Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 38

Subiect: DolceSPort.eu, plagiat dupa dolcesport.ro?

dragos60 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Vârstă
    34
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Implicit

Le-am dat deja mail(pentru ca la telefon nu raspund) ca le cedez domeniul. Ii multumesc MARELUI zoso(cel care "imprumuta" videoclipuri si isi punea numele pe ele) pentru ca m-a onorat cu un articol pe blogul lui. Multumesc BA!

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Daca le ceri mai mult, pot sa foloseasca emailul respectiv la proces drept tentativa de santaj. Au fost cazuri - pe .com nu pe ro. Oricum domeniul o sa ti-l ia, nu ai absolut nici un drept - faza ca ai fost tu mai smecher sa inregistrezi domeniul decat ei tine pe forumuri de counter strike si o debiteaza in general copii sub 14 ani.

M-am uitat pe cacheul domeniului, ai folosit logo-ul lor, aveai link pe site pt dolcesport live gratis pe net, eu zic sa zici mersi ca ai scapat cu atat si sa le dai domeniul, ca te pot actiona in judecata si pt alte daune. Nu incerca sa faci pe smecherul, parerea mea.
    Nu vreau sa obtin milioane pe domeniu, eram doar curios cat imi vor da pe el.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Nu cred ca iti iau domeniul pentru ca ar avea nevoie de el, ci pentru ca ii prejudiciezi in vreun fel. Vezi explicatiile lui Nic. Mai bine spune-le unde sa le trimiti domeniul si uita si de cei 6.99 Euro Poate te storc ei de bani

Acum serios, daca erai de buna credinta (si destept pe deasupra), faceai un site care sa nu-i afecteze (chestia cu dolce tv live pune capac) - un fan site sa zicem, desi e cam fortat aici - urmand ca apoi sa le propui ca le vinzi site-ul pentru o suma decenta. Atunci poate aveai o sansa sa iei ceva bani de la ei (adica in loc sa dea bani pe proceduri si rahaturi ca sa se bata cu tine, cadeai la o intelegere amiabila si fiecare era fericit). Asa insa, uita de el
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Vârstă
    34
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Implicit

Ma, ei au mentionat ca imi restituie cheltuielile pe care le-am avut cu achizitionarea domeniului imi iau alt domeniu de 6.99 euro, acum o sa iau zoso.eu si o sa pun matrimoniale pe el(sunt un jachet ironic). :-j

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Daca iti faceai fan site, era mai greu. Trebuiau sa deschida WIPO. Bine, tot iti luau domeniul, ca e trademark infringement (e fix cum ai avea protv.eu, autovit.eu sau ceva la modul). Apropo just FYI, eu am pierdut assurant.eu(asigurator in franceza) in WIPO/ADR, care e generic, dar e si TM. Dar daca le furai o bucata de CSS, o bucata de PHP, niste sprites, orice ... nu era atat de grav si nici nu se deranjau sa iti scrie (+50% in siteurile romanesti au CSS-uri imprumutate, bucatele de cod rescrise, reunite, sunt bazate pe scripturi fara licenta, sau folosesc imagini fara nici un drept). Dar nisa pe nisa, logo pe logo, incalcarea drepturilor de distributie, etc etc, chiar pune capac. Uite cum sta treaba. Toata lumea se inspira. Mai se uita pe niste clase CSS, le mai redenumeste, le dezvolta, le rescrie, le recoloreaza, taie 5 logo-uri si face unul, etc etc. Insa ce ai facut tu, e o mare prostie. Sa le pupi mana ca au fost eleganti si bine intentionati, ca te puteau spulbera in instanta.

Cred ca de data asta Zoso are dreptate, ai scapat foarte usor. Iti puteau cere niste daune imense.
    Ultima modificare făcută de Emil; 31st March 2011 la 14:55.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Vârstă
    34
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Wink da...

