Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 28

Subiect: pot fi unele hosturi favorizate de Google?

diasomie este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Question pot fi unele hosturi favorizate de Google?

Salutare.

Am lucrat acum cateva luni pentru 2 clienti niste situri . In functie de necesitatile fiecaruia am ales doua hosturi diferite (unde le-am plantat siturile) Situri pe RO, provideri din RO.

Unul pe joomla , unul pe cscart ( magazin)

Nu am facut nici o promovare pentru nici unul dintre ele, nici o inregistrare in motoare, nici un link de pe alt site, pentru ca nu aveau gata produsele/serviciile de vanzare si nu doreau sa aiba inca vizitatori.
    Insa am pus articole.
    Am avut surprize de proportii:
    1)situl cu joomla a fost indexat si listat pe prima pagina google la o cautare zonala destul de competitiva..in 2 saptamani. Cu doar 2 pagini amarate de maxim 500 cuvinte impreuna, fara nici un backlink. ( atat a fost cererea clientului la cotinut)
    2) la situl cs cart am asteptat , si am asteptat ...si am asteptat app 2 luni pana la indexare si pot spune ca are si avea zeci de articole excelente unice, si apoi si blog dezvoltat. Si ca sa il indexez am apelat pana la urma la 2 linkuri de pe niste situri cu ceva trafic !
    ( repet nu ma presa nimic sa le indexez ci doar am urmarit pasiv fenomenul)
    Se poate ca unele hosturi sa fie mai des vizitate de booti si indexate?
    PE de alta parte hostul rapid indexat sustine ca ofera IP public propriu Gratuit

Ceva parari?
    Multumesc.

"Cand vorbesc de favorizare nu este ceea se se intelege strict romanesc ci ma gandesc ca sunt anumite aspecte ( tehnice/de continut ) care fac ca niste IP uri sa fie vizitate mai des/ vazute mai bine de Googles.
    Ultima modificare făcută de diasomie; 15th August 2011 la 23:15.
    vand ace acupunctura SuJok si ace acupunctura argint, in Bucuresti si in tara

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

Implicit

nu cred ca este vb de favorizarea hostingului... poate mai degraba de optimizarea "out of the box" a cms-ului folosit... apoi mai conteaza si daca de fiecare data cand publici un articol se da automat ping, sau cand se updateaza sitemap-ul, cum e la unele pluginuri pt wordpress... nu cred sa aiba treaba hostingul
    Signatura lipsa

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Din cate stiu:
    Joomla nu da ping dupa salvare articol
    CS cart - sigur nu are asa ceva ( Il cunosc f bine)

Ambele situri au fost lansate cu SEO friendly url. Dupa mine NIMIC nu a anuntat google de lansarea lor si la unul s-a facut indexarea urgent , DIRECT pe prima pagina google ( pt ce l-am optimizat) si la celalalt nici dupa 2 luni nu avea macar o pagina indexata. ( asa am intervenit cu linkuri)

Krm
    Krm este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    12th October 2009
    Locaţie
    Targoviste / Bucuresti
    Posturi
    802
    Putere Rep
    33

Implicit

pe cel indexat mai repede n-a fost nimic inainte?
    Toate drumurile duc la Targoviste

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

Nimic , nimic.. cumparate proaspat de mine pentru clienti . Ei mi-au dat si continutul.
    E prea discrepanta diferenta de indexare. E ca si cum zona aia de la dreapta de pe retea nu e prea vizitata de Google iar aia din spate stanga e repede indexata si din prima pe prima pagina Google.

Ma tot gandesc la importanta IP ului unic pt site sau macar la cum sunt catalogate unele IP uri in functie de ce situri sau manevre sunt facute de pe ele. Esti aruncat in acceasi oala cu cei ce fac practici SEO negre daca stai pe acelasi IP..

Cam asta imi trece mie acum prin cap.
    Aceeasi senzatie de ..greu indexabil si fara rost o am de fiecare data cand mai fac un site pe cate un free hosting. Se stie ca google nu le agreeaza si se vede..nici macar nu se sinchiseste sa imi indexeze toate articolele de pe respectivele bloguri chiar daca au relevanta si sunt unice.

tiberiur este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    26th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    33
    Posturi
    455
    Putere Rep
    32

Implicit

Sustin parerea lui tymbark. Este vorba mai degraba de optimizarea cms-ului decat de locul unde sunt hostate. La joomla unele extensii pentru seo dau automat ping spre motoare de cautare, poate ai instalat ceva de genu. Am lucrat cu joomla si pot sa-ti spun ca este destul de bine facut, asa pana ce ai de intrat in cod
    .

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    5th October 2010
    Locaţie
    Iasi , near Bahlui
    Vârstă
    48
    Posturi
    417
    Putere Rep
    30

Implicit

multumesc de raspuns. Va respect parerea.
    Joomla a fost din cutie, default si doar cu un skin simplu instalat, fara nici o extensie . Asta inseamna ca nu a avut cine sa "pinguiasca"...

alesia este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th August 2011
    Vârstă
    51
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

0 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Nu, nu pot decat daca platesc bani grei la google.

tymbark este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    5th November 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    1.355
    Putere Rep
    50

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Si eu stiu ca by default Joomla nu da ping la articolele noi, iar daca zici ca n-ai pus nicio extensie... Sincer, nu stiu ce altceva sa fie. Oricum, pentru ca google sa-ti gaseasca site-ul nu trebuie neaparat dat ping. De exemplu, eu am avut un site pe care am vrut in mod expres ca motoarele de cautare sa nu-l indexeze momentan, pt ca era in constructie si a ramas asa cateva luni, deoarece n-am avut timp sa pun continut pe el. Asadar, am scos toate serviciile de ping de la setarile Wordpress, am bifat casuta sa nu fie indexat de motoarele de cautare tot din setarile WP.. si cu toate astea a gasit homepage-ul si l-a indexat, desi fara descriere (adica a respectat restrictiile din robots.txt). Si singura explicatie pt asta este ca firma de hosting unde aveam site-ul avea o lista cu toate domeniile listate de ei si backlink spre fiecare site. Deci, dupa ceva timp, google a gasit acel backlink si de acolo a indexat site-ul meu.

Probabil ceva de genul poate fi si in cazul tau. O firma de hosting poate a pus un link spre site-ul tau joomla, google a ajuns pe el si a indexat apoi toate articolele, iar pe celalalt site nu avea cum sa ajunga din moment ce nu ai dat ping sau nu a gasit niciun backlink spre el.

La urma urmei, asa gaseste google paginile web (sau orice alt document pe care-l indexeaza - poze, pdf-uri, etc): gaseste un backlink spre documentul respectiv, primeste un ping sau adaugi tu url-ul pe pagina Add your URL to Google

Alta explicatie mai buna n-am momentan

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de alesia Vezi Post
    Nu, nu pot decat daca platesc bani grei la google.
    unde ai citit tu ca pot doar daca platesc bani grei? Eu stiu ca google e impartial si sunt convins ca la cifra lor de afaceri de cateva miliarde de dolari pe an (tocmai au dat 12.5 miliarde pe motorola mobility) se incurca ei cu cateva milioane doar ca sa favorizeze niste site-uri... Si Matt Cutts a sustinut ceva de genul legat de "probabilitatea" ca cei de la google sa manipuleze rezultatele dupa cum vor ei...
    Signatura lipsa

copilu_cc este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    9th May 2011
    Locaţie
    Romania
    Posturi
    28
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Nu este avantajat nici un provider de hosting in ceea ce priveste rezultatele motorului de cautare Google, insa este foarte importanta istoria si clasa din care face parte IP-ul dedicat. Exista clase de ip-uri care sunt favorizate de catre motoarele de cautare.

Un alt factor important este uptime-ul. Cu cat providerul de hosting are un uptime mai mare ai mai multe sanse sa fi indexat mai repede de Google si robotii sa te viziteze mai des. Este destul ca site-ul tau sa fie down 1 minut exact in momentul in care robotii Google incearca sa iti viziteze site-ul. Se intampla de cateva ori la fel si nu e bine.....

Eu imi gazduiesc site-urile la un provider de hosting din Romania si sunt foarte multumit de cum sunt indexate de catre Google. Uptime-ul providerului meu de hosting arata asa : Server One Acip

Puteti citi cartea "Cum să ajungi în top pe Google, de David Viney", iar acolo o sa vedeti ce importanta are si providerul de hosting : http://www.in-top-pe-google.ro/in-top-pe-google.pdf

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Schimb de advertoriale cu 40 de situri, hosturi diferite
    De deadworldisee în forumul Link-uri/Bannere
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 26th June 2011, 20:12
  2. Problema la site pe unele browsere
    De radeoN în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 22nd June 2011, 20:25
  3. Hosturi straine cu plata
    De giovanni12345 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 12th May 2009, 11:29
  4. Cum scap de unele pagini indexate?
    De eugen în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 27th October 2007, 15:23
  5. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 26th November 2006, 15:43

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •