Nu ma intelege gresit, eu nu am o problema cu portofoliu. Daca te descurcai cu wp sau alt cms, iti puteam da cateva layouts sa lucrezi, ca sa ai portofoliu. Eu stiu cat de mult conteaza portofoliu in nisa de web design = daca vrei clienti, ai nevoie de portofoliu, dar daca vrei bani de tigari, faci site-uri la 50 euro, unde nu conteaza portofoliu.
Daca vrei un sfat de la un user mai batran. Daca ti-ai propus sa faci web pe viitor (web developer), eu te sfatuiesc sa iti muti atentia catre coding (programator) si nu html+css. Sunt softuri care fac deja aproape tot site-ul, exista mii de theme gratuite, ... piata de web design nu are viitor. "Creatorii de site-uri" nu se mai cauta, iar veniturile sunt infime.
Programator? Este un job cu "cautare" si o sa se caute multi de ani de acum. La varsta ta este o decizie importanta, asa ca sfatul meu este sa te "duci" catre programare (nu doar web) si nu catre web design.
Ultima modificare făcută de Tom; 28th June 2015 la 22:49.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Wordpress-ul este doar un cms dar daca stam bine sa ne gandim nu este singura platforma disponibila in momentul de fata, sunt multe persoane ce doresc o platforma propria sau un alt cms ( aici amintim Joomla, Drupal, Prestashop si multe altele).
Banii de tigari se pot scoate si in alte metode, este o experienta prea mica pentru a putea garanta unui client un rezultat bun. Configurarea unui wordpress pana in cel mai mic detaliu ( speed page, compres js si css dar si alte lucruri ), sa nu mai vorbim de plugin-urile de securitate sau mutarea unei baze de date de pe un domeniu pe celalt.
Acestea sunt cateva detalii pe care ar trebui sa le stapanesti foarte bine inainte sa zici ca esti pregatit. Cat despre db si aici sunt destule probleme, dar cu siguranta se pot rezolva in cazul in care ai experienta necesara.
Sfatul meu este sa incepi intai cu un limbaj de prezentare precum html la care ulterior sa integrezi o baza de date si sa incerci sa realizezi anumite lucruri, ulterior ai putea sa iti configurezi un wordpress si sa incepi sa inveti cum functioneaza wordpress sa cunosti cms-ul in general.
Dupa ce ai asimilat toate aceste informatii, urmeaza sa incepi sa realizezi plugin-uri de dificultate scazuta /medie ( asta in cazul in care doresti sa ii oferi clientului posibilitatea de a avea orice cerinta ). Iar ulterior sunt sigur ca poti realiza multe proiecte interesante.
Sper sa ai rabdarea necesara si sa perseverezi cat mai mult.
Aici gresesti. Daca astepti dupa scoala (program, orar, etc) atunci nu e pentru tine.
Exista 3 elemente importante in evolutia unei persoane:
1. sa-i placa ce face
2. sa aiba anturajul potrivit (sa-l ajute sa creasca, prieteni de bere avem toti)
3. sa castige bine
Oricare 2 din cele 3 sunt obligatorii pentru un job/afacere ok, toate 3 inseamna ca ai un job/afacere ideala.
Tu daca ai o problema cu 1, atunci nu pierde timpul degeaba. In schimb daca consideri ca-ti place programarea, "da-i bataie"! Sunt 7 zile pe saptamana, 24h pe zi si ecl mai important: viata e scurta!
@maxz, daca postai asta in 2010, era ok. Dar in 2015? Au trecut 5 aniPlugins? Theme? Functionalitati? Le ai pe toate la "install", iar daca chiar nu exista ce cauti, ori iti schimbi abordarea, ori cauti un freelancer.
Wp deja acapareaza tot, pentru doar 49 usd o sa ai orice vrei pentru un site. Face cineva site-uri la 49 usd? Dar magazine la 99 usd?
Dar sa iti faci planuri de viitor pe asa ceva, e gresit. Piata e saturata de theme, plugins, componente, .... si sunt milioane de freelanceri, disponibili la orice ora pentru un task oarecare.
Ultima modificare făcută de Tom; 28th June 2015 la 23:00.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Nu ajunge sa ai doar 49 usd sa ai un site, chiar daca poti cu ea cumpara un template. Cunosc firme care castiga foarte bine din crearea de siteuri cu templateuri de 49 usd, dar la fel si persoane care dupa ce au cumparat templateul m-au rugat sa le instalez, sa le customizez etc. Este adevarat ca nu mai trebuie sa faci coding dar sunt multe alte lucruri ce trebuie sa cunosti ca sa poti face siteuri care sa arate profesional si sa si functioneze cum trebuie. Eu lucrez in domeniu si stiu ca templateurile imi usureaza munca foarte mult, ma ajuta sa creez siteuri fara cunostinte avansate de coding dar designul tot design ramane. Noile templateuri cum este de exemplu Impreza iti permite sa creezi foarte multe tipuri de pagini care sa arate profesional, poti schimba caracterele, marimea acestora, imagini, culori, asezarea acestora in pagina etc. iar toate acestea impreuna creaza aspectul final sau designul siteului. Poti crea cu aceeasi template mai multe siteuri fara ca cineva sa-si dea seama ca sunt facute cu aceeasi template. Pentru 49 de dolari poti avea doar templateul nu si un design personalizat asa ca web design este inca o meserie din care poti trai chiar daca nu la fel ca din coding.
Nu prea inteleg de ce programatorii considera ca designul este ceva infim, nesemnificativ si poate fi facuta de oricine, schimbam doua culori si o poza si este gata siteul. Designul este o meserie la care neaparat trebuie sa ai talent altfel ramai la siteuri la 49 de dolari fara nici un pic de modificare. Ca in orice meserie trebuie sa fi bun si atunci se vede munca ta chiar daca lucrezi cu templateuri.
edit:
Imi cer scuze pt offtopic, acuma vad ca am postat pe o oferta.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)