Rezultate 1 la 10 din 19

Subiect: Proiect: Motor de cautare pentru site, Hosted

Afișare hibrid

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    1. nu as folosi un astfel de sistem care livreaza third-party ads;
    daca as folosi (asta e alta discutie) as prefera sa platesc pentru o varianta clean;

personal, as vedea modelul de business mai aproape de cel al mailchimp: free pt volum limitat ca sa te atraga in sistem si paid imediat ce ai un volum suficient incat sa iti permiti;

2. nu pot raspunde (nu sunt in nisa)

suplimentar: in ro cel putin userul nu prea e obisnuit sa caute in site cu searchul siteului (pentru ca de cele mai multe ori nu merge sau merge prea incet sau returneaza pagini aiurea); inclusiv aici pe forum lumea cauta cu google si nu cu searchul intern;
    apoi, exista solutii open-source pentru hosted search care pot sa fie integrate cu un site (care chiar are nevoie de asa ceva);
    daca as incerca sa construiesc ceva avantaje serviciului meu de search.. as cauta sa ma adresez cumva si celor din situatiile de mai sus;
    Multumesc pentru sugestii.
    Voi lua in considerare si modelul free ca principiu, inteleg perfect avantajele la care te referi, desi cel ad-supported mi se pare mult mai potrivit pentru acest produs (nu e deloc acelasi gen de produs ca mailchimp).

Trebuie inteles insa ceva aici. Proiectul asta il gandesc sa ofere, lucruri dincolo de strict avantajul de a putea face o cautare decenta pe site.

In general, oamenii care produc ceva bani cu situl vor opta pentru varianta paid, mai ales ca vor fi costuri mici. Tinta principala vor fi totusi clientii platitori; iar felul in care vor fi atrasi este ca sistemul va oferi features la care nu te-ai gandi, features care, pentru un site care face ceva efectiv, va produce si va economisi bani in loc sa coste. In felul acesta, search-ul se va plati singur, practic va fi free, prin restul avantajelor oferite. Vor fi features care vin la bundle, care vor aduce astfel de avantaje. Asa gandesc sistemul.

Varianta ad supported va permite celor care vor sa testeze sistemul, sa il poata testa integral, dupa care isi vor da singuri seama daca merita sau nu. Am cateva solutii care sa mareasca atractivitatea acestei versiuni.

Despre open source search, desigur ca poti utiliza, dar implementarea va fi mult mai usoara cu sistemul pe care il ofer. In plus, vor fi features unice pe care acele sisteme nu le ofera.

Cand voi lansa proiectul, voi deschide un thread cu ocazia lansarii, in care vor fi prezentate avantajele, si sunt convins ca vor fi primite cu interes. Eu unul, personal, voi beneficia (pentru alte activitati pe care le am) de avantajele sistemului, in care voi implementa unele chestii care momentan le utilizez doar in-house, si pe care nu le-am gasit in alta parte.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    desi cel ad-supported mi se pare mult mai potrivit pentru acest produs
    asa cum am spus.. nu sunt in targhet, deci e posibil sa nu inteleg prea bine serviciul;
    insa ca principiu (pt cam orice serviciu / produs pt siteul meu).. gasesc greu de testat cu versiunea ad-supported pt ca asta presupune sa livrez acele aduri (asupra carora nu am prea mare control) vizitatorilor mei;
    evident, ca sa fac un test trebuie sa am useri reali (altfel nu ar fi relevant), deci versiunea de mai sus ar fi o piedica;
    insa as putea sa directionez o mica parte din useri catre respectivul serviciu (daca ar fi clean, dar cu volum limitat), sa ajung la niste concluzii si apoi sa decid daca il cumpar sau nu;
    iar daca siteul e mic.. probabil ca nu am nevoie / nu imi permit serviciul / efortul de implementare e mai mare decat beneficiul, deci riscul de abuz nu e prea mare;

in ceea ce priveste featureruri mai mult decat search.. am si aici doua variante:
    - daca mi se ofera ceva despre care nu stiam ca ar exista.. probabil nu am nevoie de el;
    - daca e ceva ce am nevoie.. e probabil sa existe si o varianta de rezolvare in-house;
    de asta am spus ca as pleca de la niste nevoi reale cand m-as gandi ce features sa dezvolt (e greu sa creezi o nevoie si daca nu esti apple e probabil ca daca totusi reusesti sa o creezi sa apara si un competitor suficient de puternic care sa iti fure beneficiile);

sper sa te ajute raspunsul meu, desi nu e foarte concret

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    asa cum am spus.. nu sunt in targhet, deci e posibil sa nu inteleg prea bine serviciul;
    insa ca principiu (pt cam orice serviciu / produs pt siteul meu).. gasesc greu de testat cu versiunea ad-supported pt ca asta presupune sa livrez acele aduri (asupra carora nu am prea mare control) vizitatorilor mei;
    evident, ca sa fac un test trebuie sa am useri reali (altfel nu ar fi relevant), deci versiunea de mai sus ar fi o piedica;
    insa as putea sa directionez o mica parte din useri catre respectivul serviciu (daca ar fi clean, dar cu volum limitat), sa ajung la niste concluzii si apoi sa decid daca il cumpar sau nu;
    iar daca siteul e mic.. probabil ca nu am nevoie / nu imi permit serviciul / efortul de implementare e mai mare decat beneficiul, deci riscul de abuz nu e prea mare;

in ceea ce priveste featureruri mai mult decat search.. am si aici doua variante:
    - daca mi se ofera ceva despre care nu stiam ca ar exista.. probabil nu am nevoie de el;
    - daca e ceva ce am nevoie.. e probabil sa existe si o varianta de rezolvare in-house;
    de asta am spus ca as pleca de la niste nevoi reale cand m-as gandi ce features sa dezvolt (e greu sa creezi o nevoie si daca nu esti apple e probabil ca daca totusi reusesti sa o creezi sa apara si un competitor suficient de puternic care sa iti fure beneficiile);

sper sa te ajute raspunsul meu, desi nu e foarte concret
    Oricum e o parere care ajuta. Multumesc.

Este posibil sa fie si o varianta clean free, limitata ca volum. Oricum o variant ad-based trebuie gandita bine. Daca userii nu o vor accepta suficient de bine, se poate trece la eliminarea ei definitiva ulterior, pe modelul Mailchimp daca vrei.

O alta idee va fi de existenta unei perioade trial, in care sa nu fie servite ads, dupa care poti decide daca vrei si de care vrei.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. motor cautare romanesc pentru produse
    De domd2u în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 17th February 2016, 21:50
  2. Proiect triplu (motor de cautare si nu numai)
    De emm în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 38
    Ultimul Post: 31st August 2015, 12:09
  3. Cumpar advertoriale pentru motor de cautare produse
    De puthre în forumul Continut web
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 11th June 2012, 23:27
  4. Motor de cautare pentru poze
    De Ericpolec în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 24
    Ultimul Post: 25th July 2011, 15:30
  5. Kaboo - motor de cautare pentru cumparaturi