Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 29

Subiect: Venituri site 100k vizitatori / zi

Voodoo_H este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th February 2008
    Vârstă
    43
    Posturi
    27
    Putere Rep
    34

Implicit

Jocul se va juca 100% din browser/mobil si va fi ceva complet revolutionar in jocurile online

Barosanu, exact asta am vrut sa spun si eu, ca raspunsul tau si mai ales al resitei a fost tipic pentru forumurile din Romania. Una am intrebat si am primit un raspuns total offtopic. In plus, nu am sarit ca ars, daca citesti atent, am pus chiar si un smillie. Nu am specificat ca tintim 100k de vizitatori din start, asta se poate intampla in 6 luni sau la 2 ani dupa lansare, e greu de prezis cat de repede va prinde (ca de prins sigur va prinde ).

Sper sa incheiem aici offtopicurile. Am primit deja niste raspunsuri foarte utile, sper sa mai primesc si altele.

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Din proprie experienta: site-urile cu jocuri se monetizeaza prost (foarte prost) cu AdSense. Sunt alte solutii mult mai bune (valueclick, CPX si Oxado merg mult mai bine ca AdSense pt mine)

Edit: La 100k unici pe zi, ai 500-1,000$ asigurati zilnic daca stii sa monetizezi.
    Ultima modificare făcută de Tudi; 27th February 2008 la 02:09.

serj este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    16th November 2007
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    41
    Posturi
    132
    Putere Rep
    34

Implicit

Ideea unui joc online e foarte buna, parerea mea, si eu m-am ganit la un astfel de proiect. Cat priveste publicitatea pe un astfel de site nu ma pot afirma, dar ca o sugestie, neaparat sa oferi bonusuri contra cost evident, mici avantaje pentru acei jucatori fanatici iti spun asta din propria experienta, am bagat si eu ceva bani in astfel de jocuri ex travian.ro . Prin asta nu castigi doar bani, ce si seriozitate din partea jucatorilor.

imhotep este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th February 2008
    Posturi
    12
    Putere Rep
    0

Implicit

Profiturile din genul acesta de jocuri nu se scot din publicitate, ci din optiuni oferite gamerilor contra-cost, vezi travian.

Conquiztoador nu cred ca este un exemplu bun aici, deoarece parerea mea este ca el are alte scopuri decat scoaterea de profit. Nici nu cred ca face profit, iar daca face, este umflat artificial de mediapro. Scopul conquiztodrului este promovarea la greu a "produselor" mediapro pe un animit segment de piata. O idee inteligenta pana la urma pentru promovarea unor produse extra net.

Cu privire, la proiectul vostru de super game, acesta nu cred ca se va sustine doar din reclama. 100k vizitatori /zi, cu operatii pe server specifice acestui tip e activitate, implica cel putin 5 servere dedicate, deci costuri destul de ridicate lunar.

Un numar mare de vizitatori nu iti aduce neaparat profit. Poti sa iei ca exemplu youtube, care desi are un numar mare de viziatatori, are costuri uriase de intretinere, si care din cate stiu eu este pe pierdere la greu. Asta deocamdata ca a inceput google sa arunce la greu ads-uri. Nu este cel mai bun exemplu dar e bun pentru a evidentia raportul dintre vizitatori/costuri/profit

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Tudi Vezi Post

Edit: La 100k unici pe zi, ai 500-1,000$ asigurati zilnic daca stii sa monetizezi.
    Nu cred asa ceva. Tu vrei sa zici ca obtii un ecpm de 5-10$ pentru un joc online? Gandeste-te ca aia 100 000 de unici pe zi sunt cam aceiasi in fiecare zi. Nu o sa fie azi 100 000, maine altii 100 000. Dupa o saptamana doua, toti useri o sa dezvolte ad blindness stare avansata. Ei or sa vina sa joace jocul, si sunt deja obisnuiti cu reclame, tipul si pozitia.
    Si faceti diferenta intre un SITE de jocuri, si un site/joc online. Evident ca primul se monetizeaza mult mai bine decat al doilea.
    Vom vedea.

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th February 2008
    Vârstă
    43
    Posturi
    27
    Putere Rep
    34

Implicit

Am calculat deja ca 10-20% vor plati pentru facilitatile acestea extra, faceam calculul la cat putem scoate din restul de jucatori. Oricum bonusurile nu vor fi nicidecum ca la travian, vor fi mult mai asemanatoare cu cele din hattrick (nimic care sa iti confere un avantaj asupra unuia care nu plateste, vor fi doar elemente mai "spicy".

Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th February 2008
    Vârstă
    43
    Posturi
    27
    Putere Rep
    34

Implicit

Noi ne gandeam sa mergem pe 1-2 bannere pe pagina, in loc de aduri, cred ca sunt mai greu de ignorat de useri.

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Tu vrei sa zici ca obtii un ecpm de 5-10$ pentru un joc online?
    Da, exact asta zic, Nic Inca odata, gandim in eCPM-ul AdSense, care e de rahat la orice tine de game related sites.

