16th August 2011, 15:55
0 out of 3 members found this post helpful.
Nu, nu pot decat daca platesc bani grei la google.
16th August 2011, 18:10
1 out of 1 members found this post helpful.
Si eu stiu ca by default Joomla nu da ping la articolele noi, iar daca zici ca n-ai pus nicio extensie... Sincer, nu stiu ce altceva sa fie. Oricum, pentru ca google sa-ti gaseasca site-ul nu trebuie neaparat dat ping. De exemplu, eu am avut un site pe care am vrut in mod expres ca motoarele de cautare sa nu-l indexeze momentan, pt ca era in constructie si a ramas asa cateva luni, deoarece n-am avut timp sa pun continut pe el. Asadar, am scos toate serviciile de ping de la setarile Wordpress, am bifat casuta sa nu fie indexat de motoarele de cautare tot din setarile WP.. si cu toate astea a gasit homepage-ul si l-a indexat, desi fara descriere (adica a respectat restrictiile din robots.txt). Si singura explicatie pt asta este ca firma de hosting unde aveam site-ul avea o lista cu toate domeniile listate de ei si backlink spre fiecare site. Deci, dupa ceva timp, google a gasit acel backlink si de acolo a indexat site-ul meu.
Probabil ceva de genul poate fi si in cazul tau. O firma de hosting poate a pus un link spre site-ul tau joomla, google a ajuns pe el si a indexat apoi toate articolele, iar pe celalalt site nu avea cum sa ajunga din moment ce nu ai dat ping sau nu a gasit niciun backlink spre el.
La urma urmei, asa gaseste google paginile web (sau orice alt document pe care-l indexeaza - poze, pdf-uri, etc): gaseste un backlink spre documentul respectiv, primeste un ping sau adaugi tu url-ul pe pagina Add your URL to Google
Alta explicatie mai buna n-am momentan 
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Postat în original de
alesia
Nu, nu pot decat daca platesc bani grei la google.
unde ai citit tu ca pot doar daca platesc bani grei? Eu stiu ca google e impartial si sunt convins ca la cifra lor de afaceri de cateva miliarde de dolari pe an (tocmai au dat 12.5 miliarde pe motorola mobility) se incurca ei cu cateva milioane doar ca sa favorizeze niste site-uri... Si Matt Cutts a sustinut ceva de genul legat de "probabilitatea" ca cei de la google sa manipuleze rezultatele dupa cum vor ei...
Signatura lipsa
17th August 2011, 01:12
1 out of 1 members found this post helpful.
Nu este avantajat nici un provider de hosting in ceea ce priveste rezultatele motorului de cautare Google, insa este foarte importanta istoria si clasa din care face parte IP-ul dedicat. Exista clase de ip-uri care sunt favorizate de catre motoarele de cautare.
Un alt factor important este uptime-ul. Cu cat providerul de hosting are un uptime mai mare ai mai multe sanse sa fi indexat mai repede de Google si robotii sa te viziteze mai des. Este destul ca site-ul tau sa fie down 1 minut exact in momentul in care robotii Google incearca sa iti viziteze site-ul. Se intampla de cateva ori la fel si nu e bine.....
Eu imi gazduiesc site-urile la un provider de hosting din Romania si sunt foarte multumit de cum sunt indexate de catre Google. Uptime-ul providerului meu de hosting arata asa : Server One Acip
Puteti citi cartea "Cum să ajungi în top pe Google, de David Viney", iar acolo o sa vedeti ce importanta are si providerul de hosting : http://www.in-top-pe-google.ro/in-top-pe-google.pdf