Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123
Rezultate 21 la 29 din 29

Subiect: Venituri site 100k vizitatori / zi

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Tudi, eu nu gandesc in termeni de adsense, gandesc in termeni de publicitate generala. De ce marii publisheri nu monetizeaza prin adsense? Pai tu stii ce epcm au siteurile in gen youtube, myspace,facebook sau alte siteuri in care vizitatorii sunt cam aceiasi in fiecare zi ? Sub 0.25 centi epcm. Mult mai putin. Tu vrei sa spui ca obtii epcm 5-10$ pe astfel de siteuri? Fi serios, pai au ei oameni care sunt specializati in publicitate online si care stiu mult mai multe decat stim noi doi impreuna, si tot nu reusesc sa obtina ratele alea mari.

Ma rog, depinde mult de targetul si tipul siteului. Oricum, Tudi s-ar putea sa aiba dreptate daca aia 100 000 unici acceseaza cate 10 pagini fiecare atunci deja nu mai vorbim de epcm intre 5-10$ ci de epcm intre 0.5 -1$ ceea ce pare rezonabil.

Vedem oricum.

Voodoo_H este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th February 2008
    Vârstă
    43
    Posturi
    27
    Putere Rep
    34

Implicit

Intrebare de noob: CPM stiu ce inseamna, dar epcm ce e exact ?

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

- CPM e cat primesti pe mia de afisari la bannere. Normal pe .com e intre $0.5 si $2. Mai putin pe entertainment, mai mult pe nisele bine platite: medical, economic, juridic, etc.

- eCPM e cat primesti pe mia de afisari la reclamele cu plata pe click sau pe actiune. Adica daca tu primesti $1 pe click si ai 2 clickuri la mia de afisari -> eCPM e $2.

Calculele in publicitate se fac pe mia de afisari nu pe mia de unici, de-aia nu se pot da raspunsuri clare in cazul tau ca nu ai specificat cam cate afisari crezi ca vei avea pe vizitator. La fel trebuie sa stii ca sunt retele de publicitate la CPM care limiteaza afisarea unui banner/ IP la un nr fix de afisari pe zi. Asa ca degeaba ai tu 100 afisari pe unic ei iti contorizeaza doar 5, de ex.
    Ultima modificare făcută de big; 27th February 2008 la 18:52.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Voodoo_H este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th February 2008
    Vârstă
    43
    Posturi
    27
    Putere Rep
    34

Implicit

In medie cam 10 afisari pe zi cred ca ar fi

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Tudi, eu nu gandesc in termeni de adsense, gandesc in termeni de publicitate generala. De ce marii publisheri nu monetizeaza prin adsense? Pai tu stii ce epcm au siteurile in gen youtube, myspace,facebook sau alte siteuri in care vizitatorii sunt cam aceiasi in fiecare zi ? Sub 0.25 centi epcm. Mult mai putin. Tu vrei sa spui ca obtii epcm 5-10$ pe astfel de siteuri? Fi serios, pai au ei oameni care sunt specializati in publicitate online si care stiu mult mai multe decat stim noi doi impreuna, si tot nu reusesc sa obtina ratele alea mari.

Ma rog, depinde mult de targetul si tipul siteului. Oricum, Tudi s-ar putea sa aiba dreptate daca aia 100 000 unici acceseaza cate 10 pagini fiecare atunci deja nu mai vorbim de epcm intre 5-10$ ci de epcm intre 0.5 -1$ ceea ce pare rezonabil.

Vedem oricum.
    Repet, nu am luat in calcul daca sunt revisits sau new visits. La site-urile de care zici tu nu e o publicitate foarte agresiva. Unii prefera sa nu se intinda si bine fac pentru ca excesul de bannere/txt links poate deveni enervant si nu mai vine lumea a doua oara pe site. Dar uita-te de exemplu la blog-uri. John Chow, desi e super monetizat blog-ul, isi mentine vizitatorii, pentru ca are continut bun. Poate nu e cel mai bun exemplu de publicitate agresiva care merge, dar e primul care mi-a venit in minte.

Reclamele interstitial si pop-under sunt de multe ori extrem de enervante pentru user, dar au si cel mai bun CTR si eCPM, in mare parte din click-uri gresite. Stiu ca nu e corect pentru advertiser, dar Internetul e o piata, nu biserica. Una din companiile care foloseste interstitial si pop-under ads cu foarte mare succes e CNET (mp3.com, gamespot.com, cnet.com, techrepublic.com si alte site-uri mari).

Eu iti zic din ce vad la mine. Cu valueclick de exemplu:

Am pe un site un banner skyscraper (nu intr-un hotspot) pe care am CTR 1% si eCPM de 2 euro (3 dolari) pe reclama pop-under. Cand o sa il pun in hotspot, probabil ca va sari pe la 4-5 euro eCPM-ul, pentru ca reclama care e momentan acolo are CTR de 3-4%. Si tare cred ca daca aducem si interstitial in discutie....Daca vrei iti dau screenies

Oricum Nic, eu te respect, esti unul din posterii mei preferati pe forum. Deci nu vreau sa ne certam asupra unei pareri personale. Eu am zis acea suma legata de experienta mea personala, pe un domeniu asemanator celui in care se lanseaza Voodoo (reclamele de la flash games sunt cam aceleasi ca si la browser based games).

Oricum, pana sa vorbim de monetizarea a 100k unici, trebuie adusi...acolo e partea dificila

Edit: Un site cu o politica publicitara extrem de agresiva de la noi e gsp.ro. Au de toate acolo, pop-ups, pop-unders, pop-downs, si alti popi. Au reclame de la softure, aveau in trecut de la tribalfusion daca nu ma insel si de la alte companii romanesti.
    Ultima modificare făcută de Tudi; 27th February 2008 la 19:53.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

In functie de tematica jocului, designul, plasarea reclamelor si sursa traficului cred ca poti ajunge la un CPM maxim de $1.5 - 2.

La 100k vizite unice, in cazul unui joc online cred ca va fi mare rata page views / user, o sa aproximez la 5. Deci asta ar insemna 500k Page views / zi.

Deci poti ajunge pe la $750 - 1000 / zi, dar nu e nimic concret, doar niste calcule facute fara nici o baza clara.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de sandossu Vezi Post
    In functie de tematica jocului, designul, plasarea reclamelor si sursa traficului cred ca poti ajunge la un CPM maxim de $1.5 - 2.

La 100k vizite unice, in cazul unui joc online cred ca va fi mare rata page views / user, o sa aproximez la 5. Deci asta ar insemna 500k Page views / zi.

Deci poti ajunge pe la $750 - 1000 / zi, dar nu e nimic concret, doar niste calcule facute fara nici o baza clara.
    un scor de 5 pageviews per user este cam mic (numai ca sa intri in joc faci 2 afisari cu formul de login); depinde foarte mult si de tipul jocului si de tehnologia folosita, insa as zice ca un scor de 20 page views per user este rezonabil;
    a nu se intelege prin asta ca estimez venituri de 4 ori mai mari (am mai spus, sunt multe de luat in calcul, dar daca se reuseste 1000 pe zi eu as spune ca e o performanta)

roadrunner este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    2nd November 2006
    Vârstă
    47
    Posturi
    60
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de newmann Vezi Post
    Mega oferta: De vanzare : CEL MAI RAVNIT DOMENIU DIN ROMANIA: CristiBorcea.ro
    Acest domeniu este beneficiarul unei mari campanii de publicitate din partea : PRO TV, Sport.ro, prosport.ro, cancan.ro , alte ziare si plublicatii+ forumuri, blogguri si alte situri.
    Domeniu este foarte cunoscut pe piata din Romania cat si in afara; deja este un brand. Domeniul poate functiona pentru orice fel de site : anunturi, sport, puiblicitate, jocuri, divertisment etc.
    De remarcat: in numai 12 zile situl a avut aproape 6000 vizitatori. De asemeni se castiga bine si din ad-sense chiar daca domeniul este nou pe piata.
    Cine vrea o investitie sigura intr-un brand foarte cunoscut este invitat pe site pentru detalii suplimntare.

Ciao
    In traducere spam obosit pe unde apuci.. D-le Mezei.. do the honours ca deja incepe sa infesteze forumul individul.
    Ultima modificare făcută de roadrunner; 4th March 2008 la 14:02.

hts
    hts este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    17th September 2006
    Vârstă
    36
    Posturi
    36
    Putere Rep
    36

Implicit

minim 100k euroi pe cristiborcea.ro ... you gotta be kidding me daca gasesti cumparator, sa ne anunti si pe noi, sa te felicitam pt un domain flip excelent realizat

Pagina 3 din 3 PrimulPrimul 123

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Vand site cu peste 20.000 vizitatori pe zi
    De paulpadurariu în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 25
    Ultimul Post: 14th May 2010, 00:01
  2. Diferente intre venituri estimate si venituri de plata
    De tataraseni în forumul Adsense
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 12th March 2010, 17:00
  3. Vanzare site de iarna cu venituri din adsense
    De kleampa în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 67
    Ultimul Post: 1st February 2010, 22:25
  4. Cresterea nr de vizitatori pentru un site
    De lodging4all în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 15
    Ultimul Post: 5th June 2009, 17:36
  5. Vand 100k Bannere 468x60 In Reteaua Admedia
    De blackmamba în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 30th April 2006, 23:50

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •