Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Microsoft+yahoo Vs. Google

karma este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th May 2006
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Thumbs up

Salutare. M-am inscris proaspat pe forum si sper sa aduc si eu cateva informatii valoroase pentru acesta. Am publicat un editorial care il supun aici discutiei. Voi ce credeti ? Va avea sanse de reusita aceasta coalitie sau e doar un efect imediat la cresterea prea rapida a Google ? Ati vazut noul motor de cautare de la Windows si ce parere aveti de el ... Numai bune ... Claudiu

O istorie in mai multe episoade care tinde sa devina epopee. Acum un an mi-am dat cu parerea vizavi de situatia pe piata motoarelor de cautare si am spus ca eu cred ca Microsoft este probabil singura firma in stare sa se lupte cu Google. Asta din cauza ca consideram ca are toate mijloacele necesare sa o faca si dispune de o forta foarte mare. Opiniile de tip "nu ai ce sa ii mai faci lui Google" le-am lasat deoparte asteptand viitorul sa isi spuna cuvantul.

Cred ca multi si-au dat cu presupusul despre ce se poate intampla in spatele usilor la sedintele strategice Microsoft si si-au imaginat cat de greu reactioneaza gigantul birocratic. Putine s-au scris despre planurile lor pentru ca informatia nu a fost facuta publica, adica nimic mai mult decat un razboi al declaratiilor si amenintari care pareau fara substanta. Ultimele saptamani insa arata ca Bill Gates face deja miscari importante.

Avem trei jucatori mari : Microsoft, Yahoo si Google. Cred ca fiecare roman are Windows la calculator (chiar si daca fara licente), foloseste Messengerul de la Yahoo si cauta cu Google. Cumva toti acestia fac parte din universul nostru web. Insa Wall Street a reactionat imediat la un zvon care pare sa se confirme incet incet. Yahoo si Microsoft s-au "imprietenit". Se vorbeste deja mai mult decat despre o alianta strategica, se vorbeste de fuziune.

Microsft da o lovitura puternica prin angajarea lui Steve Berkowitz, CEO la Ask Jeevs, pe postul de manager la "Online Business". Astfel unul din cei mai importanti oameni in ce priveste piata motoarelor de cautare ia haturile departamentului care se pregateste de o noua abordare. Credibilitatea Microsoft creste prin atragerea de lideri si parteneriate. Firme mari deja se aduna sub aceasta umbrela. Este vorba de Yahoo, Amazon, eBay si AOL.

Cand Google a iesit pe piata a castigat-o prin simplitate. <span style="color:#FF0000">Noul motor de cautare de la Windows </span>care este BETA (a adoptat filozofia Google) este deja online. Mai mult de atat este motorul din spatele Amazon acum si este deja implementat si de Alexa. Atat Amazon cat si AOL au renuntat la Google din cauza ca a devenit prea puternic. De asemenea eBay reactioneaza printr-un parteneriat cu Microsoft si Yahoo in fata puterii tot mai mari a Google. De altfel eBay a reactionat negativ in momentul in care Google a lansat propriul sistem de plati pe care compania eBay l-a receptionat ca un atac direct fata de PayPal. De asemenea Yahoo se alatura acestui consortiu ad-hoc cu toate brandurile sale mai vechi si aici numim AltaVista, Overture, AlltheWeb si alte zeci de branduri cumparate de-a lungul timpului.

Pentru Yahoo, abilitatea Microsoft in controlul desktop-urilor este hotaratoare. Google inca se lupta sa aiba acest avantaj si de aceea vrea sa lanseze propriul sistem de operare. Daca Microsoft vrea sa impuna in Windows optiunea de a cauta cu WindowsLive poate sa o faca in fata altor motoare de cautare. De altfel si Google are cu Firefox un aranjament de acest gen.

Lupta cea mare este insa pe advertising. Atat Microsoft cat si Yahoo vor sa devina surse puternice si o alternativa la AdWords si doar amandoua impreuna au abilitatea de a o face. Pentru Yahoo deal-ul cu Microsoft poate deveni oportunitatea de a isi largi reteaua foarte mult. Si ar fi o chestiune buna in termeni de concurenta pentru noi toti de altfel ... ar fi doi concurenti pe piata. Cati bani sunt implicati in povestea asta ? Ei bine se pare ca numai Microsoft a alocat un buget de 2 miliarde USD. Plus cu ce mai vin ceilalti ... Va fi un an interesant ...

Concluzia ? Pana si "dincolo" web-ul e o industrie solida cu care nu ne mai jucam.

Bruzli este deconectat Administrator
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th April 2005
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    46
    Posturi
    980
    Putere Rep
    42

Implicit

Sunt mai multe greseli in acest editorial, aol are in continuare contract cu google, amazon are implementat msn live pe motorul lor de cautare a9.com, iar la msn ii expira in curand contractul cu yahoo marketing (overture), si nu prea cred ca il vor prelungi, cel putin nu in forma actuala.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th May 2006
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Bruzli &#064; May 11 2006, 02&#58;24 PM) [post=14623
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
    Sunt mai multe greseli in acest editorial, aol are in continuare contract cu google, amazon are implementat msn live pe motorul lor de cautare a9.com, iar la msn ii expira in curand contractul cu yahoo marketing (overture), si nu prea cred ca il vor prelungi, cel putin nu in forma actuala.
    AOL are contract cu Google , dar au anuntat ca se gandesc serios la o noua varianta. Am zis deja ca Amazon foloseste LIVE in A9, iar discutia mare (speculatiile cel putin pe wall-street) este de o actiune conjugata MSN Yahoo, poate intr-o alta formula contractuala intre cei doi mari.

Ideea e ca se simte vantul coalitiilor la rang inalt si din punctul meu de vedere e normal sa se reactioneze la cresterea spectaculoasa a lui Google. Toate companiile implicate aici inseamna mult pentru web si cred ca asa va si ramane pe viitor. Toate miscarile sunt in termeni financiari in speta pentru ca utilizatorii ori]
    [/QUOTE]

AOL are contract cu Google , dar au anuntat ca se gandesc serios la o noua varianta. Am zis deja ca Amazon foloseste LIVE in A9, iar discutia mare (speculatiile cel putin pe wall-street) este de o actiune conjugata MSN Yahoo, poate intr-o alta formula contractuala intre cei doi mari.

Ideea e ca se simte vantul coalitiilor la rang inalt si din punctul meu de vedere e normal sa se reactioneze la cresterea spectaculoasa a lui Google. Toate companiile implicate aici inseamna mult pentru web si cred ca asa va si ramane pe viitor. Toate miscarile sunt in termeni financiari in speta pentru ca utilizatorii oricum au deja preferintele lor.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    45

Implicit

Mai, ce mai la deal, la vale... Fac pariu cu oricine, pe orice, ca nimeni nu darama Google, cel putin 10 ani de acum inainte...

si cand va muri Google, va muri din greseli proprii mari si fatale (ceea ce nu se intampla f usor) sau vor muri pentru ca isi doresc ei asta...

Nici daca da acatiste Bill Gates + yahoo + aol + intreaga USA nu o sa cada Google... de ce ? Pentru ca au fost super destepti la momentul potrivit, si culmea, continua sa fie...

Au gasit secretul, ca sa zic asa... si anume, orice - free catre utilizatori &#33; Si isi iau banuti din alta parte, si anume publicitate... Si atata timp cat o sa ofere servicii/produse de f buna calitate, gratuite, catre utilizatori, nimeni nu are arma potrivita pentru a-i pune jos... Yahoo taxeaza pentru orice rahat... Google NU... Microsoft continua sa vanda Win Millenium, 98, etc. in loc sa ofere moca... Google NU ia bani de la "lume" ... ia doar de la companii...

Puterea lui Google sta in utilizatorii lor pe care au stiut sa ii fidelizeze... Si asta nu le-o poate lua nimeni... indiferent de jocurile din culise sau de pe burse. Parerea mea..

Dan.Rades este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    3rd March 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    42
    Posturi
    275
    Putere Rep
    35

Implicit

Corect punctat toto.
    As adauga ca poate cel mai bun departament de la Google este cel de resurse umane. Strategia lor de a angaja numai oameni foarte bine pregatiti, si cu foarte mult talent isi spune cuvantul. Mai mult, comunitatea creata acolo este extraordinara.

Legat de fidelizare, ideea e simpla: provide value to the user. Adica valoare valoroasa ca sa zic asa. Frumos de zis dar greu de realizat. Am facut zilele astea niste teste de cautare pe niste domenii care le cunosc foarte bine. Rezultatul:
    1. Google
    la mare distanta ca relevanta
    2. Yahoo
    3. Alexa+Msn+live - glume proaste
    Restult nu mai conteaza.

Sa nu mai vorbim de GMail vs Yahoo Mail sau Hotmail

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Personal nu am inteles nimic.
    Scuze.
    :blink:
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Razvan Pop este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    9th July 2004
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    1.376
    Putere Rep
    41

Implicit

Sa-mi dau si eu cu parerea...

Sa zicem ca ma intalnesc cu un amic, utilizator de internet in cote normale, nu dependent ca noi de aici. Il rog sa ma ajute cu ceva. Eu ii zic un cuvant si el imi spune primul lucru care ii vine in minte cand il aude.

Incep:

1. Microsoft --&#62; Windows
    2. Yahoo --&#62; Mail
    3. Google --&#62; Cautare

Raspunsurile lui sunt cat se poate de logice... asocierea de mai sus fiind in mintea a peste 99% dintre utilizatorii de internet. E clar ca fiecare utilizator identifica brand-ul cu un produs al sau care ii este lui de cel mai mare folos.

Eu as incerca sa canalizez eforturile spre produsele pentru care sunt recunoscut si de care sunt constient ca sunt de calitate.

