Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 71

Subiect: Plagiat promovareweb.ro

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Cred ca singurul lucru pe care il puteti face momentan (doar in cazul in care aveti trade mark sau vreo protectie in directia asta) e sa publicati "furtul" sau insusirea de elemente, ce va apartin, fara acordul vostru.
    Un site publicat pe net, fara sa fie marca inregistrata sau orice altceva care sa va ofere protectie, este predispus la asemenea "atitudini". Puteti incerca sa contactati firma sau persoana respectiva eventual, dar ma indoiesc in a avea vreun rezultat. Discutia asta exista si pe un alt forum.

Eu nu sint deacord cu aceste "miscari strategice" pe care unii le au pe internet, dar fara a avea protectia respectiva de copyright, mare lucru nu puteti face. Judiciar ma refer. In rest ii puteti contacta si incerca sa discutati cu ei.

In alta ordine de idei, pe acest forum s-a dezvoltat o idee foarte buna in privinta asta. Dar se pare ca nu e nimeni interesat.

Sper sa nu fiu inteles gresit. Vom vedea.
    SPor.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Solf este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th September 2005
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

Implicit

Krumel m-ai facut curios
    Din acest motiv am sunat pe avocatul nostru si ii am explicat problema.

Si a zis:
    "Daca un site este copiat si poate duce in eroare clientii (servicii comune) atunci se poateca partea pagubita sa depuna o plangere penala si sa ceara despagubiri (!)
    Nu exista plafon pentru despagubire".
    (Legea 8 din 1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe)

In strainatate legislatia permite pagubitul sa faca o plangere penala in cazuri asemanatoare si in 99% din cazuri pagubitul gaseste dreptate.
    Nu se poate sa lucreaza altcineva zile intregi la continut si la interfata si sa vina cineva din concurenta neleala cu talent in copy/paste sa fure tot contentul si conceptul.

In legatura cu proiectul de care vorbesti, as vrea sa particip cu material cand va fi gata site-ul.

Later edit:
    Am uitat sa precizez: Nu trebuie sa ai trademark. Acest lucru este valabil si pentru persoane fizice si pentru cele juridice.
    In momentul in care ai creat ceva esti detinatorul exclusiv al tuturor drepturilor de autor si a drepturilor conexe chiar daca lucrarea ta nu este terminata si nu este facuta publica.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    63

Implicit

Originally posted by Krumel
    [b]In alta ordine de idei, pe acest forum s-a dezvoltat o idee foarte buna in privinta asta. Dar se pare ca nu e nimeni interesat.
    Eu am promis. Ma voi tine de cuvant.

Sper ca in o saptamana sa fie online.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Cred ca ti-ai zis de site-urile cu protectie. Daca nu esti protejat, se subintelege ca materialele publicate, publice fiind sint la dispozitia oricui.
    Astfel poti merge pe calea legala. Altfel, e doar un site neprotejat ce pune la dispozitie informatii publice ce pot fi insusite ilegal de catre oricine.

Ca multe alte proiecte anuntate pe acest forum, probabil ca si asta va stagna din cauza dezinteresului. Defapt el apare doar la persoanele care au probleme in aceasta privinta. Restul asteapta sa se iveasca un "motiv".

PS: Capitolul VI Limitele exercitarii dreptului de autor
    Art. 33. poate lasa loc de interpretare mai ales in domeniul internetului. Din pacate.

Ar trebui de creat un topic despre legi si discutate astfel incat sa informam despre reglemetarile ce revin domeniului elecronic.

Solf este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th September 2005
    Posturi
    22
    Putere Rep
    0

Implicit

Interpretarea este exclusa datorita faptului ca autorul (cel adevarat - nu copiatorul) a publicat primul materialul respectiv.
    Si nu este vorba doar de trademark.
    Trademark-ul iti ofera posibilitatea de a-ti proteja numele (identitatea) si nu se pune trademark pe material sau idee.
    Materialul si ideea intra sub protectia copyright-ului si nu ai nevoie de trademark.
    Repet orice material creat de tine (pina si traduceri) este protejat de copyright (si nu de trademark).

