Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 41

Subiect: Strategii pentru backlinkuri

slobodan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    39

Implicit Strategii pentru backlinkuri

Ce strategii mai folositi pentru backlinkuri, dincolo de clasica, de acum, inscriere in directoare? Din experienta mea de vreo 5 ani ca webmaster si din ce am observat in ultima vreme, am scris un articol pe tema asta si as vrea sa mai aflu si parerea altora mai experimentati (sau nu) despre subiect.

Din ce am observat pana acum, dincolo de obtinerea naturala de backlinkuri, specifica site-urilor mari care ofera continut in premiera si astfel obtin backlinkuri naturale, o alta metoda eficienta este crearea unei retele proprii de site-uri care mai apoi sa fie linkuite intre ele, insa necesita mult timp si ceva investiii banesti.

Voi ce strategii folositi?

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

Asta cu reteaua de site-uri poate fi eficienta, dar trebuie sa investesti ceva timp/bani in ea si important e sa fie site-urile pe cat mai multe IP-uri diferite. Am scris si eu un articol cu 15 metode de a obtine backlink-uri dofollow, metode destul de naturale pe care le folosesc si care sunt destul de eficiente, toate combinate, zic eu. Dar oricum, deja cand e competitie mare, deja treci de tehnicile white hat si te apuci de cumparat masiv link-uri si advertoriale, dar deja asta-i alt subiect si despre white vs black s-a mai discutat recent intr-un thread, fara a se ajunge la o concluzie unanima:d

LE: acum am citit tot articolul tau si vad ca in principal sunt cam aceleasi tehnici de care zic si eu... na, chestii clasice si aplicabile de omul obisnuit. Nu vorbim aici despre widget-uri virale, sponsorizarea de teme wordpress, countdown-ere pt pus in signatura pe forumuri sau altele
    Signatura lipsa

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de tymbark Vezi Post
    Nu vorbim aici despre widget-uri virale, sponsorizarea de teme wordpress, countdown-ere pt pus in signatura pe forumuri sau altele
    Aia cu teme wordpress si alte chestii similare mi se pare foarte eficienta insa nu e la indemana oricui, trebuie sa stii design si programare, adica sa oferi ceva de valoare care sa ii faca pe altii sa le descarce.

Faza cu reteaua de site-uri, din ce am observat la concurenta, merge foarte bine si vad ca e folosita si cu bloguri pe blogspot, ceea ce o face mai ieftina si la fel de eficienta. Nu mai vorbesc ca am vazut recent bloguri din astea care au prins primele pozitii si sunt sigur ca nu au cine stie ce backlinkuri...

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Reteaua de siteuri merge foarte bine. Dar ... necesita multa munca, iti trebuie content de calitate pentru fiecare site in parte, iti trebuie buget de promovare deasemenea pentru fiecare site, trebuie buget pentru hosting separat pe ip uri cu C class diferite (daca tot vrei sa faci o treaba calumea) , daca tragi linie, nu stiu daca se justifica investitia. In plus, daca interlinkingul nu e facut cu cap, riscul de penalizare e destul de mare. De fapt, chiar daca il faci cu cap, dar primesti un report de la concurenta, deasemenea riscul de ban e mare. Parerea mea.
    Daca banii acestia ii investesti in content de calitate si in linkuri bune, cred ca per ansamblu iesi mai bine.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    28th August 2006
    Vârstă
    46
    Posturi
    582
    Putere Rep
    39

Implicit

Citat Postat în original de robyroy Vezi Post
    Daca banii acestia ii investesti in content de calitate si in linkuri bune, cred ca per ansamblu iesi mai bine.
    Sincer nu cred ca iesi mai bine, pe termen lung cred ca e de preferat o retea proprie. E adevarat ca investesti ceva la inceput dar pe urma ai garantia ca nu iti scoate nimeni linkul, ca nu trebuie sa dai lunar niste bani pentru a-ti sustine linkurile platite, etc. Adica ai un mai mare control si o mai mare stabilitate. Am vazut site-uri care se mentin doar prin asta.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

E complicat de creat o retea proprie cu care sa spargi piata.
    Am incercat aceasta idee si am sunat pe la toate firmele de hosting sa aflu cate ip-uri din clase C diferite mi se pot pune la dispozitie. Eram dispus sa investesc la un moment dat in atarea domenii cate ip-uri din clase C diferite gaseam.
    Numai ca in Ro e o problema . Firmele de hosting nu detin prea multe clase C . In marea lor majoritate au 2 maxim 3 clase diferite.

Cheltuielile pentru o asemenea retea pot ajunge la valori destul de mari daca faci calculele . Cu atat mai mult daca doresti Ip dedicat cum doream eu. la 100 de domenii te duce in jur de 25.000 Ron pe an. Asta numai hostingul si ip-urile dedicate ca ar trebui sa mai adaugam si taxa de inregistrare a domeniilor in jur de 12-14.000 Ron.

Chiar daca sant inconveniente eu cred ca se merita totusi o retea de 150-200 de domenii in RO daca ai mai multe business-uri care produc. Daca ai doar unul nu se merita. E interesant cum de nici o firma de SEO nu s-a gandit la asa ceva. Pe afara am vazut ( in special pe adult ) siteuri care au retele foarte vaste de domenii ce sustin doar siteul principal.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 6th December 2011 la 12:27.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Precum bine zice robyroy, as merge pe content de calitate.
    Chiar si cu 2-3 site-uri de sprijin... tot vei avea nevoie de content de calitate + promovare separata inainte sa le legi.
    Problema nu e de bani ci de timp sa te ocupi de toate.

Nu as merge pe cumparare linkuri in ideea ca e prea multa bataie de cap. In plus, colegii care publica articole gratuit sunt tipi de treaba si nu au sters linkurile.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Am omis sa spun, si multumesc lui 1nesco ca a spus-o el, cand am zis ca bugetul mai bine il consumi pentru linkuri, m-am referit la achizitionarea de articole. Nu sunt fanul linkurilor platite, iar din articole nu prea exista riscul sa ti le scoata cineva. Nu are nimeni nici un interes sa faca acest lucru. Iti dai seama ce ar insemna pentru un webmaster care detine un site cu cateva mii de articole sa le ia la puricat sa scoata linkurile
    Referitor la reteaua de siteuri, romaniac a pus bine punctul pe I . un plus de la mine.
    E interesant cum de nici o firma de SEO nu s-a gandit la asa ceva. Pe afara am vazut ( in special pe adult ) siteuri care au retele foarte vaste de domenii ce sustin doar siteul principal.
    La un moment dat a fost o discutie pe tema aceasta, nu mai stiu, parca Nic a deschis discutia (daca imi joaca memoria, imi cer scuze Nic) si la fel cumva s-a tras concluzia ca o asemenea retea de suport, chiar si facuta pentru pentru a oferi servicii de link building necesita o investitie foarte mare, iar riscul de a nu se amortiza e foarte crescut. Pe .com, probabil s-ar justifica.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Strict pe cumparare linkuri o tehnica super pe care inca nu am aplicat-o din ratiuni de timp, de la colegul NIC, dar se justifica atunci cand bugetul e redus si nu poti face altceva mai bun cu timpul tau:

Tehnici pentru cumparare linkuri valoroase pt seo:

—> Te duci in google, scrii cuvintele cheie pentru care vrei sa rankezi, intri pe primele 10-20 de siteuri si incerci sa cumperi linkuri. Cele mai valoroase linkuri. Fara discutie. Concurenta nu o sa iti vanda linkuri, insa sunt destul de multe siteuri care rankeaza pentru diverse cuvinte pentru care nici nu incearca sa optimizeze. Ei o sa vanda.

—> Generezi variatii de cuvinte cheie cat mai similare cu ale tale, dar care elimina concurenta ta directa. De ex, daca tu optimizezi pentru “cabinet medical bucuresti” , scrii in google “cabinet medical pitesti”, “cabinet medical brasov”, “cabinet medical constanta” etc, si vezi de la care poti cumpara linkuri. Acestia sunt si foarte buni parteneri de link exchange. Poti varia si cuvantul cheie principal, si tot obtii linkuri valoroase , gen “cabinet stomatologic bucuresti” , “cabinet psihologic bucuresti”, etc.

