Pagina 6 din 8 PrimulPrimul ... 45678 UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 77

Subiect: Hosting platit sau server acasa?

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Ok, am "serverul" up and running.

Avantaje fata de un cont shared:
    - viteza cel putin dubla la incarcarea unei pagini (vorbsec de lucruri obisnuite, gen Wordpress)
    - flexibilitate - pot instala orice, de aici si viteza crescuta de la punctul 1

Avantaje fata de VPS:
    - stabilitate, resurse garantate si sigure (procesoarele sunt procesoare, nu jumatati sau sferturi)
    - pret mai mic (calculat pe un an de VPS vs amortizare hardware + consum de curent acasa)
    - flexibilitate in ce priveste upgrades: oricand pot dubla ramul, pot adauga un HDD
    - viteza mare intre calculatorul personal si server (cand pun zece giga de poze nu ma plictisesc langa ele)

Ca sa va spun si despre server:
    am luat un laptop cu ecranul spart ). Am ajuns la concluzia ca e cea mai ieftina solutie cu consum mic. Laptopurile sparte nu prea folosesc nimanui, sunt ieftine (cu putin noroc) si in cazul meu e fix ce trebuie.
    La 300 de lei am un dualcore (procesor foarte economic, 10W doar, SU9600), 2GB de RAM DDR3, 120GB SSD (nu-i stralucit, dar e totusi mai rapid si mai silentios ca un HDD), retea gigabit, UPS inclus (vorba-vine, bateria laptopului).
    Am tinut neaparat sa fie DDR3 pentru ca se simte diferenta de viteza si este usor si ieftin de facut upgrade la nevoie. De asemenea are si un port eSATA, daca doamne-fereste voi avea nevoie de mai mult spatiu.

Dezavantajele le stim toti deja. Vad ca acum ceva ani, lumea era mai vehementa impotriva aventurilor de genul.

astterx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    21st May 2013
    Locaţie
    craiova
    Posturi
    128
    Putere Rep
    26

Implicit

cu siguranta sunt avantaje si dezavantaje dar care nu cantaresc la fel pentru toti. poate pentru mine nu e ok un uptime de 99,5% sau poate dan este multumit cu 99%.
    comparatiile cu cel mai ieftin hosting de la 1 euro/luna nu cred ca isi au rostul sau eventual putem face comparatii cu vps-uri care au aceleasi resurse cu mini-serverul lui dan

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    - pret mai mic (calculat pe un an de VPS vs amortizare hardware + consum de curent acasa)
    avand in vedere ca esti in top 10% conexiuni la net din ro care e in top 5 in lume.. iti permiti sa "ignori" aspectul asta al hostingului de acasa (mai ales ca folosesti o resursa existenta);
    pentru majoritatea (imensa) e nevoie de introducearea in ecuatie si a costului / fiabilitatii "faptului de a fi online"; caz in care se schimba putin balanta;

de asemenea, pentru comparatia cu un vps.. mai e de luat in calcul si riscul de a avea in responsabilitate ceva hardware (serverul, care desi ieftin se mai defecteaza, routerul asemenea, spatiul ocupat in birou - e ok sa ai un miniserver, insa cand multiplici problema ca sa gazduiesti acasa 100 de siteuri in loc de 10.. devine semnificativ, etc);

Dezavantajele le stim toti deja. Vad ca acum ceva ani, lumea era mai vehementa impotriva aventurilor de genul.
    poate ca acum ceva ani hardwareul era mai scump, tehnologia alta, rata de evolutie ceva mai rapida.. pe scurt.. alte date de intrare si implicit alta balanta

oricum, felicitari pentru demonstratie!

ps. o solutie similara ma gandeam sa imi implementez pentru owncloud (in locul abonamentului la dropbox), insa m-am oprit la bataia de cap cu ipul "nefix";
    cum rezolvi tehnic problema asta? (eu gasisem o solutie cu folosirea unui droplet digitalocean pe post de nameserver + un cron cu un script bash pe serverul de acasa care sa scrie periodic ipul in acel nameserver, insa n-am ajuns sa o testez si practic);