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Discutia cu trademark-ul e legata de protectia numelui firmei si implicit a continutului.
    Intr-adevar pentru continut protectia e copyright-ul.
    Problema e,.... care din persoanele ce detin pe un site acelasi continut e autorul si cum se justifica acest fapt.

Imi imaginez ca daca ar fi asa de usor pe cat pare, probabil ca acum nu am mai discuta despre acest lucru.

Oricum informatiile unor persoane un domeniu ne-ar prinde foarte bine.

Deocamdata doar discutam spre a aduna si acumula niste informatiile legate de acest fapt. Si e bine.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

[b]Un site publicat pe net, fara sa fie marca inregistrata sau orice altceva care sa va ofere protectie, este predispus la asemenea "atitudini".
    FALS!
    Simpla notita "Copyright 2005 seopedia.ro" iti asigura drepturi depline asupra documentului respectiv. (cel putin asa zice legea)

Mai departe, stabilirea cine de la cine a furat, etc tine de investigatii politienesti, tehnice, etc .. Insa se poate foarte usor demonstra cine a fost primul care a folosit textul, imaginea, etc respectiva, deci este detinatorul copyrightului.

Faza cea mai nasoala este ca te costa bani.. insa ii poti face un proces de toata frumusetea si ii iei si casa si masina si nevasta, etc !

Sfatul meu: Consulta un avocat ! Va stii mult mai bine decat noi toti cum sta situatia. Bafta si sa ne tii la curent!

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

toto : orice site publicat pe net, este predispus la asemenea "atitudini".

Chiar si cu notita respectiva poti fi "furat".
    De ce? Pentru ca iti trebuie bani sa ma dai in judecata. Pentru un text scris pe net de catre tine si furat de altul, iti spune eu, ca mai bine iti schimbi tu textul decat sa mergi in justitie pentru un text de 15 randuri plus cine stie cati ani de judecata si bani cheltuiti.

Defapt pe asta se si mizeaza. Lege e pusa in functiune doar de cei care dau in judecata. Pana atunci in domeniul netului nu se tine cont de lege. Nici macar de etica.

In concluzie, furtul pe net nu e nimic nou si el ramane ne pedepsit pana in momentul in care se gaseste cineva sa ii dea in judecata. Defapt sa isi permita sa dea in judecata, sa isi apere drepturile.

Am dubii ca in .ro exista firme ca detin o situatie financiara buna si isi permit sa dea in judecata pentru un text sau oimagine furata. Exceptie facand marile firme, evident.

Modificat: e o diferenta intre ce spune legea si ce se intampla intr-adevar pe net.
    In teorie totul e frumos, in practica in schimb....

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

[b]toto : orice site publicat pe net, este predispus la asemenea "atitudini".
    Corect, nu am observat termenul, insa cred ca ai inteles ce am vrut sa spun..

[b]Chiar si cu notita respectiva poti fi "furat".
    De ce? Pentru ca iti trebuie bani sa ma dai in judecata. Pentru un text scris pe net de catre tine si furat de altul, iti spune eu, ca mai bine iti schimbi tu textul decat sa mergi in justitie pentru un text de 15 randuri plus cine stie cati ani de judecata si bani cheltuiti.
    Asa e .. din pacate birocratia romaneasca te descurajeaza din prima. Totusi, usor usor cred ca ar trebui schimbata aceasta atitudine ..

[b]Modificat: e o diferenta intre ce spune legea si ce se intampla intr-adevar pe net.
    In teorie totul e frumos, in practica in schimb....
    Iar ai dreptate .. Dar tot nu ma las .. Ar trebui tras de urechi ciorditoru' ala nesimtit !

Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

toto ideea nu e de a ne lasa. Ci de a gasi alte posibilitati spre a opri sau de a face publice aceste "apucaturi".

Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Supercars.ro plagiat
    De Nosfer în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 18th December 2009, 11:33
  2. Sunt plagiat 24/7
    De vladgidea în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 1st June 2009, 14:59
  3. Plagiat sau nu ?
    De Danielu în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 13