1) De ce pe NEOGEN nu sunt afisate ultimele 10 - 50 de IP-uri de pe care s-a dat click, atat pentru conturile de PUBLISHER cat si pentru cele de ADVISER ?
Raspunsul meu :
ADVISERII ar descoperi ca platesc cate 3 click-uri date de pe acelasi IP si ar renunta la serviciile Neogen.
PUBLISERII ar descoperi ca sumele care le sunt datorate ar fi de 2-3 ori mai mare decat in realitate.
2) De ce intre statisticile oferite de NEOGEN pentru cele 200 de click-uri oferite gratis si satisticile publice sau de server in privinta referentilor exista discordante foarte mari ?
Raspunsul meu :
Pentru ca in realitate primesti 200 de click-uri dar numai de pe 70 de IP-uri (vedeti raspunsul de mai sus).
3) De ce NEOGEN nu ofera accesul la lista ADVISERILOR, respectiv a PUBLISHERILOR cu un clasament al sumelor cheltuite, respectiv castigate ?
Raspunsul meu :
a) Aceasta transparenta ar arata ca in realitate doar 10 % - 15 % din incasarile Neogen ajung la Publisheri, fata de 40% cat este din punct de vedere teoretic (2 centi pe care-i primeste afiliatul reprezinta 40% din 5 centi pe care-i plateste Adviser-ul).
B) Monopolul Neogen ar fi spart, Adviserii vor trata direct cu Publisherii (celor dintai le va conveni sa plateasca 3 - 4 centi pentru fiecare click, 1 - 2 centi fiind economisit, iar publiserii vor castiga mai bine din doua considerente : veniturile nu le sunt diminuate pentru ca vor avea un venit proportional cu numarul de click-uri; costul pe click va fi mai mare, chiar dublu).
c) luand in considerare cele spuse la punctele a) si B) sa luam si un exemplu concret :
- pentru 3 click-uri, Neogen iti pune la socoteala doar 1 singur dar il taxeaza pe adviser pentru toate 3;
- tu ca Publisher primesti 2 centi, adviserul scoate din buzunar 15 centi, iar diferenta de 13 centi reprezinta castigul Neogen;
- daca s-ar trata direct de la adviser la publiser pentru un pret de 3 centi pe click, la cele 3 click-uri publisherul ar castiga 9 centi (cu 7 centi mai mult decat prin sistemul neogen), adiviserul ar plati 9 centi (cu 6 centi mai putin decat prin sistemul neogen);

Răspunde cu citat