Dar nu te-am contrazis deloc. Am completat :)
Versiune printabilă
Bravo!!! Asa este si-ti spun ca acest lucru are in spate miile de procese din ro care au avut loc dupa 89 pana in prezent si are ca baza legea si precedentele.
Mai scriu sa mai lamuresc cate ceva...
O stire raspunde la 4 5 intrebari unde? ce? cine? cum? de unde rezulta ca sunt pana in 500 700 de caractere. Daca cineva vrea sa ia o propozitie "ca-i foloseste" poate sa o ia, legea-ti permite dupa cum spune, fragmente.
Pentru fragmente si drepturi si scopuri comerciale:
Daca un profesor citeza intr-un material un coleg la prima vedere pare pentru invatamant, dar el are un scop si comercial pentru ca va vinde acea carte si va avea castig. Asta pentru cei ce nu inteleg cu scopurile si drepturile comerciale, ideea in lege este sa nu copiezi tot si mai ales sa spui ca tu esti autorul.
Referitor la mentionarea sursei:
Daca la ziare reviste, carti, manuale, studii esti esti obligat sa specifici sursa de ce nu esti obligat pe internet? Mai ales ca legea prevede termenul de internet in mijloace de informare si distributie. Esti obligat logic clar, nu trebuie sa-ti specifice legea termenul de link sau ce tip de link, prevede termenul de sursa si sursa cuprinde si internetul.
Daca nu vrei sa-ti copieze nimeni nimic:
Legea te protejeaza daca specifici acest lucru, ca trebuie sa te contacteze.... sau nici asa.
Exemplul tau cu forumul nu are relevanta aici pentru ca nu schimbi destinatia textului, mai exact domeniul, mijlocul de informare cu locatia exacta.
E ca si cand repet la telefon ce vorbesti, este in aceeasi discutie.
Un jurnalist daca completeaza, citeaza un coleg pe un articol anterior, si mentioneaza in articolul lui tot textul aluia nu a incalcat legea daca lucreaza la acelasi ziar.
Daca lucreaza la un alt ziar incalca legea.
Nu are relevanta nicaieri, este un exemplu aberant, nu are logica mai ales in raport cu legea, si am explicat asta.
Multumesc dar chiar nu vreau sa-mi treaca prin cap ce-ti trece tie.
Si ora forumului este ora tarii in care traiesti, sau poate la Cluj tu crezi ca aveti fus orar de Guatemala (-6 ore).
Crezi ca stau cu tine cu explicatii la explicatii la infinit?
Vezi cum tot insisti cu intrabarile dupa ce dau explicatii clare cu exemple si trage-ti concluzia pe care o meriti.
Eu chiar daca te-as numii cum spui tu nu rezolv nimic.
Tu trebuie sa-ti dai seama unde gresesti.