Microsoft face Windows. Fara Windows nu se poate... nu poti avea acces la Yahoo(mail) si Google(cautare). Sa nu-mi ziceti ca exista Linux... sunt prea putini care il utilizeaza si care ar fi dispusi sa renunte la Windows pentru el.

Yahoo are mail, si inca ce mail. Utilizatorii obisnuiti de internet s-ar putea sa prefere interfata Yahoo celei de la Gmail, este clasica si mai aspectuoasa. Fara mail internetul nu ar mai fi acelasi. De ce nu incearca Yahoo sa inlature celelalte firme concurente pe piata Email-ului si se baga pe Search?

Google, in state a ajuns sa fie folosit termenul "google it" cand vine vorba de a cauta ceva. Asta spune multe. Principalul serviciul al Google este cautarea si se pricepe foarte bine sa arate asta. Interfata sa de cautare este simpla, curata si eleganta, ceea ce nu poti spune despre site-urile Yahoo si Live.com. Si nu poti deoarece principala lor prioritate nu este Cautarea ci cresterea veniturilor prin Cautare.

Sunt de acord cu Dan si toto, alianta care se pregateste nu o sa reuseasca sa detroneze Google din pozitia de "King of Search", poate doar sa-l zguduie putin.

De ce Google nu se pregateste de razboi? Cand te pregatesti sa ataci pe cineva si vezi ca nu reactioneaza in nici un fel e cazul sa te ingrijorezi, nu?

Well... am cam aberat... sunt obosit.

PS: Ma bucur ca in sfarsit underclick.ro a aparut pe forum. Numai bine.
    Cu stima,
    Razvan Pop

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    11th May 2006
    Posturi
    5
    Putere Rep
    0

Implicit

Da ... mi-a luat ceva timp . Incerc sa dau vina pe timpul asta care e din ce in ce mai putin .. mai ales cand ai in fata infinitatea webului si in fiecare zi ai face un nou proiect, o noua minune ...
    Plus ca desi mi-am vandut expertiza SEO in diverse proiecte eu pledez in continuare pentru brandurile sanatoase, crescute in timp si cu pasiune

Doua adaugiri :
    Daca zici Microsoft in SUA te gandesti automat si la mail si messenger > multi folosesc asta acolo si sa nu uitam ca e "tara" care dirijeaza cei mai multi utilizatori seriosi (nu pun nebunia chinei unde utilizatorii sunt sub nivelul celor de la noi de acum 5 ani )

Daca zici Yahoo in Romania mai degraba te gandesti la Messenger. Intr-adevar mailul personal pe Yahoo e foarte popular si asta ti-o spun din zecile de mii de inregistrari din bazele de date de la situurile care le am in grija. Sunt atatea cu yahoo in coada incat am setat servere separate pentru trimiterea pe yahoo pentru ca faceau bounce in disperare.

Bine ai punctat cu veniturile din publicitate. Insa sa nu uitam ca desi Google nu o zice tot acolo tinteste si are grija mare de capitalizarea sa bursiera. Nu mai e chiar asa de nevinovat ca acum cativa ani . Insa vedea-ve-vom cum zic inteleptii ce si cum. Pana una alta everybody vrea la Google sa dea un buton-doua pe la sediul central. Va pun aici un link cu niste poze sa va delectati
    http://www.underclick.ro/Advertorial...-la-Google.htm

trag si eu pe dreapta si revin maine mai in forta in celelalte sectiuni.

Stelian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th February 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    331
    Putere Rep
    35

Implicit

Citat Postat în original de Razvan Pop &#064; May 11 2006, 10&#58;55 PM) [post=14645
    Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>

Raspunsurile lui sunt cat se poate de logice... asocierea de mai sus fiind in mintea a peste 99% dintre utilizatorii de internet.
    Dar daca spuneai simplu, MSN ? Personal, cred ca era ceva de genul :huh: :unsure:
    In re]

Raspunsurile lui sunt cat se poate de logice... asocierea de mai sus fiind in mintea a peste 99% dintre utilizatorii de internet.
    [/QUOTE]

Dar daca spuneai simplu, MSN ? Personal, cred ca era ceva de genul :huh: :unsure:
    In rest, te aprob in totalitate

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Va prelua Microsoft motorul de cautare Yahoo?
    De Nica Cristian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th August 2009, 09:20
  2. Microsoft & Yahoo vs Google!
    De Nica Cristian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 31st July 2009, 13:31
  3. CEO-ul Yahoo: Vom vinde catre Microsoft, daca mai vrea sa cumpere
    De Adrian Poputoaia în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 8th November 2008, 16:40
  4. Microsoft cumpara Yahoo!
    De big în forumul Yahoo!
    Răspunsuri: 36
    Ultimul Post: 11th April 2008, 10:03
  5. Alianta Microsoft-Yahoo! ?
    De Gabriel Puscuta în forumul Stiri despre motoarele de cautare, SEO si Marketing
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 1st November 2007, 15:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •