Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 19 din 19

Subiect: Guest blogging pentru seo, spam

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Vicarious Vezi Post
    Pai o posibilitate este ca robotelu' sa judece site-ul in ansamblu. Dupa cum zicea si Tom: articol - link, articol - link, articol - link. Daca site-ul care trimite linkuri are 60 de articole cu 60 de linkuri, eu zic ca este clar cu ce se ocupa acel site. Este ceva nenatural. Natural ar fi ca unele articole sa nu aiba linkuri, iar unele articole sa aiba mai multe linkuri care duc spre site diferite.
    Da, asa vad eu dpdv "robotel", plus nisa. Daca eu sunt bloggerila, atunci se considera ca sunt generalist si ma uit dupa % de links. Daca sunt site nisat ( ex blog de it) si am links catre lenjerie dama si imobiliare, atunci ii dau nofollow, pentru ca oricum articolul nu se adreseaza vizitatorilor mei, in 99% din cazuri este "platit".

Daca sunt site de stiri, sunt generalist, dar logic, mentin un % de articole cu link acceptabil. Oricum site-urile de stiri nu dau prea multe externe.

Ideea e alta. A blocat apropae tot ce rezulta intr-un link usor (de obtinut): forum, blogs, social media, directoare, stats, etc. Sunt convins ca nici nu le ia in calcul, indiferent ca pui dofollow sau nofollow. Atat timp cat site-ul tau este categorisit ca "naspa", nu conteaza cate externe ai, tot naspa sunt.

Acum vine dupa advertoriale pe blogs, care era urmatoarea sursa ieftina de link-uri si mai ales, putea genera link-uri de calitate = blog ok, articol, related, coments = content fresh, etc. Daca stinge lumina si aici, e un pic de "deranj". Bloggalagii oricum sunt "obligati" sa puna P (publicitate), clar afisat, dar se pare ca nu afiseaza, asa ca acum ii ameninta cu "penalizarea".

O sa-i penalizeze? Nu cred. O sa le ofere direct "no-follow" la toate articolele externe. E cea mai simpla solutie pentru Google si o solutie care poate genera cutremur in piata de SEO. Daca el da "no-follow" fara ca tu sa stii, habar nu ai pe ce dai banii, de ce nu rankezi, etc

Dar, dar, dar. Ca intotdeuna, la noi inca o sa mai mearga cam orice. Nu stiu de ce, dar pe .ro (probabil si prin alte tari) nu se propaga toate updates. Suntem prea mici (slabi) si ne mai lasa un timp. Asta e genul de update, care nu o sa apara prea devreme la noi.

Citat Postat în original de Analiză Vezi Post
    Pe scurt, mai cumpara cineva advertoriale sau mai scrie guestpost-uri sau renunta toata lumea la treaba asta?
    Pe scurt: DA.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Hakuna Matata este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    21st January 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    791
    Putere Rep
    47

Implicit

Oare despre astfel de postari vorbea Mut?

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    31

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Da, se vor mai cumpara. Ca doar nu or sta cei de la Google sa analizeze manual milioane pagini care se scriu intr-o singura zi si sa vad la fiecare ce si cum. Blogurile le sunt oricum de mare ajuotr pentru ca din start exprima ideea ca cineva isi da o parere acolo, iar Mr G asta si vrea (oameni neplatiti care sa dea cu parerea, sa faca munca lor). Munca asta free colaborata cu niste tool-uri de-ale lor in care pun niste conditii => analiza automata. Dar si asa, nu vor putea analiza automat si corect tot.

Insa doua directii sunt clare, se delimiteaza din ce in ce mai bine:
    1 - un site trebuie sa aiba si alte tipuri de articole, nu doar pentru linkuri (asa ca directoarele de articole e cel mai probabil sa devina spammy in scurt timp)
    2 - cel mai probabil va fi nevoie sa introducem mai multe linkuri intr-un articol. Exemplu: daca vrei sa promovezi un site de stiri, introduci link catre tine plus mediafax, agerpres, realitatea. E clar ca nu le penalizeaza pe toate. Personal am facut tipul asta de promovari si au prins foarte bine.

LE: Nu cred in blogurile de nisa ca fiind regula de aur. Si vin cu exemplu clar. Siteurile de stiri sunt ca niste bloguri de generaliste (unde mai pui ca destule sunt pe platforma WP, deci niste bloguri la baza). Daca se pune in ele un link spre tehnologie, e ok. Daca se pune spre un eveniment, e ok, Daca se pune spre o nu stiu ce, iar e ok. Stiu ca unii aveti ceva cu nisele si probabil veti comenta asta, dar practica spune altceva decat replicile din teorie. (Si am testat pe "pielea mea", nu o spun din auzite.)
    Ultima modificare făcută de iuddavali; 23rd January 2014 la 11:21.
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de iuddavali Vezi Post
    2 - cel mai probabil va fi nevoie sa introducem mai multe linkuri intr-un articol. Exemplu: daca vrei sa promovezi un site de stiri, introduci link catre tine plus mediafax, agerpres, realitatea. E clar ca nu le penalizeaza pe toate. Personal am facut tipul asta de promovari si au prins foarte bine.
    E mai mult decat normal ca intr-un articol ce se vrea a fi informational si "natural" sa fie citate mai multe surse. Nu e nici o noutate, doar ca pe plaiuri mioritice acest lucru nu prea se aplica. Ca deh, imparti piarul (pe care oricum o pagina noua nu il are) cu altii
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

iuddavali este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    4th May 2011
    Vârstă
    45
    Posturi
    406
    Putere Rep
    31

Implicit

Aha! Deci se stie, dar nu se aplica (de multi, care se vor plange mai tarziu ca primesc penalizare).
    "Modul in care gandesti atunci cand pierzi, determina cat mai ai de asteptat pana vei castiga" David Schwartz

nicu1985 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th May 2015
    Posturi
    26
    Putere Rep
    0

Implicit

Pai daca ai un site si tii la el, scrii 5 articole de umplutura, si apoi 1 advertorial ceea ce este imposibil sa primesti vreo penalizare de la google. Daca ai un site facut numai pentru business cu advertoriale cred ca este ok 3 articole dupa 1 advertorial, asta inseamna 25% advertoriale si 75% articole fara link. Si ca sa fie absolut natural as mentine media asta publicand aleator, 1 advertorial apoi 2 articole fara link, apoi 1 advertorial dupa care 4 articole, apoi 1 advertorial dupa care 2 articole

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Nicule, hai zi sincer, ce vrei sa vinzi?
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

nicu1985 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th May 2015
    Posturi
    26
    Putere Rep
    0

Implicit

As vrea sa am ceva de vandut dar nu este cazul!

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    44

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de nicu1985 Vezi Post
    As vrea sa am ceva de vandut dar nu este cazul!
    Incearca sa nu mai invii topicuri daca n-ai nimic relevant de spus... multi citim forumul cu "what's new" si ne apar posturile tale.

Robert credea ca te grabesti spre marketplace si voia sa iti dea drepturile direct, dar daca n-ai nimic de vandut nu mai e cazul.
    Retired

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 78
    Ultimul Post: 2nd March 2013, 09:28
  2. BUsiness blogging
    De marti în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 13th January 2011, 11:27
  3. Video Blogging
    De silcamataru în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 14th January 2010, 12:11
  4. Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 15th November 2008, 12:17

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente