Facem abstractie de plata, multe site-uri fiind deja inregistrate din perioada gratuita si neavand codul pus.
Intebarea e: E mai bine sau nu cu codul din trafic.ro afisat pe site?
Rog votati, argumentele sunt binevenite.
Multumax
De preferat Cu cod.
De preferat Fara cod.
Nu conteaza.
Depinde de site.
Facem abstractie de plata, multe site-uri fiind deja inregistrate din perioada gratuita si neavand codul pus.
Intebarea e: E mai bine sau nu cu codul din trafic.ro afisat pe site?
Rog votati, argumentele sunt binevenite.
Multumax
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
mie unul imi place cu cod, da o alta aliura site-ului, capata mai multe incredere utilizatorul. Imi displace deoarece se incarca mai greu iconita respectiva si de multe ori este suparator mai ales pe un site cu multe pageviews.
Ea era frumoasa ca umbra unui gand ... Intre ape, numai ea era pamant ...
Singurul motiv pentru care mi-ar placea sa zic da e ca ar avea tool-ul lor mai multa relevanta. Insa eu am renuntat treptat sa-l mai folosesc pe toate site-urile mele romanesti.
Sunt site-uri unde eu vad util un cod trafic.ro. L-as pune pe unele startup-uri de ex. De ce? Pai poate vor unii sa mai faca cate o sinteza/analiza la ei pe site (poate site-uri de specialitate) si e bine sa aiba pe ce o face (date, figuri). Numai tu (ma rog, startup-ul) ai de castigat daca ti se poate vedea evolutia. Poti avea de castigat si cand o iei la vale![]()
Mai e bine sa ai codul ala cand ai un site mare si poti sa detii suprematia in categoria ta sau chiar mai mult. Aici e clar: awareness ("aaa... aia sunt primii in trafic la categoria cutare. Sunt tari!")
Am si un argumente in favoarea lui "Nu": un element/script pe pagina in plus. Un mic timp de incarcare in plus. Date statistice la indemana concurentei. Chiar daca pe unele le blochezi (cele legate de refereri si kw-uri, plus cateva studii asupra utilizatorilor tai), tot dai concurentei un nou tool prin care sa se pozitioneze in raport cu tine. Poate site-ul x e mai sus in Google ca tine, dar vede in trafic.ro ca tu ai mai multe vizite ca el (altfel nu te-ar fi bagat in seama atat de "in detaliu"). Pai nu se apuca sa te studieze si sa vada prin ce metode ai tu mai mult trafic ca el?
Cu concurenta e relativ. De la prima indexare ai luat locul cuiva si esti in studiul concurentei.
Asta le spun de la inceput clientilor: Esti constient/a ca iei locul altcuiva si ca respectiva concurenta nu va sta nepasatoare?
Drept urmare: inca dinainte de lansare fac un studiu pe top 20 saptamanal si lunar pe top 50 ca sa vad cine se mai misca, ce competitori se mai ridica.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Eu incerc sa ofer concurentei cat mai putine informatii despre siteul meu, asa ca nu as face nici o informatie publica.
Eu am renuntat la cod la doua din siturile mele (singurele care aveau codul) pentru urmatoarele motive:
- le dau link gratuit pe deasupra sa le mai si platesc ?
- rapoartele le vad cu Google Analytics deci nu ma intereseaza rapoartele lor
- (unul) fiind magazin online nu ma intereseaza ce clienti (nimeni) ar putea sa-mi vina din trafic.ro
- trfic.ro este irelevat pentru internetul din Romania, foooarte multe situri nefiind inscrise
- ofer sursa de informatii pentru concurenta
Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune
Pentru 2 puncte pot spune da, unul a fost deja zis de Ursut al nostru si anume:
- L-as pune pe unele startup-uri
- L-as pune din simplu motiv ca are ceva influenta in cazul blogurilor cu trafic mai mare, sunt multi care cauta bloguri de pe pagina lor pentru a lasa comentarii, pentru a descoperii articole noi etc.
Poti sa dai de mine usor, @contact.
Daca vinzi publicitate, trebuie sa ai ceva statistici transparente pe care sa le prezinti, in rest nu prea este util, oferi concurentei o modalitate prin care te poate studia si sa faca strategii prin care te poate depasi.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Trafic dot ro este unul dintre cele mai utile siteuri pentru mine. Aflu cati vizitatori au siteurile din primele pozitii... coreland cu vizitele siteurilor de care ma ocup ( si care stiu din ce surse vin ) pot sa imi imaginez in linii foarte mari cam cati vizitatori primeste competitia din motoarele de cautare. Fara trafic . ro si wta . ro nu aveam nici o sansa...
Plus daca un site are mai multi vizitatori fata de luna precedenta... ce s-a intamplat? Studiind traficul competitiei imi pot da seama daca este ceva specific nisei ( magazin de costume in perioada Halloweenului spre exemplu ) sau orice alte motive. Cred ca mi-ar lua ore in sir sa fac niste rapoarte exacte... si nu am de ce. Asa imi fac o idee in 2 min.
In ceea ce priveste siteurile de care ma ocup codul trafic dispare incet si sigur. Am GA instalat... este suficiet. Si nu imi convine sa stie competitia ce trafic se intampla la mine pe site. Daca este trafic mic nici nu conteaza dar daca, colegii de nisa vad multi vizitatori poate vor si ei... nu am nevoie sa le dau motive suplimentare de concurare. ( mie mi-ar placea sa gasesc o cale sa-i determin sa se lase pagubasi... nu sa concureze! ).
Am un blog de afiliere blog Comparix dar si site Comparix.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)