Va salut pe toti.
Ma numesc Victor, pasionat de algoritmistica si web. Am ajuns aici pentru a invata cate ceva din SEO, sunt abia la inceput, insa sper sa aflu cat mai multe lucruri noi.
peace all.
Va salut pe toti.
Ma numesc Victor, pasionat de algoritmistica si web. Am ajuns aici pentru a invata cate ceva din SEO, sunt abia la inceput, insa sper sa aflu cat mai multe lucruri noi.
peace all.
Salutare si bine ai venit pe Seopedia.
Am si eu o curiozitate: cum se manifesta algoritmistica asta?
Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.
macar sa ii spunem si de ce suntem curiosi in problema de mai sus: http://dexonline.ro/search.php?cuv=algoritmica
Simt prezenta unu iq mai ridicat aici asa ca Victor mai mult decat un calduros bine ai venit nu am ce sa iti zic![]()
Salut şi bine ai venit pe SeoPedia!
Fii binevenit pe seopedia, Victor! Interesant domeniu de interes, sunt tare curios in ce cazuri concrete il aplici.
pt gabriel.stancu
Da. Am inteles.
pt Cristi
Cam asa ceva + tehnici de programare, un pic mai avansat. Ce se invata in liceu e destul de simplu...
pt mike_ppc
Nu am avut ocazia inca sa-mi aplic cunostintele deoarece nu am lucrat la nici un proiect mai mare ca sa fie nevoie de asa ceva si m-am descurcat foarte bine cu functiile standard.
Uite si un exeplu banal, avem un sir de numere, se cere ordonarea lui crescator:
1 2 3 4 5 6 8 7 9 10
prima solutie, folosim divide et impera : ~10-15 interogari.
a doua solutie, bubble sort: 1 parcurgere + 1 interschimb.
Bineinteles, pe exemplul dat ruleaza mai bine un bubble sort. Acum sa ne imaginam ca avem de sortat 1,2 sau 5-10 milioane de numere, ce tehnica alegem ? un anumit algoritm s-ar putea sa ruleze de vreo 10-15 ori mai repede decat altul, trebuie doar sa stii cat de imprastiate sunt numerele, cum, unde ... etc.
Asta se invata in clasa 9-a la matematica-informatica ...
Si exemplu concret unde as putea sa aplic un algoritm personalizat ... orice pagina web care necesita prelucrarea unui set mare de date inainte de afisarea lor, server-side programming.
P.S. Sorry, nu pot pune quote in mesaj.... ceva restrictii pentru useri noi.
Ultima modificare făcută de Zait Victor; 25th February 2009 la 16:40.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)