Da, asa vad eu dpdv "robotel", plus nisa. Daca eu sunt bloggerila, atunci se considera ca sunt generalist si ma uit dupa % de links. Daca sunt site nisat ( ex blog de it) si am links catre lenjerie dama si imobiliare, atunci ii dau nofollow, pentru ca oricum articolul nu se adreseaza vizitatorilor mei, in 99% din cazuri este "platit".
Daca sunt site de stiri, sunt generalist, dar logic, mentin un % de articole cu link acceptabil. Oricum site-urile de stiri nu dau prea multe externe.
Ideea e alta. A blocat apropae tot ce rezulta intr-un link usor (de obtinut): forum, blogs, social media, directoare, stats, etc. Sunt convins ca nici nu le ia in calcul, indiferent ca pui dofollow sau nofollow. Atat timp cat site-ul tau este categorisit ca "naspa", nu conteaza cate externe ai, tot naspa sunt.
Acum vine dupa advertoriale pe blogs, care era urmatoarea sursa ieftina de link-uri si mai ales, putea genera link-uri de calitate = blog ok, articol, related, coments = content fresh, etc. Daca stinge lumina si aici, e un pic de "deranj". Bloggalagii oricum sunt "obligati" sa puna P (publicitate), clar afisat, dar se pare ca nu afiseaza, asa ca acum ii ameninta cu "penalizarea".
O sa-i penalizeze? Nu cred. O sa le ofere direct "no-follow" la toate articolele externe. E cea mai simpla solutie pentru Google si o solutie care poate genera cutremur in piata de SEO. Daca el da "no-follow" fara ca tu sa stii, habar nu ai pe ce dai banii, de ce nu rankezi, etc :)
Dar, dar, dar. Ca intotdeuna, la noi inca o sa mai mearga cam orice. Nu stiu de ce, dar pe .ro (probabil si prin alte tari) nu se propaga toate updates. Suntem prea mici (slabi) si ne mai lasa un timp. Asta e genul de update, care nu o sa apara prea devreme la noi.
Pe scurt: DA.