Dupa cum i-am zis si la Voodoo intr-un PM, site-ul acesta va fi unul cu continut specific, in care lumea vine sa se joace, nu sa surfeze pe reclame, deci reclamele CPC nu vor avea un click-through rate la fel de mare.

Mai sunt reclamele interstitial care au eCPM enorm (clickthrough rate MARE si click-uri platite mai bine) si evident, publicitatea directa sau intermediata de o companie de ad placement, gen AdToll sau AdBrite.

Daca gandim in termeni AdSense, intr-adevar pare enorm 500-1000 pe zi dintr-un site, dar uita-te la site-urile care au trafic de 3 milioane + unici pe luna cum isi monetizeaza site-urile...putine se bazeaza EXCLUSIV pe AdSense (unde oricum sunt in mare parte premium publishers).

Deci CPM + IS + direct advertising = mult mai mult decat AdSense la un site cu orice fel de jocuri (ca e un joc online, sau flash games). Eventual, daca mai construiesti si o relatie cu jucatorii (cu un blog, un forum, etc) si faci o comunitate care sa aiba incredere in tine, le poti baga pe gat si niste affiliate products...dar deja intrecem limita bunului simt

Eu jucam mai demult Darkthrone (cu Miro, Ben Boingeanu si probabil altii de pe forum) si tin minte ca aveau reclame AdSense si owner-ul se plangea pe forumul jocului ca nu castiga cat investeste in joc. Acuma vad ca au pus tribalfusion, dupa ce mai demult aveau CPX interactive. Ideea e ca nu totdeauna AdSense e solutia cea mai buna si si eu faceam prostia sa gandesc tot in termeni AdSense...la fiecare site monetizarea trebuie testata si cu alte metode, dupa umila mea parere ^^

P.S. Chiar nu stiu youtube ce profit are, dar banuiesc ca orice profit ar avea ar fi drastic tras in jos de costurile de maintenance pt un astfel de site. Probabil ca aceeasi problema e si la trilulilu, ca tot a fost mentionat.
    P.P.S. Am uitat sa intreb, site-ul e in romana sau engleza? Pentru ca evident, asta va face ca pretul reclamelor sa varieze puternic. Eu ma refeream la un site in Engleza, cu target-ul traficului in US/Canada.
    Ultima modificare făcută de Tudi; 27th February 2008 la 12:05. Motiv: pps-uri

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Voodoo_H Vezi Post
    Noi ne gandeam sa mergem pe 1-2 bannere pe pagina, in loc de aduri, cred ca sunt mai greu de ignorat de useri.
    chiar daca bannerele sunt mai evidente decat adurile text pentru ca sunt colorate ele vor fi eficiente pentru primele cateva (putine) vizite ale unui jucator (daca ii place ce e acolo da click si vede, iar a doua oara nu mai da ca deja stie si daca nu ii place n-o sa dea click nici dupa 200 de afisari), iar cei care ar putea plasa bannerele astea acolo stiu si ei care e treaba si nu vor accepta un pret prea mare (asta daca vor fi interesati pana la urma);

nu stiu din ce domeniu este jocul, nu stiu pt ce limba este jocul si ar mai fi multe de luat in seama pentru o estimare cat de cat eficienta, insa am indoieli ca vor fi 500-1000$ pe zi la 100k unici chiar si cu o monetizare foarte inspirata

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Gandeste-te ca aia 100 000 de unici pe zi sunt cam aceiasi in fiecare zi. Nu o sa fie azi 100 000, maine altii 100 000.
    ele vor fi eficiente pentru primele cateva (putine) vizite ale unui jucator (
    Asta da, va fi o problema. Asta nu am luat in considerare. Singura solutie ar fi un sistem bun de ad rotation, cu filtrarea ads-urilor neinteresante pt target-ul respectiv. De exemplu AdToll, are un astfel de sistem (si si AdBrite din cate stiu, eu personal nu am incercat AdBrite inca, desi am vazut pe multe site-uri din aria asta). Sunt 15 advertiseri care iti pot cumpara spatiul de publicitate pentru un banner si tu poti sa ii accepti sau nu. Ads-urile vor fi rotite la fiecare impression si fiecare va fi afisat de acelasi numar de ori (zic ei). Pe langa ca iti platesc spatiul respectiv (costul e calculat avand in vedere alexa rank, average CTR-ul pe reclama respectiva, tipul de reclama - text, video, banner, etc) iti platesc si per click si per millia. Toata ideea e sa atragi buyerii sa isi cumpere reclama la tine, ceea ce mie nu imi iese 100% cum as fi vrut momentan.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand site cu peste 20.000 vizitatori pe zi
    De paulpadurariu în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 14th May 2010, 00:01
  2. Diferente intre venituri estimate si venituri de plata
    De tataraseni în forumul Adsense
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 12th March 2010, 17:00
  3. Vanzare site de iarna cu venituri din adsense
    De kleampa în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 67
    Ultimul Post: 1st February 2010, 22:25
  4. Cresterea nr de vizitatori pentru un site
    De lodging4all în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 5th June 2009, 17:36
  5. Vand 100k Bannere 468x60 In Reteaua Admedia
    De blackmamba în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th April 2006, 23:50

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •