E bine ca sunt astfel de carcoteli ... ideea e ca daca am sa intru, am sa o fac pe o nisa ingusta ce tine mai mult de seo adica pentru impingatoare care nu vor avea nici trafic mare in consecinta nu vor manca resurse, pe de-o parte, pe de alta parte ma gandesc ca daca crapa serverul de la aceea firma cumpar imediat altul tot de la ei si muta tot ...
@Hakuna, acum am vazut : in locul tau nu as lua resellerul de la providerul prezentat de tine in urma cu cateva posturi. Nu stiu daca o sa cumpere cineva de la tine daca ai Ip de India. Functie de target, orienteaza-te ori catre un reseller in ro, ori catre un reseller in State, uk, de. Parerea mea.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
@robyroy - era doar un exemplu, bineinteles ca am sa iau si pe us si pe uk ca userul sa poate alege unde vrea ...
Trebuie facuta diferentierea intre o firma de hosting (cum este Romarg) si un datacenter (cum este GTS Telecom).
Romarg-ul are servere inchiriate la GTS, nu-s ale lor neaparat
O firma de hosting poate foarte bine sa aiba niste servere inchiriate intr-un datacenter, servere care apartin datacenter-ului si de care este obligat sa se ocupe cu depanarea lor.
Datacenterul trebuie sa se ocupe in principal de urmatoarele lucruri: cooling, power, connectivity. Suportul lor tehnic se termina la capatul mufei de retea, ce faci tu pe serverul tau e fix problema ta.
Firma de hosting e cea care ia un server si il imparte la mai multi clienti shared de 2$ bucata. Castigul per server umplut cu clienti e mai mare decat factura pe care o platesti catre datacenter, dar si bataia de cap e mai mare pentru ca ai de vorbit si de asigurat suport tehnic la sute de clienti pusi pe un server.
Daca vii cu serverul tau, datacenterele din Romania te taxeaza cu ~ 50-100 EUR/luna. Din banii astia datacenterul plateste cheltuieli directe 15 EUR curent + 10 EUR internet, restul fiind cheltuieli indirecte (chirii, salarii personal pentru ture 24/7) si ce mai ramane ( de obicei ~ 15 EUR) e profitul lor.
Pe un server care te costa 3000$ poti pune in jur de 700 de conturi de cpanel de 2 EUR/luna fiecare.
Aici ma refer la un server cu 2 procesoare, macar 32 GB RAM si 6 HDD-uri
Exemplu de unde sa-l cumperi :
ĐĐ”ŃŃĐž ĐĐĐ > Servers > Dual Processors > Intel Xeon E5 V2 > (s167) 2U,6 HDD 3.5 Hotswap,Single PSU,Intel Romley
Evident, problema e in cat timp il umpliStiu firme in RO care comanda unul nou ca acesta la fiecare 6 saptamani.
Cam astea ar fi in mare diferentele intre firma de hosting si datacenter.
Acum, depinde de tine pe ce directie o apuci, oricum cele 2 sunt total diferite ca abordare , sunt 2 lumi total diferite.
@robroy, serverele noastre nu crapă (sic) , înșa hai să vedem întrebarea inițială:
De asemenea suportul pentru clientul meu mi-l va oferi cei de la care am reseller prin intermediul meu?
Una e nivelul serviciilor (SLA) între furnizor și reseller și alta e asistența tehnică (ex: "va rog sa verificati de ce nu mai primesc mesaje pe adresa office@domain.tld") oferită clientului final.
Pe scurt, ca furnizor o să ofer resellerului resursele contractate, dar n-o să asigur asistență tehnică clienților finali, cel puțin nu înainte de a clarifica niște condiții comerciale.
@Hakuna Matata
Dacă aș fi în locul tău, înainte de a lua un cont de reseller (sau în timp ce caut potențialii furnizori), aș citi și reciti toată documentația de cPanel (și eventual WHMCS);
Ca reseller poți oferi servicii excelente clienților finali și interacțiune minimă cu furnizorul.
.:|:.
Hakuna, poti lua exemplu de la atia: SEO hosting with CPanel, fantastico, softaculous and multiple C class IP's. - ExpertWebHost.NET
nu stiu daca i-ai studiat deja, dar fac cam acelasi lucru pe care vrei tu sa-l oferi. vezi ca au si oferte "seo" si "1 dollar plans".
Trust, but verify.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
@Dan - Nu ma gandeam la acel gen de hosting ca sunt multe si nu are rost, exista o bresa pe care nu a speculat-o mai nimeni pana acum si as vrea cand va fi momentul sa incerc a o speculez eu. Am sa iau 1 reseller si vhm cu care sa ma joc o luna chiar 2 pentru a vedea exact o parte din pasi. Vreau sa fac dumping la inceput chiar daca dau bani din buzunar![]()
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)