtricks.com).
Răspunde cu citat