—> Linkurile exemplificate mai sus se cumpara in general fie sitewide/homepage si linkeaza catre homepage-ul siteului tau sau paginile principale. Ca sa definitivezi profilul de linkuri naturale, iti trebuie linkuri doar pe o singura pagina a unui site care linkeaza catre linkurile interne ale siteului tau, adica te apuci de “advertoriale” pe bloguri.

Advertorialele insa pot costa destul de scump pentru ca bloggerul respectiv va posta articolul pe prima pagina, il va tine acolo minim 24 de ore si iti va trimite si trafic – si pentru unele bloguri merita sa cumperi. Dar daca te intereseaza numai link juice si ai buget redus, te duci si cauti pe bloguri articole referitoare la subiectul tau. Nu conteaza despre ce e blogul, ca nu e nisat, sau etc, important e ca articolul respectiv sa aibe legatura cu nisa ta. Dupa care contactezi bloggerul respectiv si ii spui ca vrei sa cumperi un paragraf (important e sa iei paragraf de 2-3 randuiri, ca sa iti poti inconjura linkurile de cuvintele cheie care iti trebuie tie, in special daca blogul nu e related) la finalul articolului doar pe pagina respectiva – (trebuie sa verifici ca pagina respectiva e indexata, apare in google pentru titlu ei macar, unele au prins si ceva page rank). Nu trebuie sa apara pe homepage, in sidebar, sau sa il vada vizitatorii.

Avantaje

- pretul foarte foarte foarte ieftin pt o singura pagina.

- nu o sa iti scoata nimeni linkul de acolo, ramane permanent, nimeni nu isi mai bata capul sa treaca prin posturi sa scoata linkuri, chiar daca siteul se vinde, isi schimba proprietarul, etc.

Unul din cei mai importanti factor cand analizezi pagina/siteul pe care vrei sa cumperi linkuri: Numarul de linkuri externe catre care linkeaza!. Extrem de important, ma mir cum nu l-ai mentionat.

Eu nu cumpar linkuri dupa pagerank, dupa cum am explicat mai sus, dar de curiozitate ultimele linkuri cumparate de mine, pretul lunar (facut media pe termen lung in general) si page rankul aferent:

Pagerank 3 —> 1,66 euro / luna
    Pagerank 4 —> 4 euro / luna
    Pagerank 5 —> 5,5 euro / luna
    Pagerank 2 —> 1,16 euro / luna
    Pagerank 3 —> 2 euro / luna
    Pagerank 1 —> 2 euro / luna

Baiul e ca pe langa munca asta, mai tre sa si verifici periodic daca e sau nu link acolo sau macar daca e site-ul online.
    Apoi... daca mai e pozitionat ca in versiunea initiala.

Revenind, as merge mai mult pe comunicarea pe blog.
    Ai facut 50 euro luna asta? Uraaaaa: te lauzi pe toate directoarele de articole si comunicate de presa, inclusiv pe propriul blog cu asta. Cui ii pasa? Lui google sigur
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Ei, sa te lauzi prin comunicate de presa, cand cele mai multe (sau cel putin cele care conteaza cu adevarat) sunt contra cost, cred ca e totusi o investitie care nu se merita. A , da, daca ai un bussiness care produce rezonabil luna de luna, da, dar daca ai un siteulet care iti face 50 de euro pe luna ..... neeah.

Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pret corect pentru backlinkuri
    De olynth în forumul Link Building
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 14th July 2011, 15:44
  2. Pret corect pentru backlinkuri
    De olynth în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 6th July 2011, 18:10
  3. Strategii de link building pentru siteuri de afiliere
    De Alex Dumitru în forumul Link Building
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th October 2010, 14:11
  4. Strategii de link building pentru siteuri de afiliere
    De Alex Dumitru în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 16th October 2010, 14:11
  5. relevanta backlinkuri pentru subdomenii
    De mamulea în forumul Link Building
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 21st September 2010, 15:28

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •