3 out of 3 members found this post helpful.
1. Linkurile no-follow nu sunt urmarite de crawlerul Google. Am facut 2 siteuri pe wordpress, primul a fost facut in ianuarie si al 2lea in februarie. Distanta cam de 30 de zile intre ele. Pe al 2lea, imediat ce l-am facut, l-am trimis la Google si a 2a zi era indexat. Chiar daca nu avea continut, tot aparea in SERP cand il cautam dupa domeniu. Am adaugat 3 pagini de dummy text "Lorem Ipsum" si in fiecare pagina am adaugat un link no follow catre siteul pe care l-am facut in ianuarie. Dupa aproape 2-3 saptamani, desi paginile cu dummy content au fost indexate de google, siteul facut in ianuarie tot nu apare in SERP la cautare dupa numele domeniului. De aici rezulta ca linkurile no-follow nu sunt urmarite de crawler. Unii SEO spun ca uneori sunt urmarite, alteori nu. Din experimentul meu rezulta ca nu, dar fiind vorba de 1 singur experiment nu pot sustine 100% acest lucru.
2. Linkurile no-follow sunt necesare in orice campanie SEO pentru ca dau un aspect natural campaniei tale de link building. Foarte multe siteuri sunt no-follow: bloguri si siteuri facute in wordpress sau alte cms-uri open source sau in-house. De asta trebuie sa ai si linkuri no-follow. Ar fi total nenatural sa ai doar linkuri do-follow catre siteul tau. E ca si cum ai incerca sa ajungi pe prima pagina doar cu sute/mii de comentarii pe bloguri 
3. Desi nu transfera page rank, linkurile no-follow pot ajuta in SERP. Si cea mai buna metoda, dupa parerea mea, e sa folosesti ca ancora numele siteului/brand + keyword. Fie ca e vorba de short sau long tail keywords, atata timp cat apare alaturi de numele siteului se activeaza ideea de Citation si Co-citation. Ceea ce e important. La fel si in comentariile pe care le lasati pe bloguri, puteti folosi numele siteului, brand-ul sau numele vostru. Daca in comentarii veti folosi Brand + keyword, cel mai probabil va fi editat de moderator.