Citat Postat în original de Emil Vezi Post
    Daca iti faceai fan site, era mai greu. Trebuiau sa deschida WIPO. Bine, tot iti luau domeniul, ca e trademark infringement (e fix cum ai avea protv.eu, autovit.eu sau ceva la modul). Apropo just FYI, eu am pierdut assurant.eu(asigurator in franceza) in WIPO/ADR, care e generic, dar e si TM. Dar daca le furai o bucata de CSS, o bucata de PHP, niste sprites, orice ... nu era atat de grav si nici nu se deranjau sa iti scrie (+50% in siteurile romanesti au CSS-uri imprumutate, bucatele de cod rescrise, reunite, sunt bazate pe scripturi fara licenta, sau folosesc imagini fara nici un drept). Dar nisa pe nisa, logo pe logo, incalcarea drepturilor de distributie, etc etc, chiar pune capac. Uite cum sta treaba. Toata lumea se inspira. Mai se uita pe niste clase CSS, le mai redenumeste, le dezvolta, le rescrie, le recoloreaza, taie 5 logo-uri si face unul, etc etc. Insa ce ai facut tu, e o mare prostie. Sa le pupi mana ca au fost eleganti si bine intentionati, ca te puteau spulbera in instanta.

Cred ca de data asta Zoso are dreptate, ai scapat foarte usor. Iti puteau cere niste daune imense.
    Da, realizez asta, tocmai de asta le-am si spus ca le cedez domeniul.

PS: Zoso – adevărata poveste? Cine este Zoso? « Adrian Niculae, jurnalist-terminator

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Dragos, parerea mea sincera e ca articolul ala atasat de tine la PS e de prost gust. E un atac la persoana, vulgar si formulat fara nici un scop. Nu iau partea nimanui, dar sincer sa fiu, ce a facut Zoso e irelevant. Aici discutam despre tine si despre un TM infringement. Daca eu iti spun ca ai facut o prostie, nu trebui sa te axezi pe mine, ca eu sunt lupul cel rau.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd November 2010
    Vârstă
    34
    Posturi
    18
    Putere Rep
    0

Implicit

Rog pe cineva sa inchida topic-ul, s-a rezolvat!

Multumesc pentru raspunsuri.

Seph este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    7th June 2006
    Posturi
    381
    Putere Rep
    38

Implicit

Am si eu cateva intrebari.

Cum faci diferenta de un fansite, esti acoperit de lege daca faci un fansite la un joc de exemplu folosind un domeniu .info care foloseste keywordul jocului.

Daca o firma isi inregistreaza la osim marca "vanzari tevi" si isi face si site vanzaritevi.ro si eu imi fac vanzaritevi.com poate sa spuna ceva atat timp cat el nu are inregistrat la osim marca vanzari tevi drept website?

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Excelent articolul lui zoso. Restul e can-can. Tu chiar credeai ca scoti mai mult de 10$ pe domeniu? Daca eram in locul celor de la RomTelecom, te dadeam in judecata si te puneam sa platesti toate cheltuielile...Nu-ti mai ardea de nimic altceva.

Nu zic nimic de faptul ca ai luat domeniul. E ok, e o nisa care poate fi exploatata pentru putin timp. Dar sa le ceri bani in schimbul domeniului deja este prea mult.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Seph Vezi Post
    Am si eu cateva intrebari.

Cum faci diferenta de un fansite, esti acoperit de lege daca faci un fansite la un joc de exemplu folosind un domeniu .info care foloseste keywordul jocului.

Daca o firma isi inregistreaza la osim marca "vanzari tevi" si isi face si site vanzaritevi.ro si eu imi fac vanzaritevi.com poate sa spuna ceva atat timp cat el nu are inregistrat la osim marca vanzari tevi drept website?
    Faptul ca faci un fan site nu inseamna ca nu ti-l poate lua, insa vorbim de alte circumstante.

Concret, daca vorbim de un un cantaret, la care tu ii faci un site (numele lui .info si el are .com mna), iar acolo pui stiri despre el, informatii, poze... faci trimitere la site-ul original, etc. nu o sa iti faca nimeni nimic, pentru ca, teoretic ii cresti awareness-ul. Insa cand tu, pe site-ul tau te apuci si-i vinzi munca aluia (vinzi albumele lui), vinzi pozele lui, sau vinzi orice altceva folosindu-te de brandul lui, deja ii provoci daune. Adica, fanul sau, in loc sa cumpere de la el albumul vine si-l cumpara de la tine sau il descarca gratis. Cam aici ar fi granita dintre cele 2.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. plagiat articole
    De cris în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 18th June 2010, 13:44
  2. Plagiat sau nu ?
    De Danielu în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 28th January 2009, 13:14
  3. Plagiat!
    De aly21 în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 9