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    ps. o solutie similara ma gandeam sa imi implementez pentru owncloud (in locul abonamentului la dropbox), insa m-am oprit la bataia de cap cu ipul "nefix";
    cum rezolvi tehnic problema asta? (eu gasisem o solutie cu folosirea unui droplet digitalocean pe post de nameserver + un cron cu un script bash pe serverul de acasa care sa scrie periodic ipul in acel nameserver, insa n-am ajuns sa o testez si practic);
    Am si eu owncloud, fireste

E simplu daca ai rds , intri in digicare, iti alegi o adresa .go.ro si nu conteaza de cate ori pe zi schimbi ip, ai adressa ta, esti pionier.

Daca vrei pe domeniu separat sau nu ai rds, ai 2 solutii:
    1. cloudflare (recomandat)
    2. freedns.afraid.org (daca te plictisesti)

La ambele poti schimba ip-urile dintr-un singur click SAU cu script pus pe server.
    Pentru cloudflare off-server cred ca gasesti tools, ceva de genul: https://github.com/birkett/CloudFlare-DDNS-Updater
    Pentru server, info aici: https://support.cloudflare.com/hc/en...ords-remotely-

Avand in vedere ca RDS iti schimba IP-ul fortat o data pe luna doar, cred ca e un compromis suportabil. Maxim 5 minute pe luna ai site-urile mai putin accesibile. Zic mai putin accesibile pentru ca tot cloudflare poate sa iti tina o versiune a homepage-ului chiar daca site-ul e picat.
    Ca sa scapi de alea 5 minute, iti pui reminder ceva in calendar o data la 25 de zile sa schimbi tu ip la ce ora ai chef, sa fii sigur ca se face update in secunda doi. O poti face mpreuna cu alte taskuri (mai stergi logs, verifici erori, despaduchezi serverul...) ca sa nu ti se para o corvoada

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

E simplu daca ai rds , intri in digicare, iti alegi o adresa .go.ro si nu conteaza de cate ori pe zi schimbi ip, ai adressa ta, esti pionier.
    pe asta nu o vazusem
    tks

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

pe asta nu o vazusem
    Uite un tutorial pas cu pas (il pun la tutoriale imediat):

Ultima modificare făcută de Dan; 13th May 2015 la 21:04.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

iti dai seama ca stiind de existenta ei o gasesc (de fapt am si testat-o si merge perfect, doar ca foloseam digicare pt plata facturilor in special si nu ca sursa de informare la cafeaua de dimineata )
    oricum, apreciez indicatia;

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

de asemenea, pentru comparatia cu un vps.. mai e de luat in calcul si riscul de a avea in responsabilitate ceva hardware (serverul, care desi ieftin se mai defecteaza, routerul asemenea, spatiul ocupat in birou - e ok sa ai un miniserver, insa cand multiplici problema ca sa gazduiesti acasa 100 de siteuri in loc de 10.. devine semnificativ, etc);
    Spatiul ocupat in birou e nesemnificativ (in cazul meu). Am un spatiu intre sertare si placa de sus unde sta comod serverul.
    Ah, asa arata:

Referitor la posibilitatea de defectare, am specificat deja ca am calculatorul pe care lucrez, care se poate transforma in 3 minute in "server". Cu resurse de 5 ori mai mari. Funcitoneaza ca backup. Stiu ca nu e cazul tuturor, dar e o solutie.

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Referitor la posibilitatea de defectare, am specificat deja ca am calculatorul pe care lucrez, care se poate transforma in 3 minute in "server". Cu resurse de 5 ori mai mari. Funcitoneaza ca backup. Stiu ca nu e cazul tuturor, dar e o solutie.
    Mersi, mi-ai dat o idee buna (masina virtuala de backup, pana pun serverul up). Downtime spre zero.
    Totusi, imi ia maxim 3 ore sa instalez si resoftez un alt calculator, si de obicei am unul de rezerva la indemana. 3 ore downtime nu e big deal.

Folosesc de mult timp o solutie de acelasi tip. Am un dulap, si un laptop in dulap (professional rack solution). Mai am un server fizic in alta locatie, + DigitalOcean in alta zona geografica. NS-urile le tin la DO, dar si secondary pe laptopul din dulap. Si pentru mine, nu e vorba de economie de bani, ci de alte avantaje. Am vreo doua servere cu I7 si SSD, dar in prezent cam stau degeaba. Va veni si vremea lor.

Ceva constatari:

- Laptopul e bun, ca are "UPS inclus". De mers, merge mai bine ca un VPS (si e un laptop destul de prapadit)
    - Faptul ca sta in dulap imbunateste estetica locului
    - Tot in dulap am un UPS conectat la o baterie externa auto de 12V. Adica am scos bateria interna si firele sunt conectate la bateria mare (exista doar o siguranta pe fir). Daca pica curentul (din pacate se intampla destul de frecvent), bateria tine UPS-ul activ, destul de mult timp. Iar acesta alimenteaza laptop-ul si router-ul. Nu toate UPS-urile merg modificate asa, dar cam 60% din ce am testat, au mers; nu au comentat nimic in legatura cu o baterie mult mai mare.
    - Invertorul de 12 volti, am avut unul de 500W, a crapat instant. Nu mai cumpar asa ceva. Am mai multa incredere intr-un UPS, pe unele le-am chinuit multa vreme.
    - Singura problema mai grava este sa nu-ti taie vreun bou fibra optica. Am mai patit asa cu unii, la taiatul de copaci. Totusi RDS apare relativ repejor sa sudeze fibra (in 3-4 ore au facut-o). Conexiune business.
    - Router: folosesc de mult timp routere TP-link, resoftate cu OpenWRT (un WR-1043 sau macar un 841). Sunt ieftine, si merg frumusel, plus ca OpenWRT iti ofere posibilitati de management similare unui router profesional. TP-Link are hardware foarte bun, insa softurile lor sunt destul de slabute. Am folosit mai demult M0n0wall si un PC pe post de router. Chiar mi-a placut cum se misca.

Din nou, aici vorbim de bricolaj. Unde-i arta, nu-i tocmeala.

Dan
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Mersi, mi-ai dat o idee buna (masina virtuala de backup, pana pun serverul up). Downtime spre zero.
    Totusi, imi ia maxim 3 ore sa instalez si resoftez un alt calculator, si de obicei am unul de rezerva la indemana. 3 ore downtime nu e big deal.
    Fa-ti tu masina virtuala sa fie facuta, ca nu-ti mananca nimic daca e oprita, nici preocesor nici memorie.
    Eu nu fac in 3 ore, fac in juma de ora totul, dar pot avea surprize. De exemplu nu m-am inteles neam cu debian 8, apoi am incercat ubuntu, n-a mers nici ala, am incercat iar sa ma inteleg cu debianul, pentru ca mai apoi sa pun debian 7.8 si sa-mi vad de drum. Numai ca astea dureaza, stii... Si poti trece de 3 ore facand tot felul de minuni. Aia virtuala o faci cand ai vreme si o folosesti cand ai nevoie.
    Parerea mea!

Pagina 6 din 8 PrimulPrimul ... 45678 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Google şi hosting plătit lunar sau anual
    De homaien în forumul Google
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 23rd June 2015, 20:39
  2. Hosting pe server prorpriu?
    De Mihai_Is în forumul Hosting
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 27th February 2014, 23:30
  3. Vand hosting Platit pana in 29/04/2014
    De buves18 în forumul Hosting
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 5th July 2013, 15:55
  4. Vand 4 domenii din care 2 cu hosting platit
    De alias74 în forumul Domenii
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th February 2011, 00:53
  5. Server aflat fizic si administrat acasa. Se poate ?
    De evolution în forumul Server side
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 19th January 2009, 18:33

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •