@cristian mezei
nu stiu daca ar fi posibil sa inchei acorduri cu toate site-urile pe care le indexezi (adica e clar ca nu poti) si atunci ai doar 2 solutii:
- faci acorduri cu marile site-uri dar in felul asta i-ti limitezi aria de acoperire si implicit utilitatea in fata utilizatorilor sau
- pe langa aceste acorduri mai indexezi si fara permisiune site-urile mai mici.
sunt curios daca in domeniul motoarelor de cautare nu exista norme (chiar si morale) in genul celor de la articolele/stirile preluate din alta sursa fara acordul ei (max 500 de caractere dar nu mai mult de 50% din text). cred ca ar fi interesant un astfel de sistem.
@crimir
1. as vrea sa las subiectul deschis petru a vedea si alte pareri.
2. cred ca nu m-am facut inteles (sau nu am inteles eu bine):
cele 10 linkuri pot fi o portita pentru un crawler ca sa indexeze baza de date. la ora la care m-am uitat eu pe site-ul vostru la "teren OR apart" erau 35.174 de anunturi (cate 10 pe pagina / pagini majoritate text / toate din domeniul imobiliar / numai keyword-uri relevante -> visu' lu' googlebot) la fel pt "title:apart* -unirii" vreo 24.717.
asa ca din cele 10 linkuri google poate sa te considere nu motor de cautare ci site de anunturi cu 70.000 de anunturi valabile la ora actuala (si sunt sigur ca numarul creste cu fiecare ora). nu e rau pentru versiunea beta avand in vedere ca imobiliare. ro are 195.000 de oferte dupa nu stiu cati ani de existenta.
eu cred ca un motor de cautare nu trebuie sa se optimizeze pentru alt motor de cautare.
daca cele 10 linkuri sunt doar drept exemplu limiteaza-le sa afiseze doar cateva anunturi (zeci / sute nu zeci de mii)
repet, eu nu le consider spam acum la inceput dar cand veti deveni cunoscuti as sugera sa renuntati la ele.
dupa cum poti vedea in semnatura reprezint o agentie si consider utile cat mai multe surse de clienti de pe net (asa ca ma bucura initiativa voastra) dar i-ti spun sincer ca m-ar deranja daca la o cautare pe google dupa un anunt ce apare doar pe site-ul meu (dar e indexat si de voi) voi sa fiti primii si eu al doilea, doar pentru ca pe aceeasi pagina voi mai aveti 9 oferte in aceeasi zona (cu aceleasi keyword-uri).
eu ca eu, ca daca ia numarul de telefon de pe site-ul vostru tot la mine suna, dar un site care are anunturi date de altii si traieste doar din publicitate nu cred ca va fi foarte fericit sa va doneze continut si sa se vada "sarit" de vizitatori.
PS: nu-mi dau seama unde vad site-urile pe care le indexati la ora actuala ca sa va pot recomanda alte site-uri bune de profil.

Răspunde cu citat